Bbq-tips

Het is zowat zomer in NL, dus de barbecue kan weer uit de kast! Voor iedereen die wel wat hulp kan gebruiken, inspiratie nodig heeft of gewoonweg van gemak houdt is er de BBQ-box in het leven geroepen. Ook aan vegetariërs is gedacht, de box komt in twee varianten: vega en vlees.

Bij een barbecue denk je toch al snel aan vlees. Zonde, want juist vegetarische gerechten doen het goed op de gril. De chefs van Marley Spoon hebben dan ook een menu samengesteld met verrassende vegarecepten. In juni bestaat het aanbod uit vegetarische klassiekers met o.a. portobello’s met camembert, paprika gevuld met feta en in honing geglaceerde wortels. In juli heeft het menu een Midden-Oosters tintje met gerechten als fetapakketjes met zomergroenten, halloumi-perzikspiesjes en gekruide aubergine. Voor de vleesliefhebbers hebben ze een BBQ-menu samengesteld met een creatieve twist. In juni wordt er een menu aangeboden met o.a. sticky miso-kipspiesjes, cheeseburgers en rundersaucijsjes. Ook deze box krijgt in juli een oosterse touch met recepten als kipspiesjes in saffraansaus, köfte en pittige merguezworstjes.

Elke maand wisselt het menu met drie barbecuegerechten en twee bijgerechten. Vanaf vandaag en gedurende de hele zomer is de BBQ-box voor 4 personen voor €59,90 te bestellen op marleyspoon.nl/specials/bbq-box. Ook eenmalig en zonder lidmaatschap is de box verkrijgbaar.

Maar hoe maak je nou echt indruk op je vrienden met barbecueën? Of verras je vader op Vaderdag door zijn rol als BBQ-master op je te nemen! Check deze Marley Spoon bbq-tips:
1. “Koop nooit gemarineerd vlees. Marineer je vlees zelf of breng het op smaak met alleen wat versgemalen zwarte peper en zeezout. En vergeet niet, elk stukje vlees smaakt beter met een koud biertje in je hand!” – Chef Mathias
2. “Haal je vlees iets eerder uit de koelkast – je vlees smaakt het beste wanneer het op kamertemperatuur de gril op gaat.”- Foodstylist Stephen
3. “Investeer in een kwaliteits-BBQ-borstel zodat je de BBQ goed schoon kan maken. De resten van een vorige BBQ wil je liever niet proeven.” – Culinair Manager Amanda
4. “De BBQ moet goed heet zijn, voordat je er iets op legt. Als het heet genoeg is, blijft niks aan het rooster kleven.”- Chef Hannah
5. “Gebruik zilverfolie of een bakplaat om te voorkomen dat kruiden of marinade in de BBQ morst.” – Culinair Assistent Kyra
6. “Voor de optimale luchtstroom stapel je de kolen in piramidevorm in het midden van je BBQ op. Maximale hitte met minimale rook!” – Culinair Manager Maria