Alles wat je wilde weten over SPF

Talkies Beauty Editor, topkapper en visagist Marc Lubach deelt in elke editie zijn passie voor zijn vak. Dit keer vertelt hij ons all we need to know about SPF!

We weten allemaal wat SPF doet: het beschermt ons tegen de negatieve invloeden van de zon. En dat is heel belangrijk om huidschade te voorkomen. Daarom is het jammer dat er nog steeds zoveel mensen zijn die denken dat SPF vooral iets anders doet: voorkomen dat we bruin worden. Maar dat is helemaal niet zo, want die zonnestralen bereiken je huid echt wel – ook als je het schadelijke licht probeert te blokkeren met een beschermingsfactor. Je kunt daarom niet genoeg smeren! Regelmatig herhalen is dan ook wat je te doen staat. En gelukkig hebben we tegenwoordig heel fijne producten.

Mijn nummer één favoriet is Sunforgettable van colorescience (vanaf €54,50). Dit poeder kun je heel handig over je make-up heen kwasten en ook voor mannen en kinderen is het ideaal, want het is niet vet en gewoon onzichtbaar. Je gaat er dus niet van glimmen. Sunforgettable is er met SPF 30 en 50 en kun je  natuurlijk ook gewoon op het lichaam gebruiken.

De Makeup Setting Spray van Coola (€33) kun je over je make-up heen sprayen en dat maakt je look niet alleen langer houdbaar, het bevat ook SPF 30. Sowieso is deze hele collectie mooi. Je hebt namelijk ook Liplux beschermende lipbalsem (€11) van hetzelfde merk.