The perfect shirt!

GANT heeft tijdens de New York Fashion Week een geheel nieuwe lijn shirts geïntroduceerd, als onderdeel van de nieuwe GANT Diamond G collectie. Het GANT Diamond G shirt is een eerbetoon aan het verleden van het Amerikaanse sportswear merk, dat meer dan 65 jaar geleden begon als ‘original shirtmakers’ en krijgt wat ons betreft de stempel: The perfect shirt!  

De oprichter van GANT, Bernard Gantmacher, stond in New York bekend als expert op het gebied van overhemden. Hij werd daar ook verliefd op zijn vrouw, die toevallig een expert was op het gebied van overhemdknoopjes. In 1949 was GANT een feit. En sindsdien is het shirt altijd het kloppend hart van GANT gebleven.

1

 Het GANT Diamond G shirt is verkrijgbaar in zowel casual Oxford katoen als in het fijnere, elegante pinpoint Oxford. De kleuren lopen van klassiek wit en blauw naar preppy geel en roze. Alle shirts hebben dezelfde GANT kenmerken: een ‘locker’-lusje, een soepele boord en een knoopje achter op de kraag. De prijs van het shirt bedraagt € 100,00.

Het lusje, midden op de rug op schouderhoogte, is een originele uitvinding van GANT. Het werd voor het eerst ontworpen voor sportieve Ivy League studenten, die hun shirt in de kleedkamer moesten kunnen ophangen. Met de soepele button-down boord ontstaat een perfecte ronding. En het derde knoopje achter op de kraag is een functionele, typische GANT vondst; het houdt namelijk de boord én de stropdas op zijn plaats.

2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *