10 x hotspots Leeuwarden

Wil je weleens wat anders dan een dagje Amsterdam of Rotterdam, maar ben je wel op zoek naar leuke restaurants, knusse koffiezaken en boetieks waarin je een dag zoet kunt zijn? Ga dan eens naar Leeuwarden! Je ervaart er rust en ruimte en komt ogen tekort door het grote aanbod aan unieke plekken om neer te strijken en te shoppen. Dit zijn onze 10x hotspots in Leeuwarden!

Fruitbar SIS

Dé groene hotspot van Leeuwarden, waar je terecht kunt voor allerlei gezonde hapjes en drankjes. Koffie, bananenbrood, smoothies, wraps, sandwiches en andere gezonde lekkernijen. En het interieur ziet er ook nog eens heel erg foto waardig en sfeervol uit.

Naauw 5a, Leeuwarden.

Broodje Bewust

Vier jaar geleden werd deze biologische lunchroom in het leven geroepen met behulp van crowdfunding, waarmee aangegeven werd dat er veel behoefte was aan een optie voor het eten van een snelle en gezonde lunch in het centrum van Leeuwarden. Inmiddels is het een begrip, en kun je er nog steeds terecht voor de lekkerste broodjes, taart, yoghurt soepen en koffie, gemaakt van zoveel mogelijk lokale producten. Afhalen kan ook!

Groentemarkt 1, Leeuwarden.

Restaurant Post Plaza

Bij Post-Plaza gaat het om het verhaal en de beleving. In 2015 heeft het voormalig Postkantoor van Leeuwarden een tweede leven gekregen als grootstedelijk Grand Café met 42 hotelkamers. Dat het een Postkantoor is geweest zie je terug tot in de kleinste details. Je kunt er overnachten, maar ook terecht voor goede koffie, een uitgebreide high tea of diner.

Tweebaksmarkt 27, Leeuwarden.

Het Mauritshuis

Het MauritsHuis werd geboren op 11 April 2014. Het is een Diner Café, met een luxueus en speciaal tintje hier en daar. Je kunt er terecht voor heerlijke gerechten voor een goed prijsje, een breed assortiment aan prachtige wijnen en meest fancy cocktails. Daarnaast is Het MauritsHuis ook een Wijnbar, waar regelmatig wijnproeverijen gehouden worden.

Voorstreek 12, Leeuwarden.

House of Taste

Bij deze culiniare winkel in een van de meest knusse straatjes van Leeuwarden, kun je terecht voor een groot assortiment aan de lekkerste kazen, vleeswaren, noten, granola, smeersels en dips. Maar ook voor leuke eetbare cadeau’s en de lekkerste hapjes voor bij de borrel.

Kleine Kerkstraat 36, Leeuwarden.

Proefverlof

Een nieuw terras in Leeuwarden, aan het water. Bij Proefverlof kun je eten in de gevangenis – en dat is geen grap! Je kunt er genieten van eten dat lokaal wordt ingekocht op een oprecht bijzondere plek, namelijk de oude gevangenis van Leeuwarden. Zo kun je er ‘cel-dining’, aanschuiven aan de ‘inmate-tafel’ en ‘geboeid eten’. Een bijzondere ervaring die je niet snel zult vergeten.

Blokhuisplein 40, Leeuwarden.

House of Colour

Bij dit gezellige winkeltje kom je ogen tekort! Het is gevestigd in het knusse centrum van Leeuwarden, en is een woon- en cadeauwinkel met bijzondere accessoires voor in huis en tuin. Kleurrijke kussens, plaids, tekstborden, accessoires, kleine meubelen en verlichting, je vindt het bij House of Colour allemaal. Je zult er dan ook gegarandeerd slagen voor een leuk cadeautje voor een ander, of gewoon lekker voor jezelf!

 Naauw 14, Leeuwarden.

Fiftysix

Bij kledingwinkel Fiftysix kun je naar hartenlust shoppen! Je vindt er allerlei prachtige kledingmerken, zoals Fabienne Chapot, Levi’s, Maison Scotch, Nikki en YAYA. De styling van de winkels is ook heerlijk en de kleding is trendy, stijlvol en verrassend. En geloof ons; je wordt hebberig van de collecties!

Wirdumerdijk 45, Leeuwarden. Een tweede vestiging vind je op het Naauw 9 te Leeuwarden.

Fries Museum

Leeuwarden is dit jaar culturele hoofdstad! En dat betekent dat het gehele jaar in het teken staat van kunst en cultuur, met allerlei indrukwekkende exposities als resultaat. In het Fries Museum zijn allerlei mooie tentoonstellingen te bekijken, zoals de tentoonstelling ‘Escher op reis’ of een expositie over de Friese Elf Steden. Zeker een bezoekje waard!

Wilhelminaplein 92, Leeuwarden.

Neushoorn Leeuwarden

Zin om de avond af te sluiten met muziek? Dan kun je daarvoor perfect terecht bij culturele hotspot Neushoorn. Je kunt er eten, drinken en gezellig borrelen met lekkere hapjes. Er is een uitgebreide agenda vol optredens van allerlei bekende en minder bekende namen uit de muziekwereld. Check dus voor je een bezoekje brengt aan Leeuwarden zeker of er iets leuks op het programma staat!

Ruiterskwartier 41, Leeuwarden.