The Commons nu in Amsterdam-west

Bar en restaurant The Commons heeft haar deuren op de Jan van Galenstraat in Amsterdam! Dé plek waar je tijdens een diner of lunch je avonturen, ideeën en passies kan delen te midden van een interessante mix van ondernemers, buurtbewoners, en reizigers. Het restaurant heeft een bruisende internationale vibe door de sfeervolle inrichting en de op shared dining geïnspireerde menukaart met wereldwijde invloeden. 

Wat er op het menu staan?  Denk: ‘commonly-loved small plates and drinks from our global travels’, Marokkaanse tabbouleh, Scandinavisch vispotje en Indiase jalfrezi. Ook de all-American cheeseburger ontbreekt niet. En drink er zéker een cocktail bij – nu nog een keuze maken uit de uitgebreide cocktailkaart… Van een Italiaanse Negroni en een Japanese-inspired Perfect Matcha tot een Polynesische Tiki Naughty!

Internationaal karakter

Craig Cunningham, F&B director en brein achter het concept werkte jarenlang nauw samen met Jamie Oliver voor diens internationale restaurants: ‘Met The Commons willen wij een diverse mix van mensen bij elkaar brengen. Over de hele wereld is samen eten bij uitstek het moment om in gesprek te gaan over de dingen die je bezighouden. Eten brengt mensen bij elkaar en dus kun je eten aan de bar, aan ronde tafels, in uitnodigende diner booths of aan de pizza-bar; ze staan zo opgesteld dat je makkelijk met je buren in gesprek komt. Het internationale karakter van Amsterdam en onze gasten sluit perfect bij ons concept aan. We hopen dat onze gerechten en het cinema- inspired design als ‘conversation starter’ dienen voor mensen die elkaar in het dagelijks leven niet zo snel ontmoeten.’

Wist je dat bij The Commons gedurende de dag van sfeer en menu verandert. Zo is het een ontbijt- en koffiewerkplek voor buren en freelancers, lunchplek voor startups en meetings, cocktailbar voor vrienden, het ideale decor voor lovers en een gezellige plek voor families. Benieuwd naar The Commons? Elke dag is er een 5@5 cocktail hour van 17.00 uur tot 19.00 uur, waar liefhebbers voor slechts vijf euro een Aloha Colada of Wow Wow Wee Wow kunnen bestellen. Let’s celebrate the things we have in common!

Jan van Galenstraat 335, 1061 AZ Amsterdam