Dit is de oplossing voor appen achter het stuur

App jij ook wel eens achter het stuur? Uit onderzoek blijkt dat een derde van de Nederlandse verkeersdeelnemers zijn smartphone soms niet-handsfree gebruikt. En dat is best heftig, want we weten hoe gevaarlijk het kan zijn. Als marktleider neemt Samsung zijn verantwoordelijkheid voor de verkeersveiligheid en verwerkt daarom de zin ‘Stuur vast, smartphone los’ in alle communicatie over smartphones. 

fb_messenger_nlWe voelen sociale druk om oproepen en berichten direct te beantwoorden, blijkt uit onderzoek van PanelWizard. Samsung gat daar wat aan doen met de zin ‘Stuur vast, smartphone los’ in alle communicatie over smartphones. En Samsung brengt een app uit die automobilisten en fietsers helpt hun aandacht op de weg te houden! De In-Traffic Reply App verstuurt automatisch reacties bij oproepen en berichten in het verkeer. Via de activiteitensensor of gps weet de smartphone of iemand op de fiets of in de auto zit. Onderweg schakelt de app in, zodat automobilisten en fietsers automatisch reacties versturen bij inkomende oproepen of berichten. Ze kunnen daarbij kiezen voor een standaardreactie ‘ik zit in het verkeer, dus ik kan op dit moment niet antwoorden’, een grappige reactie met animatie of een eigen reactie.

Wil je de bètaversie van de In-Traffic Reply App testen op je Android smartphone, meld je aan via de speciale pagina Stuur vast, smartphone los. De app wordt na de officiële lancering in mei toegevoegd aan de Google Play-store.

‘Stuur vast, smartphone los’ wordt ondersteund door het ministerie van Infrastructuur & Milieu, Veilig Verkeer Nederland, ANWB, De Fietsersbond, Flitsmeister, RAI Vereniging, Team Alert, Nederland ICT en de Hogeschool van Utrecht.