Mijn Talkies: Juliëtte den Ouden

De liefde voor het vak zat er bij Juliëtte den Ouden (32) al vroeg in – maar dat niet alleen. Naast talent bezit deze hair- en make-up artist namelijk ook een flinke dosis ondernemingsdrang en dat heeft haar al ver gebracht. Zo runt ze de goedlopende JDO Academy én heeft ze met haar nu al grote staat van dienst een Coiffure Award in de wacht gesleept.

Juliëtte: ‘Ik had echt niet verwacht dat ik een Coi ure Award zou winnen, dus ik werd overladen door emoties – het was overweldigend. Dit is de mooiste prijs die ik tot nu toe heb gewonnen! Wat ik doe is ook echt mijn droombaan – het is mijn passie. Ik hou van mode en zodra ik met mijn opleiding begon wist ik dat ik bij de shoots en shows wilde belanden. Dat is dan ook het pad dat ik altijd heb gevolgd. Elke keer weer heb ik er zin in als er een shoot in mijn agenda staat – ik krijg daar echt adrenaline van. En daarnaast run ik de JDO Academy, voor iedereen die zijn passie voor en kennis van haar en make-up wil vergroten. Ik vind het onwijs gaaf om anderen te kunnen coa- chen en begeleiden in dit vak. Ook mag ik veel reizen voor klussen en dat alles bij elkaar maakt mijn werk zó leuk! Inspiratie haal ik vooral uit de natuur; ik zie daarin allerlei structuren, vor- men en kleuren die ik vertaal naar haar en make-up. Dat ik zoveel reis voor mijn werk komt dan ook goed van pas, want daar zie ik dan weer allerlei moois. Welk land bovenaan mijn verlanglijstje staat? Dat is absoluut Australië! Ik ben er al mee bezig om daar connecties te leggen, zodat ik er ook shoots kan doen. Ja, ik ga er zeker naartoe. Waarin ik mij onderscheid van anderen vind ik een lastige vraag; ik denk dat het vooral belangrijk is om discipline en doorzettingsvermogen te hebben. Dit is iets dat wij ook meegeven op mijn academy. Bij JDO Academy leren wij onze studenten naast de benodigde vakkennis ook hoe je je doelen kunt behalen. Ik heb het immers zelf ook moeten leren, dus niks is leuker dan mijn kennis en ervaringen te mogen delen! Om in het hogere segment van haar en make-up terecht te komen, moet je vooral keihard werken. Heel veel mensen kunnen het vak leren, maar als je vervolgens stil gaat zitten kom je niet bij de top. En dat is mijn droom, dus daar ga ik ook echt voor – gelukkig ben ik heel competitief ingesteld, haha. De fabel die ik graag uit de wereld zou willen helpen is dat haar- en make-up-artiesten tutjes zijn. Ik denk dat je juist power moet hebben om dit werk te kunnen doen!’

Meer lezen? Vanaf 9 juni vind je de issue in de winkel of bestel een hardcopy van Talkies Magazine Nederland door HIER te klikken. Talkies 6x of 8x per jaar op de mat? Abonneren doe je HIER.

Tekst Susanne van der Hout
Fotografie Bastiaan van Musscher