Indonesische keuken in hartje Amsterdam

Amsterdam barst van de hotspots, waar je terecht kunt voor lekkere koffie, goede broodjes, taartjes of uitgebreid diner. En nu is er weer een restaurant aan het toch al indrukwekkende rijtje toegevoegd, namelijk Indonesisch restaurant Bumbu Kitchen! Je kunt er terecht voor ontbijt, lunch, diner en drinks in het centrum van Amsterdam.

Bumbu Kitchen is geopend in het vijfsterrenhotel NH Collection Doelen Amsterdam en is een initiatief van  horecaondernemer Casper Reinders en chef Jaimie van Heije.

Horecamannen

Het was een kwestie van tijd voordat deze twee horecamannen de handen ineen zouden slaan. Chef Jaimie van Heije haalt inspiratie uit de kookstijl van zijn oma. Omdat zijn grootouders uit Indonesië komen is deze veelzijdige keuken bekend terrein voor de chef. Op het menu verschijnen dan ook op zichzelf staande gerechten met een Indonesische touch. Originele kruidensamenstellingen komen met de traditionele Indonesische termen terug op het menu. Chef Jaimie zou zichzelf niet zijn als dit niet op een eigenwijze en creatieve manier gedaan wordt.

Interieur

Wat betreft het interieur werkt Reinders wederom samen met Thijs Murree. Het befaamde hotel NH Collection Doelen, gebouwd in de 17e eeuw, prijkt trots aan de oever van de Amstel met een waanzinnig uitzicht over de grachten. Het heeft zelfs zijn eigen aanlegsteiger. Dat biedt kansen voor zonnige dagen. De muren zijn voorzien van een paarse kleur die speciaal is gemaakt voor Bumbu Kitchen. Je kan dineren aan een bar die vast zit aan de keuken, waardoor je je eigen Chefs Table gevoel hebt. Of je neemt plaats aan de tafels in het restaurant die allemaal met de hand zijn gemaakt.

Over Jaimie

Na een spraakmakende carrière bij grote namen in de culinaire wereld is Jaimie van Heije zes jaar geleden zijn eigen restaurant in Ouderkerk aan de Amstel begonnen (Jaimie van Heije Restaurant). Met veel passie en altijd een eigentijdse, maar toch herkenbare kaart. Hier verschenen al vaker gerechten die zijn liefde voor de Indonesische keuken naar voren brachten. Daarnaast bekend als de signature chef van Restaurant Moon in de A’dam Toren én is hij het culinaire brein achter de succesvolle The Avocado Show. Bumbu Kitchen wordt met trots aan deze lijst toegevoegd.

Over Casper

Horecaman in hart en nieren: Casper Reinders. Eigenaar van de TAO Horeca Group, waar inmiddels 14 zaken deel van uitmaken. Sterke namen als Chicago Social Club, Jimmy Woo, Lion Noir, Joya, BO NAM, Club NL en de drie Libertines: Café Café, Comptoir de Cuisine en Petit Café. Allemaal het opvallende interieur als verbindende en kenmerkende factor. Bumbu Kitchen sluit aan in dit rijtje van vernieuwende en verrassende concepten!

Bumbu Kitchen, Nieuwe Doelenstraat 26, 1012 CP Amsterdam.