Ultieme chocolade-sinterklaastaart

Deze taart heeft het allemaal; gemaakt van chocoladebiscuit, romige creamcheese en een vulling van fruitige kersenjam. En als kerst op de taart (haha) een dikke laag chocolade ganache en sinterklaassnoepgoed! Dit bekent chocolade goodness met (choco)pepernoten en nóg meer chocola! Kan niet beter, toch?

En deze heerlijke taart kun je dus zelf maken en een voordeel; het is helemaal niet zo moeilijk als je waarschijnlijk denkt!

Deze taart is voor tien personen en het enige wat je nodig heb naast de ingrediënten is een taartvorm, spatel, mixer en oven. je bent er wel even mee bezig aangezien je de taart moeten bakken – en laten afkoelen – voordat je hem helemaal kan afmaken, maar dat maakt het alleen maar leuker. Kan je tussendoor nog even op de bank kruipen met een filmpje!

Dus hoe maak je deze goddelijke taart? Hieronder vind je het recept!

Ingrediënten voor 10 personen
Biscuit 
5 eieren (op kamertemperatuur)
150 gr suiker
100 gr bloem
20 gr maïzena
30 gr cacao

Vulling
250 gr naturel roomkaas
250 ml slagroom
50 gr suiker
Zakje klopfix
200 gr kersenjam

Toppings
100 ml slagroom
125 gr pure chocolade
Pepernoten (chocolade en naturel)
Mini chocoladeletters
Strooigoed
Marsepeinen figuren

Materialen
Taartvorm 20 cm

Zo maak je het
Begin met het maken van het biscuit. Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht.

Mix de eieren met de suiker gedurende 10 minuten tot een luchtige en romige massa. Het mengsel is klaar als het lichtgeel en stevig is geworden.

Meng de bloem, de maïzena en de cacao door elkaar. Spatel dit voorzichtig door het eimengsel.

Vet de vorm goed in met een bakspray en giet het chocolade biscuitbeslag in de vorm. Ik dek de bodem van de vorm altijd af met een stukje bakpapier.

Bak het biscuit in ongeveer 50 minuten goudbruin. De bodem is klaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon en droog uitkomt. Laat het biscuit vervolgens afkoelen of vries het in (in een pedaalemmerzak) voor later gebruik.

Voor de creamcheese vulling klop je de roomkaas en de suiker luchtig met een mixer. Voeg de slagroom en een zakje klopfix (dit zorgt voor extra stevigheid) toe en mix het goed door elkaar. De vulling is klaar als deze lekker luchtig maar ook stevig is geworden. Zet het even in de koelkast.

Snijd het biscuit vervolgens 2 keer horizontaal door. Besmeer de bodem rijkelijk met de helft van de kersenjam.  Verdeel de helft van de roomkaas vulling met een paletmes over de taart.  Leg de tweede helft van het biscuit erop en herhaal deze stappen. Leg nu de deksel op de taart en zet hem even in de koelkast.

Maak nu de chocoladeganache. Verwarm de slagroom in een pannetje. Hak de chocolade grof. Giet de hete slagroom op de chocolade en roer om totdat alle chocolade gesmolten is. Laat het afkoelen totdat het de textuur van een dikke yoghurt heeft. Giet dit voorzichtig op de taart. Zet de sinterklaastaart weer even in de koelkast zodat de ganache wat op kan stijven.

Garneer de sinterklaastaart met kruidnoten, chocolade kruidnoten, mini chocoladeletters, marsepeinen figuren en strooigoed.

Bewaar de chocoladetaart tot gebruik in de koelkast. je kunt de sinterklaastaart max. 3 dagen bewaren.

Meer van dit soort recepten? Kijk dan hier.