COLLECTOR’S ITEM: JOSH VELDHUIZEN

Fotograaf: Rob van de Vlierd

Iedereen heeft wel een dierbaar item in huis met een persoonlijk verhaal. Van wie is het afkomstig en waarom is het zo speciaal? Omdat deze bijzondere verhalen niet bewaard moeten blijven, hebben we de rubriek Collector’s Item in het leven geroepen. Dit keer: Josh Veldhuizen, CEO van Fashion & Lifestyle label JOSH V.

‘Eerlijk gezegd hecht ik niet heel snel écht emotionele waarde aan spullen, tenzij ik iets bijzonders heb gekregen, zoals van mijn vriend bijvoorbeeld. Ik hecht dan vooral waarde aan de momenten waarop je zoiets krijgt. Daarnaast heb ik kastenvol met kleding, schoenen, tassen en sieraden (ik werk in de mode, dus dan is dat redelijk normaal) – maar er zijn maar weinig items die écht tijdloos of onvervangbaar zijn.

Toch is mijn all-time-favorite item in mijn kast altijd al een bikerjasje geweest. Ik heb er heel veel van en van allerlei merken, van hele dure tot hele simpele. Een jaar geleden heb ik uiteindelijk een heel bijzondere gemaakt: ik wilde een bikerjasje van JOSH V customizen met verf – omdat ik die zelf graag wilde hebben – en die werd zó cool, dat we in een opwelling besloten dit jasje als limited edition te verkopen. Ze waren niet aan te slepen, de orders stroomden binnen en ik heb uiteindelijk honderden jasjes gecustomized tot de jasjes op waren! Er gingen zoveel uren handwerk in zitten en ik moest het allemaal zelf doen, omdat het mijn handschrift was. Op een gegeven moment kon ik geen verf en geen jasjes meer zien, haha.

Als ik nu iemand met onze ‘customized Jill Jacket’ zie, word ik altijd extreem vrolijk, omdat ik weet wat een hysterische periode dat was op de zaak, maar vooral ook een hele leuke! Ik draag die van mij heel regelmatig en de tekst erop zegt eigenlijk genoeg: LET LOVE RULE!’

Beeld linksboven door fotograaf: Rob van de Vlierd