Je nieuwe work out buddy

Eerlijk is eerlijk: ik was een beetje sceptisch. De FlipBelt belooft de eerste riem te zijn waarin je al je benodigdheden voor tijdens je work out kunt opbergen en die vervolgens niet verschuift, schuurt of plakt. Jaja… dat moeten we testen!

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: het is waar. Tijdens het hardlopen tenminste, want dat is wat ik ermee gedaan heb. Waar andere riemen na een meter of honderd gestaag richting mijn navel beginnen te kruipen, blijft dit exemplaar keurig ter hoogte van mijn heupen zitten. Dit dankzij het materiaal (om precies te zijn: een vochtafvoerende spandex-lycra mix)  dat meestretched met jouw lichaam en het innovatieve design – aldus FlipBelt zelf. Oh en hij stuitert ook niet.

Daarnaast heeft ‘ie meer opbergruimte dan je gewend bent van een dergelijke riem. Zelf neem ik er mijn sleutels (die bind ik anders aan mijn schoen) en mijn telefoon (die draag ik normaal aan mijn arm – met witte plek in de zomer tot gevolg) in mee. Maar omdat je de riem rondom helemaal kunt benutten middels de vier openingen, heb je daarnaast ook nog ruimte voor bijvoorbeeld je pinpas, geld en sportgels (wanneer je langer gaat lopen). Wat ik er ook chill aan vind, is dat de riem onzichtbaar is onder je shirt én je sleutels er niet in rinkelen. Want dat kan toch zó irritant zijn.

Ik kan je dus zeker aanraden dit accessoire toe te voegen aan je sportcollectie! Ook gezien je er niet erg diep voor in de buidel hoeft te tasten. Enige verbeterpunt? De FlipBelt zou helemaal fantastisch zijn als ze ‘m waterdicht zouden maken, omdat het veelal natte Hollandse weer en m’n telefoon nou eenmaal niet de beste vrienden zijn.

De unisex FlipBelt is er in negen kleuren en vijf maten. €29,99 FlipBelt.nl

Tekst Suzanne van der Hout