Overnachting bij The Hague Marriott in Den Haag

Na een verbouwing van zes maanden is The Hague Marriott in Den Haag een feit! Om dat te vieren werd editor Marjolein uitgenodigd om er een nachtje te blijven slapen, inclusief diner. Of het hotel door de grondige test komt? Lees het hier!

Op een nogal onstuimig weekend in augustus (je kent het wel, de ene dag volop zon terwijl het de volgende dag met bakken uit de hemel komt vallen) is het – zo vlak voor de opening – al behoorlijk druk bij The Hague Marriott. Dit weekend vindt namelijk ook het beroemde vuurwerk in Scheveningen plaats en daar komen mensen serieus uit heel de wereld op af. Bij binnenkomst neem ik even plaats in de gloednieuwe Great Room & Bar, een ruime plek met een modern en elegant interieur. Hier kan je lekker neerploffen op de banken of loungestoelen en een drankje bestellen bij de aangrenzende bar. Ook worden er kleine snacks uitgedeeld, om het wachten bij de incheckbalie wat plezieriger te maken. Daar kun je mij altijd blij mee maken!

Bij het inchecken hoor ik dat ik vanavond slaap in de Junior Suite. Wauw! Als ik de kamer binnenstap valt direct de ruimte op. De kamer is ingedeeld in twee delen: een lounge- en slaapdeel, met aangrenzend een badkamer en een los toilet. Genoeg plek voor je koffers, schoenen, kleding, make-up… Eigenlijk voor alles wat een vrouw bij zich heeft tijdens een weekend weg. Ik wil het liefst direct op het kingsize bed ploffen, maar het hotel heeft nog véél meer moois wat ik wil zien.

Work meets pleasure

Er zijn namelijk maar liefst 21 meetingzalen en 306 hotelkamers, inclusief suites, verdeeld over negen verdiepingen. Daarmee is The Hague Marriott het grootste hotel van Den Haag. Dat het draait om work meets pleasure, is duidelijk te merken. Zo kun je bijvoorbeeld sporten in de fitness (waar je overigens een prachtig uitzicht over de stad hebt) of je gaat naar de Executive Lounge, een besloten plek op de negende verdieping waar je door de toffe coffeetable boeken kunt bladeren, achter de computers kunt plaatsnemen om te werken of plof lekker in de stoelen en geniet van de verse hapjes en drankjes die daar geserveerd worden. Dat is ook wat we doen, vlak voor het diner begint. Omdat dit een rustig deel van het hotel is – niet iedereen heeft er toegang waardoor je geniet van het exclusieve deel van het hotel – houd ik van deze plek.

‘s Avonds mag ik plaatsnemen in het restaurant van het hotel – en daar ben ik heel benieuwd naar! De kaart verrast mij. Alle gerechten zijn bekend, maar de chefs hebben er wel een eigen draai aangegeven en zó prachtig opgemaakt dat het echt een lust voor het oog is. Ik eet een steak tartare met gepocheerd ei en truffel mayonaise vooraf (jam!) en kies als hoofdgerecht een red perch filet met tomato risotto – en die is maar 489 calorieën, zo vertelt het getalletje achter het gerecht mij, yes ;-)! Het dessert is helemaal te gek: donut holes met rood fruit, vanille panna cotta en crumble. Ik heb er nu alweer trek in, zó lekker!

Binnen no time ben je aan het strand en dat is ook wat ik ‘s avonds doe! Het hotel heeft fietsen in bruikleen en zo fiets ik naar het strand, waar die avond het vuurwerk van Scheveningen plaatsvindt. Dat is een hele leuke route zo vlak langs het strand; je krijgt er echt een vakantiegevoel van want je ruikt de zee al op meters afstand. Heerlijk! Na het vuurwerk en een paar glazen wijn stap ik ’s avonds rozig in het kingsize bed…

De volgende dag loop ik na een heerlijke nachtrust naar de ontbijtzaal – en dat is even wennen, want hier wemelt het van de drukte! Het is dan ook niet aan te raden om op zondagochtend rond half 11 de ontbijtzaal in te lopen, dat betekent namelijk echt topdrukte. Alles is wel lekker vers, dus ik neem een warme wafel, pers verse jus en drink een cappuccino. Mijn tip is om – mocht je in de gelegenheid zijn – lekker te gaan ontbijten in de Executive Lounge want daar is de topdrukte niet.

Buiten regent het vandaag helaas dus ik kan niet genieten van het mooie terras dat het hotel ook heeft. Die kun je trouwens afhuren voor events – net als alle andere grote ruimtes die zich daar perfect voor lenen. Dat maakt ook dat ik The Hague Marriott een perfect hotel vind voor zakelijke afspraken, maar ook om echt even te ontspannen, omdat je zo aan het strand zit. Het hotel springt zo dus perfect in op de tijdgeest van nu – dat kún je alleen maar omarmen en waarderen!