Talkies test hannah rimpel reductie therapie

Het hebben van rimpels en littekens is één van de grootste uiterlijke frustraties. Voor het behandelen hiervan heeft het Nederlandse huidverbeteringsmerk hannah nu de Rimpel Reductie Therapie ontwikkeld. Onze interesse is gewekt en we reizen af naar hun Coaching Center in Voorthuizen.

De Rimpel Reductie Therapie, ik noem ‘m even RRT, wordt in kuurverband opgezet. RRT wordt over het algemeen bij de wat rijpere huid uitgevoerd. Het is de vervolgstap op de bindweefselmassage; een intensieve massage die ervoor zorgt dat er collageen aangemaakt wordt, de huidstructuur verbetert en er meer volume ontstaat. Er rust zelfs een octrooi op deze therapie, waarmee maar liefst 35 tot 80 procent huidverbetering gerealiseerd kan worden. Ondanks dat ik nog niet zoveel rimpels heb, is de RRT wel een fijne behandeling om je huid aan het werk te zetten, de doorbloeding te optimaliseren en je huid een krachtige boost en volume te geven.

Onderga je een behandeling bij hannah, welke dan ook, dan bestaat deze altijd uit vijf stappen: reinigen, peelen, stimuleren, herstellen en beschermen. Eerst meet huidcoach Amber de conditie van mijn huid, welke – niet geheel verrassend – niet al te best is. Mijn huid is heel droog, mist voeding en reageert snel. Amber past de producten op de behandeling aan, zodat deze altijd op maat is.

Na het reinigen en peelen begint Amber met de droge grepen uit de RRT. Ze kneedt als het ware elk stukje huid op mijn gezicht. Het is een stevige massagetechniek, dus fijn is anders, maar pijn doet het niet. Door diep in het weefsel te werken en daar verklevingen los te maken wordt het genezingsproces geactiveerd en volume gecreëerd. Na een kwartier stevig masseren – ik voel mijn huid al aardig gloeien! – volgt het ontspannende gedeelte van de behandeling, namelijk het herstellen en beschermen van de huid met de lekkere hannah-producten.

Na de behandeling gloeit mijn gezicht en is deze knalrood. ‘Dat het zo rood is, is niet erg’, zegt Amber. ‘Het is een egale kleur en dit betekent alleen maar dat de doorbloeding goed op gang is en je huid flink aan het werk is gezet.’ Eenmaal thuis is de roodhuid weggetrokken en voelt mijn huid zijdezacht, gevoed, rustig en egaal aan. Het was mijn eerste kennismaking met hannah en na een aantal weken de producten gebruikt te hebben wil ik eigenlijk nooit meer iets anders. Reinigen met enkel water en de Cleansing Oil zonder te hoeven ‘schuren’ met wattenschijfjes is voor mij echt de uitkomst. De Touch of Silk; wáárom weet ik nu pas van dit product? Ik krijg zelfs complimentjes dat mijn huid straalt. En velletjes? Wat zijn dat?

Meer lezen? Ga nu naar de winkel om de glamour issue te scoren of bestel een hardcopy van Talkies Magazine Nederland door HIER te klikken. Talkies 6x of 8x per jaar op de mat? Abonneren doe je HIER.

Tekst Sanne van Kuijck