Treatment bij Dayspa

Drie hoeraatjes voor Dayspa, want deze luxe spa viert dit jaar haar 10-jarig bestaan! De spa in Amsterdam staat bekend om de mix van exclusieve verzorgingsbehandelingen voor haar, gezicht en lichaam en kwalitatief hoogwaardige natuurlijke producten voor uiterlijke verzorging en lifestyle. Een van hun nieuwste producten is de Aveda skincare-lijn Tulasãra™. Editor Marjolein mocht op uitnodiging van Dayspa kennis maken met deze producten door een treatment te testen. Lees hier hoe dat was!

Terwijl het buiten regent, word ik binnen warm ontvangen door Marjolein de Swart (toevallig hebben we dezelfde naam ;-)) – de eigenaresse van Dayspa en tevens Master Spa Therapist en Aveda International Spa Educator – die mij een kop Aveda Comforting Tea geeft. Terwijl ik van de heerlijke thee (écht een aanrader) drink, valt mij de lichte ruimte op. Deze straalt rust uit, het is echt een plek om te relaxen en waar heerlijke geuren samenkomen. Vrijwel direct ligt de werkdag achter mij en kan ik ontspannen.

Voordat de behandeling begint moet ik een Dayspa Questionnaire invullen, op basis van mijn gemoedstoestand. Zo wordt de behandeling volledig op mijn persoonlijke behoeftes afgestemd. Dayspa combineert oosterse filosofieën en westerse technieken om zowel een lichamelijk als geestelijk evenwicht te creëren. Ik geloof ook echt dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en dat blijkt maar weer tijdens deze behandeling. Zo start de behandeling met een heerlijke voetbad en mag ik een aantal verschillende geuren ruiken om aan te geven welke mij het meest aanspreekt. Ze zijn gericht op de behandeling van disbalans in de Elementaire Natuur: de disbalans in Oneindigheid/Lucht, de disbalans in Vuur en de disbalans in Water/Aarde. Via deze geurreis worden essentiële oliën aan de Aveda behandelproducten toegevoegd, en zo komt lichaam en geest in balans.

Dankzij de persoonlijke benadering van Marjolein voel ik mij op mijn gemak en kan ik ‘loslaten’ (iets waar ik normaliter niet zo goed in ben). Ze analyseert mijn huid en concludeert dat deze in goede conditie is, hoewel ik wel last heb van gevoelige plekjes. Dat wordt bijvoorbeeld veroorzaakt door stressmomenten, slaapgebrek en vermoeidheid, en daarom werkt de Aveda’s Tulasãra™ ook zo goed voor mijn huid. Deze producten werken zowel op korte als op lange termijn en helpen het natuurlijk herstelvermogen van de huid te versnellen. Marjolein borstelt eerst met de Facial dry brushing over mijn huid, om de huidvernieuwing te stimuleren en afvalstoffen en andere onzuiverheden te elimineren. Vervolgens masseert ze de plantaardige Radiant Oleation Oil, een olie die de microcirculatie helpt te stimuleren en de huid voedt. Wat voelt dat lekker, en zacht! Naast mijn gezicht worden ook mijn nek- en schouder gemasseerd en dat is nodig ook, want ik zit behoorlijk vast. Mijn huid wordt daarna gevoed met de bijbehorende concentrates; de Firm, Bright en Calm. En ik kan je zeggen; mijn huid voelt daarna heel fris en gehydradeerd.

Na ruim een uur ben ik volledig tot rust gekomen en heb ik een perzikzacht huidje. Wees dus een beetje lief voor jezelf, en voor de natuur: want die worden allebei blij van deze natuurlijke producten.

Wist je trouwens dat alle disciplines – kapper, beauty en spa treatments – bij elkaar komen én Dayspa ook ‘s avonds open is? Zo hoef ik niet van hot naar her te rennen voor mijn beautybehandelingen omdat ik alles in een ruimte kan doen – en dat bespaart mij weer kostbare tijd.

Laan der Hesperiden 90
1076 DX Amsterdam
The Netherlands
T +31 (0)20 794 93 66