Summer skin

Dé huidverzorgingsroutine voor de zomer

Met deze heerlijk zonnige dagen is het tijd om jezelf summer ready te maken. Hoe? Wij zetten hier vijf tips & tricks voor je op een rijtje. Van lichaamsbeweging, cupping tot het insmeren van je huid met een fijne lotion. Rokjesdag, here we come

Met de zomer in aantocht heeft Nivea de vijf beste tips & tricks op een rijtje gezet om de huid optimaal voor te bereiden op korte rokjes & shorts. Oefeningen en de juiste verzorging kunnen de huid namelijk verstevigen en putjes op de benen (ook wel bekend als cellulite of sinaasappelhuid) zichtbaar verminderen. Als je ouder wordt neemt de hoeveelheid natuurlijke Q10 in de huid af, met als resultaat dat de huidcellen minder beschermd zijn en minder energie krijgen om zich te vernieuwen. De huid veroudert, verslapt en zo kunnen rimpeltjes en putjes ontstaan – ook wel ‘sinaasappelhuid’ genoemd. Cellulite, met name op de benen en billen, is een bekende klacht bij vrouwen. Zonde, want zodra die zon gaat schijnen willen we natuurlijk lekker met de benen bloot! Tijd voor actie dus want als jij lief bent voor je huid, is je huid ook lief voor jou. Met een goede verzorging en wat beweging helpt NIVEA je om je huid strakker te maken met een verbeterde elasticiteit.

Stap 1

Jump! Lichaamsbeweging versterkt de spieren en verbrandt vet. Elke dag tien minuten touwtjespringen is één van de meest effectieve en leuke manieren om mooie billen en benen te trainen. Minder cellulite en een strakkere, stevigere huid gegarandeerd.

Stap 2

Zorg dat je elke dag onder de douche het koude en het warme water af en toe (abrupt) afwisselt, zo stimuleer je de bloedsomloop en een goede bloedcirculatie met als resultaat een strakkere huid.

Stap 3

Smeer je benen in aanloop naar de zomer dagelijks in met een NIVEA Q10 bodylotion. De lotion heeft een krachtige formule met het huideigen Co-Enzym Q10 dat de energieproductie in de cellen stimuleert en de huid verstevigt. Naast de verzorgende en hydraterende werking van de lotion zorgt de werkzame stof Q10 ervoor dat de huid van je benen zichtbaar steviger wordt en de elasticiteit ervan verbetert.

Stap 4

Cupping. Deze eeuwenoude alternatieve geneeswijze is helemaal terug van weggeweest. Het is een soort vacuüm therapie waarbij je door het plaatsen van speciale siliconen cups op de huid, gifstoffen vanuit het dieper gelegen bindweefsel naar de oppervlakte van de huid haalt. Zo maak je opgeslagen vet en verklevingen los om door de huid afgevoerd te worden. De cups zuigen zich vacuüm op de huid waardoor deze wordt gestimuleerd en de doorbloeding verbetert. Een goede doorbloeding zorgt ervoor dat de huidcellen meer zuurstof en voedingsstoffen krijgen waardoor de kwaliteit van de huid verbetert en dus verstevigt.

Stap 5

Een gezonde huid start van binnenuit. Voeg elke ochtend een schijfje citroen toe aan een glas water. Op deze manier bevorder je de productie van collageen. Met als resultaat een stralende en stevige huid.

Bron: Nivea