Anouknailedit

De populairste nail art-trends voor deze zomer!

Het weer wordt steeds beter en het is weer tijd om op te vallen met de mooiste kleuren en designs op onze nagels. Wij vroegen Anouk Nijs van @AnoukNailedIt naar dé nail art-trends voor aankomende zomer die zelfs wij – onervaren in nail art – kunnen namaken. Eyecatching results voor deze zomer!

Anouk Nijs is een beautyentrepreneur en nail designexpert uit Brabant. Onder de naam AnoukNailedit creëert ze ware kunstwerken op een vierkante centimeter. Minimalisme is Anouks middle name. Dat komt terug in haar dagelijkse looks – Anouk draagt áltijd zwart – maar ook in haar nail art-designs. Hoewel ze zeker durft te experimenteren met kleuren en prints, dragen haar ontwerpen steeds een tijdloze verfijndheid die voor geen enkel paar handen too much zal zijn. Op die manier maakt ze speelse nail art toegankelijk ongeacht de leeftijd, garderobe en persoonlijke stijl van de drager. Door haar ervaring in de beautywereld is Anouk Nijs een echte expert op het vlak van nail art én nail care.

Felle kleuren: neon, groen en roze

Alhoewel pastelkleuren altijd favoriet zijn gaan we deze zomer all-out met felle kleuren. De meeste kleuren kunnen goed, maar kleuren die we vooral veel zien zijn fuchsiaroze – de Barbievariant – en Bottegagroen. Ook neon wordt deze zomer niet geschuwd. ‘Zelf werk ik ook heel graag met felle neon kleuren, maar dan toch op zo’n manier dat het nail-design rust blijft uitstralen.’ Aldus Anouk. OPI’s limited edition-zomercollectie bevat een aantal heel leuke felle kleuren.

French nail met een moderne twist

De french manicure bestaat al ontzettend lang en we blijven het deze zomer veel zien, maar dan met een moderne twist. Ga bijvoorbeeld voor een extra dun lijntje in een leuke kleur. Maak hem aan de onderkant van je nagel in plaats van aan de bovenkant of maak hem in de vorm van een V met strakke, schuine lijnen over je nagel.

@anouknailedit

Chrome en goud

Voor een feestje of speciale gelegenheid kun je deze zomer aan de slag gaan met goudfolie en chromepoeders. Een trend die we veel zien deze zomer zijn metallic looks en glanzende kleuren.

Minimalistische designs

Minimalistisch en toch creatief zijn deze simpele designs. Ga aan de slag met een dotting tool om kleine bloemen op je nagels te creëeren of maak een wave-vorm over de helft van je nagels in een gave kleur of gebruik op elke nagel een andere kleur.

Aardetinten

Ben je heel even klaar met de felle kleuren, dan zijn aardetinten ook altijd nog ontzettend populair. Aardetinten zijn daarnaast in allerlei designs te verwerken en zorgen voor een minimalistische en sophisticated uitstraling.

Fotografie Anouk Nijs @anouknailedit

Marmerlook of dierenprint

Dé print van komende zomer is de marmerlook. Vaak gezien in leuke kleurencombinaties zoals bijvoorbeeld de raketjeskleuren rood en oranje of met een mooie gouden lijn erdoorheen. Ook de dierenprint blijft helemaal in: de klassieke panterprint in rustige aardetinten, maar ook de zebralook is helemaal populair komende tijd.

Gedetailleerde prints

Wil je echt indruk maken met je nail art, dan kun je all-out gaan met gedetailleerde tekeningen en prints. Maak bijvoorbeeld een smiley op een hele nagel en houd de andere nagels rustig. Een andere manier om makkelijk gedetailleerde prints aan je nagels toe te voegen is door middel van nail art-stickers. Echt een trend die na de coronaperiode is ontstaan zodat mensen ook thuis een volwaardig kunstwerk op hun nagels kunnen maken.

OPI limited-zomercollectie