Skincare routine

Skincare tips voor de winter

Wanneer het kouder wordt, kun je te maken krijgen met een drogere huid. Vaak worden er dan hele huidverzorgingsroutines aangepast, maar dat hoeft niet per se. De huid heeft misschien iets extra’s nodig, maar je huidtype is nog steeds hetzelfde. Het toevoegen van een of twee producten kan al genoeg zijn voor net dat beetje extra hydratatie en verzorging. Wij delen hier dé skincare tips voor de winter, zodat jouw huid all year long straalt.

Pas je routine aan

De basis is het belangrijkst. Wanneer je standaard routine goed is en bij je huidtype past, dan hoef je enkel een paar producten toe te voegen om je huid in de winter nét die extra boost te geven.

  1. Gebruik dus dagelijks een reiniger om overtollig talg en andere vuile stoffen van je huid te verwijderen.
  2. Volg daarna met een exfoliant om dode huidcellen te verwijderen en je huid te laten stralen. Een BHA-exfoliant kalmeert een rode huid – soms het gevolg van guur weer.
  3. Uiteraard sluit je af met een dag- of nachtcrème om je huid de hele dag door te voorzien van hydratatie. Uv-stralen zijn het gehele jaar schadelijk, en al helemaal wanneer deze reflecteren op ijs of sneeuw bijvoorbeeld. Verlaat daarom nooit je huis zonder een beschermende dagcrème met SPF 30 of hoger.

Extra verzorging

Tip 1: vergeet het lichaam niet

Over het hele lichaam heeft de huid in de winter vaak iets meer liefde en aandacht nodig, ook al is het grootste gedeelte bedekt tot aan de lente. Het verwaarlozen van de huid kan leiden tot een droge, schilferige huid die er ook nog eens dof uitziet. Hoe voorkom je dit? Gebruik bijvoorbeeld de Paula’s Choice Ultra-Rich Soothing Body Butter voor de broodnodige hydratatie en bescherming.

Tip 2: verlicht rode plekjes in het gezicht

Lage temperaturen en een gure wind zorgen voor meer gevoeligheid, waardoor de huid rood kan worden. Wat te doen? Vertroetel de huid met kalmerende ingrediënten die roodheid verminderen en de huid fijner aan laten voelen. Het Calm Repairing Serum van Paula’s Choice brengt roodheid en tekenen van irritatie op je rosacea-gevoelige huid tot rust met behulp van doeltreffende, kalmerende ingrediënten. Het serum werkt huidherstellend, wordt snel opgenomen en is daardoor ideaal te combineren met andere weldadige producten.

Tip 3: verzacht droge plekjes rond de ogen

De kwetsbare huid rondom de ogen kan in de winter vaak ook iets extra’s gebruiken. De Omega+ Complex Oogcrème van Paula’s Choice geeft de tere huid rondom de ogen een diepe hydratatie. De omega-vetzuren 3, 6 en 9 geven de huid extra voeding. Hierdoor wordt de natuurlijke huidbarrière versterkt, worden fijne lijntjes en rimpels verzacht en gaat een droge, vochtarme of dof uitziende huid weer stralen.

Tip 4: gebruik producten die zorgen voor extra verzorging in de winter

Soms heeft je huid nét iets meer vertroeteling nodig. Een extra stap in je dagelijkse routine. Breng bijvoorbeeld eens per week ’s avonds een masker aan om wakker te worden met een gezonde, stralende huid.

Bron: Paula’s Choice