eau de parfum Penhaligon's

The Legacy of Petra

Vanaf 1 september ligt een nieuwe eau de parfum van Penhaligon’s in de winkels. Een orientaalse geur met een amberachtige gloed en houtachtige noten. Sensueel en krachtig.

Geleidelijk en helemaal tegelijk – Komt Petra, de rots, in zicht.
En nu in stilte, staan we hier
oude wijsheden te bewonderen, uitgedrukt in rots, in schakeringen van zand.

Okers en paars zeggen iets over het land,
maar ook over een Machtige hand.
De toekomst en het verleden botsen,
de waarheid van de mensheid wordt wijd opengelegd. Terwijl er winden door kloven en over heuvels cirkelden, ergens, hier, stond de tijd stil.

Ze kwamen samen en beheersten de regen,
op een geïsoleerde, zonovergoten zandstenen vlakte.
De oudste stad? De glorie van de beschaving?
De staf van Moses? Er zijn vele hypotheses over de bron van dit verhaal.

Een waar juweel in de kroon van de wereld, gebouwd van aardse arbeid, maar de vraag is nu, kunnen we haar redden? ‘Een rozerode stad, half zo oud als de tijd’ John William Burgon

Orientaals houtachtig

Als een frisse dageraad in een schaduwrijke vallei openen bergamot, venkel en groene thee de dag met opkomende energie, vol belofte. De wetenschap dat de zon niet ver achter is wordt bevestigt door de snelle komst van mirre en zoethout. Als een ode aan de schoonheid van mirre, brengt deze geur een eerbetoon aan al zijn facetten, of het nu de suggestie is van heldere citroen of warme balsamico noten, en de levendigheid van rijke specerijen, maar ook de duisternis van rokerige wierook die lichter is gemaakt met een vleugje aromatische rozemarijn. Sensualiteit en kracht kenmerken de amberachtige gloed van een scharlaken zonsondergang die aan het einde van deze bijzondere reis verschijnt.

Petra Eau de Parfum 100ml
Adviesprijs €220,00

Exclusief verkrijgbaar bij Skins Cosmetics

De achtergrond van Penhaligon’s

Dit is het (waargebeurde) verhaal van een barvier uit Cornwall (zijn naam was William Penhaligon) die naar Londen reisde en een winkel opende naast de beste kleermakers van Londen. Die het predicaat hofleverancier kreeg en de baard van de Sjah van Perzië knipte. In een tijd waarin iemands uiterlijk essentieel was en een heer zijn een zaak was van groot belang. Victoria was koningin, antiseptische middelen deden hun intrede — en enkels werden beschouwd als opwindende dingen. Dit speelde zich af in het decennium na de moord op Abraham Lincoln, de opening van het Suezkanaal en de oprichting van de Londense brandweer. Net als de publicaties van Dickens’ Great Expectations en Alice in Wonderland, Oorlog en Vrede en Das Kapital. Het is 1870. Erfgoed, Empire en Portretkunst bepalen de orde van de dag (meestal tenminste).