HAIR DUSTING

TikTok zweert bij déze oplossing voor gespleten haarpunten

TikToks nieuwste beautytrend heeft een naam: hair dusting. De eenvoudige techniek belooft een einde te maken aan gespleten haarpunten, zonder dat je radicaal de schaar in je kostbare lokken hoeft te zetten. Maar wat houdt hair dusting precies in, en voldoet de hype aan de verwachtingen?

Wat is hair dusting?

Hair dusting mag je zien als het precisiewerk onder de kniptechnieken. Het idee? Je knipt je gespleten haarpunten weg, terwijl de totale lengte intact blijft. Dat kan op verschillende manieren, maar de populairste werkt als volgt: neem een lok haar, draai ‘m in een spiraal en knip de uitstekende, gespleten punten af. Het resultaat is een gezondere, glanzende haardos zonder noemenswaardig lengteverlies​. Perfect dus voor wie gehecht is aan elke centimeter (guilty!).

LEES OOK: EEN SUNKISSED LOOK CREËER JE MET DEZE PRODUCTEN

Wat zeggen experts?

Als we de TikTok-tutorials mogen geloven, is hair dusting dé formule om je kapsel in vorm te houden zonder bezoekje aan de salon. Toch lijken experts minder enthousiast over de doe-het-zelfaanpak. Begin je zonder ervaring te knippen, dan kan je immers zomaar eindigen met een ongelijke, uitgedunde coupe. Mocht je dus twijfelen aan je kunsten, laat de klus dan vooral over aan een professional.

Tekst Jari Putteman