Een krent is ooit een druif geweest

Zo zorg je voor een gehydrateerde huid

Een gezonde huid straalt en heeft een natuurlijke sprankeling. Vocht en voeding zijn voor de huid net zo belangrijk als eten en drinken voor ons gehele lichaam. ‘Ik heb een enorm droge huid’ is toch wel een vaak gehoorde opmerking, maar wat is er dan werkelijk aan de hand? Nader onderzoek zal vaak aantonen dat niet altijd het vetgehalte tekortschiet, maar dat het vochtgehalte vaak te wensen overlaat. Logisch, want een vochtarme huid zal niet in staat zijn vetten te binden en daarmee werkzame stoffen op te nemen.

Een droge huid levert op jonge leeftijd over het algemeen weinig problemen op. Naarmate we ouder worden, heeft je huid (en vooral een droge huid) echter meer verzorging nodig. Een te droge huid voelt strak aan, zeker na het douchen, kan gaan schilferen, fijne lijntjes vertonen en er craquelé uitzien. Hierdoor kunnen ook al vroeg rimpels ontstaan. Begin dus tijdig met een goede vochtregulerende verzorging en voorkom extra uitdroging van je huid.

Geen vette crème?

Een droge huid geeft vaak een trekkerig gevoel in het gezicht. Om dat te verhelpen, zal je misschien geneigd zijn om een dikke laag vette crème op je huid te smeren. Dat zal niet echt helpen, want zo’n vetlaagje beschermt namelijk alleen aan de oppervlakte en kan op je huid blijven ‘drijven’. Vette crème is een prima middel als je jezelf tijdelijk wilt beschermen, bijvoorbeeld tijdens vorst en kou, maar het vochtgehalte van je huid geef je hiermee geen upgrade. Hydrateren is dus essentieel, zeker alvorens je een crème aanbrengt. Een droge huid produceert namelijk te weinig huidvet en is niet in staat om haar natuurlijke vochtniveau optimaal op peil te houden. Vochtverlies in de huid of een tekort aan vocht kunnen huidongemakken en mogelijk zelfs huidproblemen veroorzaken. Vroegtijdige huidveroudering, een geïrriteerde huid en eczeem zijn veel voorkomende gevolgen. ‘Een krent is ooit een druif geweest’ is een bekend gezegde wat aangeeft wat een tekort aan vocht teweeg kan brengen.

Van kurkdroog naar optimale hydratatie

Voor de verbetering van je huid zijn naast voldoende vocht, de juiste vitamines en voedingsstoffen zeer belangrijk. Door het gebruik van een hydraterende spray voor je een crème aanbrengt, wordt de dorst van zelfs de meest vochtarme huid direct gelest en zal je crème beter worden opgenomen. En heb je zelfs minder crème nodig! Het Vitamin Complex van hannah is al jaren een succesvolle, vochtherstellende gezichtsspray van hannah met hoog gedoseerde, natuurlijke vitamines zoals A, E en F. In combinatie met vochtregulerende bestanddelen zorgen ze niet alleen voor extra vitaliteit en weerstand tegen externe invloeden, maar ook voor een instant hydratatie van de huid. Deze spray vormt een rijke verzorgingsnevel die een verfrissende multivitaminecocktail voor je huid is en direct een comfortabel en goed gehydrateerd gevoel geeft. Bij het dragen van make-up is het ook een geweldige fixatiespray.

Tintelfrisse, natuurlijke sprankeling

Naast het Vitamin Complex heeft hannah voor de gevoelige en zelfs geïrriteerde huid de Sparkling Spray. Deze sprankelende vochtbooster bevat een uitzonderlijk hoog gehalte Aloë Vera en hierdoor wordt de huid gekalmeerd en krijgt het vochtgehalte aan de oppervlakte een zeer krachtige impuls. Het heeft tevens een matterend effect op overtollige glans op de huid, waardoor er een frisse en egale uitstraling ontstaat. De toevoeging van antioxidanten zoals vitamine C zorgt voor een betere bescherming tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Dit maakt deze spray tot een tintelfrisse, transparante en bovenal natuurlijke sprankeling van de huid. Bezuinig dus niet op je grootste orgaan, geef je huid het vocht waar zij om vraagt en wordt geen krent 😉 hannah.nl