Talkieshoroscoop

December: empathie

De Talkieshoroscoop is lekker vernieuwend, geen horoscoop die jou gaat zeggen dat je de liefde van je leven gaat ontmoeten, maar wel een horoscoop die jou aan het denken zal gaan zetten met elke maand een andere invalshoek op basis van jouw sterrenbeeld. Deze maand duiken we samen met astrologe Maannomade in de verandering die we volgens het heelal moeten doormaken. 

Neptunus is een planeet waar je vrij weinig van hoort. De volle maanfase kennen we nu allemaal wel, maar Neptunus is een langzame planeet waar we zeker bij stil moeten staan. Langzaam en groot, maar zeker niet onbelangrijk in de astrologie. Door zijn langzame beweging zijn we ons niet direct bewust van de invloed, zoals we dat wel ervaren tijdens de volle maan. Het is een planeet die er vooral voor zorgt dat we op een andere manier leren denken en dat gaat nou eenmaal niet in een week tijd.

Sinds 2012 (geen typefout!) staat Neptunus al in Vissen, een sterrenbeeld waar hij zich thuis voelt. Sinds die tijd staan zelfs de meest nuchtere mensen open voor spiritualiteit en ons onderbewustzijn waardoor we een stuk minder individualistisch zijn geworden. Er heerst dankzij Neptunus meer een wij-gevoel waarbij we de afgelopen jaren meer ruimte hebben gecreëerd voor emoties die er ook in de harde wereld mogen zijn. Niets om voor te schamen, ook voor de mannen niet.

Af en aan gaat deze grote vriendelijke reus in retrograde, een fase waarbij hij ten opzichte van de aarde een terugwaartse beweging lijkt te maken in de lucht. Niet alleen bijzonder om te zien, maar ook om te voelen omdat dit ervoor zorgt dat we nog meer in onszelf gaan keren. Vanaf 3 december gaat de planeet weer zijn normale reis vervolgen en stopt de retrograde fase van Neptunus waarbij we de rust en spirituele lessen in de praktijk gaan brengen. Wat Neptunus jou leert tijdens zijn langzame maar leerzame reis door Vissen lees je in de Talkies maandhoroscoop van december.

Ram
20 maart t/m 19 april.

Sinds Neptunus in retrograde is geweest, ben jij je nog bewuster geworden van jouw eigen gedrag en de gevolgen die hierbij horen. Een reis die ervoor heeft gezorgd dat je dieper in jezelf bent gaan keren om jezelf en jouw trekjes nog beter te leren kennen. Alhoewel het niet altijd makkelijk is om te leren waar je zelf ook fouten heeft gemaakt, heb wel geleerd dat juist deze kant je mens maakt. Dit zorgt er ook voor dat je met een zachter oog naar anderen zal gaan kijken en anderen minder snel afrekent op fouten.

Stier
20 april t/m 20 mei

De grote vriendelijke reus heeft ook op jou als nuchter sterrenbeeld een liefhebbende uitwerking waarbij je tijdens de retrograde fase bewuster bent geworden van het feit dat andere mensen ook maar mens zijn. Dit heeft ervoor gezorgd dat je anderen sneller vergeeft en je hebt geleerd je verwachtingen bij te stellen. Nu de planeet weer een directe uitwerking heeft, zal jij dit in de praktijk gaan brengen en nog meer zachtheid naar anderen gaan uitstralen.

Tweelingen                                                                                                         
21 mei t/m 20 juni

Neptunus zorgt er bij jou als Tweelingen voor dat jij je bewuster wordt van de gedachten die je hebt en de keuzes die je daarop maakt. Als impulsief sterrenbeeld is het juist Neptunus die je leert dat een moment van rust belangrijk is om tot bezinning te komen, voordat je een haastige keuze maakt. Je merkt hierdoor dat het makkelijker is om beslissingen af te wegen de komende tijd. Zeker op het gebied van carrière is het belangrijk jezelf niet te laten meeslepen in de gedachtenstorm die door je hoofd raast.

Kreeft
21 juni t/m 22 juli

Persoonlijke groei was een thema waar je sinds de retrograde fase veel mee bezig bent geweest. Een reis die niet altijd makkelijk was, zeker omdat hierdoor duidelijk werd welke smoesjes jij jezelf soms voorhoudt. Dit zorgt ervoor dat jij persoonlijk bent veranderd, maar ook hebt geleerd dat het belangrijk is om mee te gaan met de flow van het leven. De spirituele reis die je hebt doorgaan waarbij jij jezelf beter hebt leren kennen, is er een die je nu in de praktijk gaat brengen. Minder vasthouden aan de oude jij en jezelf meer openstellen door jezelf toe te staan fouten te maken. Zachtheid naar anderen begint bij zachtheid naar jezelf en dat is iets dat je nu zeker hebt geleerd.

Leeuw
23 juli t/m 22 augustus

Zachtheid en empathie is fijn en jij hebt inmiddels geleerd dat jij nog genoeg liefde hebt om met anderen te delen. Tijdens de retrograde fase was het juist jij die deze warmte kon gebruiken om jezelf meer te gaan omarmen en te nemen zoals je bent. Niet dat je keihard voor jezelf was, maar je was iets teveel bezig met anderen waardoor jij je eigen behoeftes bent kwijtgeraakt. Dankzij de retrograde fase is jouw batterij meer opgeladen en ben je de komende tijd in staat om deze liefde met anderen te delen. Fijn, want dat zorgt er vooral voor dat je sterkere connecties met anderen kunt vormen.

Maagd
23 augustus t/m 22 september

Als echte opkropper ben jij je bewust geworden van hoe goed jij bent in het tegenhouden van gevoelens en deze voor jezelf te houden. Door de reis van Neptunus leer je dat het belangrijk is om jezelf open te stellen zodat jouw harde muur zakt. Niet alleen zodat je zelf bewuster bent van wat er speelt, maar ook zodat jij relaties een betere kans kan geven. Hierdoor leer je niet alleen om jezelf te nemen zoals je bent, maar doe je dat ook voor anderen waardoor je minder kritisch overkomt.

Weegschaal
23 september t/m 22 oktober

Waar jij altijd open staat voor anderen, ben je niet altijd goed voor jezelf. Jezelf wegcijferen is iets waar je best goed in bent en door de retrograde fase van Neptunus heb je nog meer geleerd op welke momenten jij meer voor jezelf moet opkomen. Erg fijn ook voor je mentale gezondheid, want door de stress die je ervaart ben je sneller geneigd jezelf te verliezen in dingen die niet goed voor je zijn. Nu de retrograde fase weer open is, zal je gestructureerder aan het werk gaan en bewuster blijven van wat jij nodig hebt om te functioneren.

Schorpioen
23 oktober t/m 21 november

De warme kant van Neptunus doet ook jou als eeuwige twijfelaar veel goeds. Van nature heb je een muur om je heen, maar door de lessen van Neptunus leer je dat het belangrijk is om deze regelmatig te laten zakken voor de mensen om je heen. Dat dit niet altijd uitloopt op het resultaat waar je op hoopte blijkt wel door de teleurstellingen op het gebied van romantiek die je hebt ondergaan. Ondanks het verleden leert Neptunus je dat liefde vallen en weer opstaan is, vasthouden aan negatieve emoties gaat je alleen maar meer pijn opleveren.

Boogschutter
22 november t/m 21 december

Grappig, waar je van nature best op jezelf bent, is het sinds Neptunus in Vissen juist zo dat jij je steeds bewuster wordt van de rol die familie en vrienden voor je betekenen. Niet dat je ze bewust op afstand houdt, maar je hebt nou eenmaal dromen waarbij jij jezelf soms in je passie verliest. Dankzij de retrograde ben jij je bewuster geworden dat familie en vriendschappen iets zijn dat meer aandacht van je vraagt en je zal dit vanaf december in de praktijk gaan brengen. Tijd voor gezelligheid rondom het kerstdiner dus.

Ben jij net als Scarlett Johansson een Boogschutter? Boogschutters staan erom bekend avontuurlijk, inspirerend en enthousiast te zijn. Dit teken is ontzettend optimistisch, maar dat kan ze ook een beetje ondoordacht maken. Je bent intelligent, humoristisch en open minded!

Steenbok
22 december t/m 19 januari

Neptunus maakt je een echte dromer en zeker in het sterrenbeeld Vissen is de scherpe focus soms ver te zoeken. Dit zorgt ervoor dat jij steeds beter leert om ermee om te gaan met als het toch niet lukt om je strakke planning aan te houden. Meegaan met de flow, leren incasseren en denken in oplossingen zijn thema’s die de komende tijd nog veel terug gaan komen. Daarnaast is het Neptunus die je ook uitdaagt om je boodschap aan anderen te verduidelijken omdat je regelmatig niet begrepen wordt. Het frustreert je soms, maar wordt helaas nog meer versterkt als de frustraties de overhand nemen.

Waterman
20 januari t/m 18 februari

Ondanks dat je je van nature niet altijd thuis voelt, heeft de Neptunus retrograde fase ervoor gezorgd dat je deze ongemakkelijkheid bent gaan uitdiepen. Het beeld dat jij over jezelf hebt, klopt niet en het is tijd geworden om de smoesjes en verhalen die jij jezelf voor houdt te laten gaan. Niet alleen omdat je dit niet voor eeuwig kan blijven vasthouden, maar ook omdat het je zelfvertrouwen ondermijnt. Nu je na de retrograde fase bewuster bent geworden van wie je nou echt bent, kan je dit de komende tijd meer gaan uitstralen naar de mensen om je heen zodat ook zij leren je te accepteren voor wie je bent.

Vissen
19 februari t/m 20 maart

Neptunus staat al lange tijd in jouw eigen sterrenbeeld waar deze grote vriendelijke reus je nog gevoeliger maakt en merkt dat de rationele kant van het leven ver van je af staat. Niet gek, want nu we in deze drukke maatschappij leven hebben we nog meer behoefte aan aandacht voor het intuïtieve. Dit zorgt voor verwarring bij jou waar je de afgelopen tijd meer bij hebt stilgestaan omdat jij je niet helemaal op je plek voelt in deze gehaaste en harde maatschappij. Nu Neptunus weer zijn directe fase in gaat, leer je om jezelf en deze gevoelens te omarmen en dat het oké is om de wereld een enge plek te vinden.