Sporty spice

Een mindful, sportieve break verbetert je mentale staat

Merk jij direct een positief verschil wanneer je een week genoeg breaks neemt van werk en wanneer juist niet? Het is nu écht uit onderzoek van ASICS bewezen dat een mindful, sportieve break tijdens het werk je mentale staat significant verbetert. Ook verminderde de tijd dat men zittend doorbracht met een uur per dag. En score, het ASICS Movement for Mind-programma is nú beschikbaar om het welzijn van iedereen te helpen verbeteren. Ook jij kunt dus de positieve effecten hiervan ervaren. Hoe, lees je hier.

De grote veranderingen in werkpatronen dankzij corona hebben er de afgelopen 18 maanden toe geleid dat veel mensen vanuit huis werken. En volgens onderzoek zegt bijna de helft (48%) van de Nederlandse werkenden meer gestrest te zijn dan ooit. Ondanks het feit dat thuiswerken mogelijk flexibeler is, beweegt 54% van de Nederlandse werkenden minder, werkt 30% langer en neemt 30% minder pauzes. Het onderzoek – onder leiding van onderzoeker Professor Brendon Stubbs – bewijst de impact van het acht weken durende ASICS Movement for Mind-programma, waarbij mensen twee keer per week 30 minuten wandelen of hardlopen. Het audio-programma combineert beweging met andere bewezen technieken om de connectie tussen het lichaam en de buitenwereld te bevorderen. De deelnemers aan het programma verbeterden niet alleen hun mentale wellbeing aanzienlijk. Ook hadden ze minder angstgevoelens, hebben ze het dagelijkse aantal stappen die zij zetten verhoogd én de tijd die zij zittend doorbrengen is verminderd.

Het acht weken durende ASICS Movement for Mind-programma bestaat uit twee audio-sessies van dertig minuten per week. Deelnemers kunnen de sessies lopen of rennen. Elke week behandelt een ander thema. ASICS heeft samen met een team van experts gewerkt om elke sessie te ontwikkelen, zodat het programma week na week wordt opgebouwd. ASICS Movement for Mind brengt eenvoudige, bewezen technieken samen en combineert die met beweging om iets gevarieerd en toegankelijk te maken. Het programma introduceert ademwerk, mindful bewegen, contact maken met de natuur, muziek en mindful mediteren. Benieuwd geworden? Lees hier meer over ASICS Movement for Mind en doe mee!

Bron: ASICS