Pleasure movement

Filo doorbreekt taboes met stijlvolle producten

Het is algemeen bekend dat er nog steeds veel vrouwen zijn die een orgasme faken, seksuele verlangens nauwelijks uitspreekt en seksspeeltjes verbergt. Hier brengt pleasure movement Filo verandering in met educatieve programma’s over het vrouwelijk lichaam voor (jonge) vrouwen, feel good producten én stijlvolle pleasure tools.

Het idee van Filo is ruim 35 jaar geleden ontstaan. Eigenaresses en beste vriendinnen Jess van der Kaap en Paulien Ruiter, besloten op jonge leeftijd later samen een bedrijf te willen starten. Toen Paulien op negentienjarige leeftijd zwanger raakte, werden ze samen met kleine Kim onafscheidelijk. Het was dochter Kim die het tweetal in de zomer van 2021 aanspoorde om hun banen op te zeggen en voor zichzelf te starten. Filo is geboren vanuit een verlangen van de drie dames om vrouwen te laten bloeien en om de kennis over hun eigen lichaam te vergroten.

My Own Filo B.V 

Waardering

Filo wil vrouwen tot bloei brengen, en het vrouwelijk lichaam in al haar vormen vieren en normaliseren. Met de zelfbenoemde ‘pleasure movement’ moet genot worden gezien als een algemene gezondheidsbehoefte. Weg uit de schaduw en weg met schaamte. De stijlvolle collectie geeft iedere vrouw de mogelijkheid om een aangename sfeer te creëren voor het ervaren van een hoogtepunt. Filo brengt verschillende pleasure tools uit in de vorm van bloemen, zoals de hyacint, iris en de zonnebloem. Ook lanceert Filo een verzorgende vulva-olie ‘VVOil’ en een scrunchie om je tampons onopvallend overal mee naartoe te kunnen nemen. Later dit jaar lanceren zij nog een pleasure tool met braille voor blinden en slechtzienden en hun eerste pleasure tool voor mannen.

My Own Filo B.V 

Educatief

Seksuele ontwikkeling begint bij bewustwording van, en kennis over je lichaam. Om die reden is tevens de Filo Foundation opgericht. Deze biedt educatieve programma’s over de ontwikkeling van lichaam en zelfbeeld aan meiden vanaf elf jaar. Hiermee wil Filo ervoor zorgen dat meisjes weerbaarder worden en bewuster zijn van hun lichaam. ‘De noodzaak om jongeren te voorzien van juiste educatie is groot. Het is belangrijk dat we jonge mensen weerbaar, bekwaam en bewust maken van hun lichamen. We worden met open armen ontvangen, scholen schreeuwen nog net niet om hulp’, aldus Paulien.

My Own Filo B.V 

Community

In de Filo community op Facebook kun je daarnaast als vrouw (jong en oud) veilig praten met een seksuoloog, arts en psychologen over je lichaam en andere intieme onderwerpen. Op deze manier kunnen vrouwen meer te weten komen over het orgasme, de eerste menstruatie, eerste keer seks, overgang, zelfbevrediging en een intieme relatie met een ander. Alles komt aan bod.

My Own Filo B.V