Horoscoop augustus

It’s time to work, bitch

De Talkieshoroscoop is lekker vernieuwend, geen horoscoop die jou gaat zeggen dat je de liefde van je leven gaat ontmoeten, maar wel een horoscoop die jou aan het denken zal gaan zetten met elke maand een andere invalshoek op basis van jouw sterrenbeeld. Deze maand duiken we samen met astrologe Maannomade in ons innerlijke, kritische stem.  

Elke maand kijken we naar de invloed van een planeet op de maand die voor ons ligt. In de zomerse maand van augustus duiken we in op de kracht die Mercurius op ons uitoefent en de uitdagingen die dit met zich mee zal brengen. In de astrologie staat Mercurius voor onze communicatie, analytisch vermogen en intellect. Vanaf 4 augustus staat de planeet in zijn kracht in het sterrenbeeld Maagd, die ons gaat helpen scherper te denken en ons geheugen zal gaan verbeteren. We zijn een stukje praktischer ingesteld en willen liever onze to-dolijstjes afwerken dan uren netflixen. En als we dan dat laatste doen, grote kans dat je toch met een onrustig gevoel op de bank hangt dankzij het kritische stemmetje van Maagd die we van 4 tot 25 augustus zullen ervaren… Welke invloed Mercurius precies voor jou zal hebben, lees je in de horoscoop van augustus.

Ram

20 maart t/m 19 april

Van nature een tikkeltje chaotisch door alle passievolle ideeen die binnen schieten, maar komende maand zal het je beter af gaan nu Mercurius in Maagd je gaat helpen je to-dolijstjes af te werken. Een lekkere energie die je daarnaast ook helpt om meer rust in je hoofd te krijgen doordat je een stuk georganiseerder zal zijn.

Stier

20 april t/m 20 mei

Hallo creativiteit! Jij gaat komende maand erg goed op praktische energie van Mercurius in Maagd die je zal helpen jezelf beter te uiten. Je zal merken dat de ideeën meer zullen stromen nu je hoofd meer orde zal hebben, maar ook je creativiteit krijgt een boost. Fijn om na te gaan denken aan onconventionele oplossingen die een tikje buiten het boekje zijn. Tijd om spontaniteit in je leven te omarmen voor een beetje extra fun.

Tweelingen

21 mei t/m 20 juni

Waar je afgelopen tijd niet lekker aan je to-dolijstjes bent gekomen, zal je merken dat vanaf 4 augustus je een stuk meer geconcentreerder aan de slag kan. Extra fijn voor de taken die je laat liggen of waar je tegen op ziet. Minder handig voor de extraverte jij die je normaal bent, want je zal een stukje minder gaan kletsen. Tip van de dag, begin direct met de meest vervelende klus die je graag uitstelt zodat jij je daarna extra productief zal gaan voelen.

Kreeft

21 juni t/m 22 juli

Waar je emoties normaal sterker een rol spelen, zullen deze de komende weken meer naar de achtergrond verdwijnen nu Mercurius je dwingt om te focussen op de praktische zaken. Erg handig voor productiviteit op de werkvloer, maar wel zal je merken dat je hoofd sneller vol loopt door alle mentale prikkels. Probeer komende weken om ideeën en gedachten regelmatig van je af te schrijven door ze te noteren om meer rust te krijgen.

Leeuw

23 juli t/m 22 augustus

Het was me een zomer wel en dat merkt je bankrekening ook. Mercurius in Maagd zal komende weken extra scherp zijn op jouw uitgavenpatroon wat wel wat extra aandacht kan gebruiken. Tijd om vaker zelf lunch te maken en om de bezorgdienstapps van je telefoon te verwijderen. Een goede maand om je bankrekening weer te spekken, maar ook om te gaan kijken naar langetermijninvesteringen.

Ben jij net als Jennifer Lopez een Leeuw? Leeuw is loyaal, betrokken, zelfverzekerd, sympathiek, warmhartig en genereus. Het sterrenbeeld Leeuw is het gulste sterrenbeeld van de dierenriem. Leeuwen zijn hartstochtelijk en vechten voor wat ze willen hebben. Leeuwen maken anderen graag aan het lachen. Mensen met een negatieve instelling mijden ze het liefst, Leeuwen zien het glas half vol en houden van het leven.

Foto: Dior

Maagd

23 augustus t/m 22 september

Hallo zelfvertrouwen! Mercurius zal een ruime drie weken in jouw sterrenbeeld verblijven waardoor jij je versterkt zal voelen. Een fijne zelfvertrouwenboost die ervoor zal zorgen dat je beter in je vel zal zitten en meer voor jezelf durft op te komen op momenten dat het nodig is. Want niet alleen je zelfvertrouwen verbetert, maar ook je communicatie zal een stuk directer worden.

Weegschaal

23 september t/m 22 oktober

Waar het ene sterrenbeeld zichzelf meer zal uitspreken, zal jij gaan merken dat je meer in je hoofd zal zitten rondom gebeurtenissen uit het verleden. Er is veel gerommel achter de schermen en dat zorgt voor een mentale overload. Tijd om extra lief voor jezelf te zijn en je de ruimte geven om na te denken en te verwerken.

Schorpioen

23 oktober t/m 21 november

Hallo scherpte! Normaal meer in gedachten verzonken, maar nu voelt het als een heldere oplevering die ervoor zorgt dat je ineens vol ideeen zit en een stuk uitgaander naar anderen zal zijn. Tijd om gezelschap van anderen op te zoeken samen met een goede cocktail, want je zal merken dat anderen jouw gedachten best interessant zullen vinden.

Boogschutter

22 november t/m 21 december

Jij gaat lekker op werk, komende weken. Mercurius in Maagd helpt je herinneren aan de verantwoordelijkheden die je hebt, maar ook de mogelijkheden die voor je voeten liggen. Tijd dus om dat gesprek over promotie aan te gaan of te kijken naar welke andere carrièremogelijkheden er zijn. Jij hebt ideeën genoeg om je vakgebied te verbeteren, dus waarom niet gaan delen en kijken naar mogelijkheden om hier mee aan de slag te gaan?

Steenbok

22 december t/m 19 januari

Tijd om je oogkleppen af te doen, want Mercurius in Maagd zal je nieuwsgierigheid een boost gaan geven waardoor je behoefte hebt aan vernieuwing en verandering. Een fijn moment om op zoek te gaan naar cursussen die je interessant vindt of om nieuwe musea te bezoeken. Een perfect museum zal het Tropenmuseum zijn, die je niet alleen zal prikkelen maar ook helpt om eens naar het grotere plaatje van het leven te kijken. Wat is onze rol op aarde hier eigenlijk?

Waterman

20 januari t/m 18 februari

Waar je normaal gesproken erg in je hoofd zit vanwege de ideeën die je hebt, zal je merken dat je lichaam nu meer signalen zal geven. Je intuïtie wordt versterkt door Mercurius en dit zal je sterker in je lichaam voelen. Sommige personen in je leven zullen een bad vibe afgeven, dus durf op je intuïtie te vertrouwen om keuzes te moeten maken.

Vissen

19 februari t/m 20 maart

Komende weken zijn een fijne tijd om extra samenwerkingen op te zoeken. Van nature ben je al een gevoelspersoon en vrij sociaal, maar nu Mercurius in Maagd staat heb je extra behoefte om nieuwe samenwerkingen aan te gaan. Niet alleen om samen verder te komen, maar ook omdat je het fijn vindt om ideeën te kunnen gaan sparren zodat je eindelijk een knoop kunt doorhakken waar je nu meer moeite mee hebt.