Horoscoop

november – maaneclips

De Talkieshoroscoop is lekker vernieuwend, geen horoscoop die jou gaat zeggen dat je de liefde van je leven gaat ontmoeten, maar wel een horoscoop die jou aan het denken zal gaan zetten met elke maand een andere invalshoek op basis van jouw sterrenbeeld. Deze maand een extra verdieping rondom de maaneclips op 19 november!

Elke maand ervaren we een volle maan, een krachtig hoogtepunt waarbij de maan volledig door de zon verlicht wordt en daardoor fel aan de hemel schijnt. Door de felle verschijning zal je niet alleen een stuk onrustiger slapen, maar ook vermoeider voelen door alle gedachten die door je hoofd rond gaan spoken. Desondanks dat we meestal vermoeider zijn tijdens de volle maan, krijgen we ook nieuwe wijsheid en inzichten door de gedachten die door ons hoofd rondspoken. Binnen de astrologie is de volle maan daarom het moment voor reflectie, omdat je bewuster wordt van de gedachten die door je hoofd rondspoken. Een moment om even stil te staan bij wat er gaande is, wat zeker waardevol is in de drukke tijd van nu.

Alhoewel de volle maan van nature al krachtig is in het feit dat ons lichaam er door vermoeidheid sterk op reageert, wordt deze nog krachtiger als deze samenvalt met een eclips waardoor ze (deels) verduisterd wordt. Dit is niet alleen spectaculair voor het oog als jij je op het juiste continent bevindt, maar versterkt ook het effect van de volle maan. Door het versterkte effect staat de volle maan dan niet alleen voor nieuwe inzichten, maar ook voor het teweegbrengen van veranderingen. Je zal daarom niet alleen gaan nadenken, maar ook bewuster worden van de taken die moeten gebeuren. Op 19 november is weer zo’n krachtige maaneclips die als allerlaatste van het jaar zal plaats gaan vinden. Een goed moment dus om stil te staan bij de veranderingen die jou te wachten staan voordat we het nieuwe jaar zullen gaan inluiden!

Tip van Maannomade: mocht je al vroeg op pad zijn, dan zou je bij een heldere hemel tussen 7 en 8 uur ’s ochtends het begin van de maansverduistering kunnen zien waarbij een ‘hapje’ uit de volle maan mist.

Ram
20 maart t/m 19 april

De samenkomst van de volle maan met de eclips brengt extra aandacht op het gebied van jouw financiën. Je bent aardig impulsief maar dat brengt natuurlijk ook risico’s met zich mee. De stabiliteit die Stier met zich meebrengt zet je aan het denken hoe stabiel je financiën zijn en hoe deze te verbeteren. Want alhoewel de economie nu in een goede periode zit, betekent dat niet dat het voor de komende jaren gegarandeerd is… Denk daarom eens na over interessante investeringen voor de toekomst.

Stier
20 april t/m 20 mei

De volle maan valt precies in jouw sterrenbeeld en daardoor word je bewuster van de rol die je zelf inneemt. Afhankelijk van de groei die je al door hebt gemaakt kan deze volle maan zowel fijn als minder fijn uitwerken. De eclips kan namelijk helpen om jouw krachten te omarmen en trots te wezen op de persoon die je bent, maar kan er ook voor zorgen dat je zelfvertrouwen een knauw krijgt als je merkt dat je toch niet zo perfect bent.

Tweelingen                                                                                                         
21 mei t/m 20 juni

Ondanks al het geklets dat doorgaat in je hoofd, maakt de eclips je bewuster van het onderbewustzijn en jouw spiritualiteit. Niet dat je ineens een vollemaanritueel zal gaan houden, maar wel dat je oog krijgt voor de rol die jij inneemt in de wereld. Jouw rol in het grotere geheel zal je aan het denken zetten en zorgen voor een nieuwe visie. Toch tijd om over te stappen op duurzamere alternatieven?

Kreeft
21 juni t/m 22 juli

Je houdt van stabiliteit, maar deze maaneclips zal helaas verandering teweegbrengen op het gebied van vriendschappen en collega’s waarbij je nieuwe inzichten zal krijgen over anderen. Dat de verandering er komt is definitief, maar je hebt hierbij wel een keuze in hoe je omgaat met de verandering. Emoties zullen opspelen, maar zorg dat deze niet de toxische overhand gaan nemen. Loslaten is hierbij het antwoord!

Leeuw
23 juli t/m 22 augustus

Waar de volle maan in Stier om stabiliteit en comfort draait, is het juist tijdens de maaneclips dat je wordt uitgedaagd om veranderingen aan te brengen in je carrière. Niet dat je direct je ontslag zou moeten indienen, maar wel om te gaan nadenken hoeveel plezier je nog hebt binnen je huidige baan. Een tijd om eerlijk te zijn naar jezelf, want de waarheid verbloemen zal geen zin meer hebben.

Maagd
23 augustus t/m 22 september

Waar jij je van nature voornamelijk bezighoudt met de praktische zaken, daagt de maaneclips je uit om je gedachten en kennis te vergroten. Wellicht dat jij jezelf al een tijd kleinhoudt met de gedachten dat je het niet kan of dat je tegen een gebrek aan kennis aan loopt. Een goed moment om te gaan voor verandering zodat je niet langer tegengehouden wordt om het beste uit jezelf te halen. Er zit namelijk veel meer in jezelf, maar dat is aan jou om tijdens deze eclips te ontdekken.

Weegschaal
23 september t/m 22 oktober

Alhoewel je het van een logge Stier niet zal denken, is het juist Stier die bekend staat om zijn relatie met intimiteit. Daarom zal deze maaneclips je bewust gaan maken van jouw relatie met intimiteit en de grenzen die je hierbij niet altijd goed bewaakt. Liefde draait om plezier en vrijheid die beide partijen moet ervaren, tijd om te ontdekken hoe jij jouw intimiteit kunt gaan omarmen.

Schorpioen
23 oktober t/m 21 november

Wees voorbereid op onrustige gedachten en veranderingen op het gebied van de liefde en relaties door bijvoorbeeld nieuwe informatie wat aan het licht zal komen. Je wilt graag de onderste steen boven halen, maar dit zal er helaas voor zorgen dat niet alle details even fijn zullen zijn. Gelukkig weet jij als geen ander dat verandering noodzakelijk is, hoe hard de lessen ook zijn.

Als jij net zoals Julia Roberts schorpioen als sterrenbeeld hebt, dan herken je vast volgende zaken: Schorpioen is verleidelijk, onweerstaanbaar sexy, heeft klasse en trekt overal de aandacht. Een Schorpioen is vastbesloten, doelgericht, mysterieus, loyaal, diepgaand en extreem intuïtief. Schorpioen is onafhankelijk en houdt de controle liever in eigen handen. Een Schorpioen weigert zich door anderen te laten sturen. Schorpioen heeft weinig woorden nodig om zich uit te drukken en zal zich niet anders voordoen dan hij of zij is.

Boogschutter
22 november t/m 21 december

Met alle vurigheid en passie die in je stroomt, is jouw gezondheid een van de laatste dingen op je lijstje. De maaneclips brengt daar plots verandering in waardoor je weer beter voor jezelf gaan zorgen op zowel lichamelijk als mentaal vlak. Een goed moment om tijdens de onrustige nachten te gaan nadenken over de gezondere gewoontes die je moet gaan ontwikkelen of de verandering in je werk-privébalans die toch doorgezet moet worden.

Steenbok
22 december t/m 19 januari

Nu de winter in aantocht is heb je meer behoefte aan warmte in de vorm van romantiek. De maaneclips laat zien dat het tijd is om niet alleen je romantische kant te gaan omarmen, maar ook jezelf beter te uiten om in jouw kracht te gaan staan. Niet alleen goed voor je zelfvertrouwen, maar ook binnen je relatie…  

Waterman
20 januari t/m 18 februari

De behoefte aan stabiliteit is groot, maar op het gebied van familie, gezin of in je woning zullen (onverwachte) veranderingen plaats gaan vinden. Alhoewel niet alle veranderingen direct goed zullen voelen, brengen ze wel waardevolle lessen met zich mee. En ach, over een paar maanden weet je niet meer waar jij je tijdens de maaneclips nou echt zorgen over hebt gemaakt.

Vissen
19 februari t/m 20 maart

Alhoewel je van nature op een zachte wijze communiceert, laat de maaneclips je zien dat het tijd is voor duidelijkheid. Niet alleen om je grenzen bij sommige personen aan te geven, maar ook zeker om drama te gaan voorkomen. Communiceren blijft lastig, dus vertrouw ook op je intuïtie als er onduidelijkheid is. Extra navragen kan natuurlijk nooit kwaad.