Horoscoop September

Tijd voor verandering

DE TALKIESHOROSCOOP IS LEKKER VERNIEUWEND, GEEN HOROSCOOP DIE JOU GAAT ZEGGEN DAT JE DE LIEFDE VAN JE LEVEN GAAT ONTMOETEN, MAAR WEL EEN HOROSCOOP DIE JOU AAN HET DENKEN ZAL GAAN ZETTEN MET ELKE MAAND EEN ANDERE INVALSHOEK OP BASIS VAN JOUW STERRENBEELD. DEZE MAAND DUIKEN WE SAMEN MET ASTROLOGE MAANNOMADE IN DE VERANDERINGEN DIE WE ZULLEN MOETEN ONDERGAAN.

Weer een retrograde om wat extra aandacht aan te besteden. Een astrologisch fenomeen die we kennen vanuit horrorverhalen over Mercurius die harde schijven laat crashen, je exen weer terug in je leven brengt en zorgt voor veel miscommunicatie. Maar niet alleen Mercurius, ook andere planeten gaan in retrograde. Van 24 augustus 2022 tot 22 januari 2023 zal Uranus, een langzaam bewegende planeet in retrograde gaan waarbij de uitwerking van Uranus een tikkeltje anders op ons zal zijn.

Normaal gesproken zorgt Uranus in de astrologie ervoor dat we een tikkeltje rebelser worden zodat je volop je leven leeft. Niet het leven volgen zoals die voorgeschoteld wordt, maar juist zelf kleur aan je leven geven! Een planeet die ons bewust maakt van onze positie op de wereld en laat nadenken over welke waarden wij zelf belangrijk vinden en ons daarbij helpt om dit na te streven door soms radicale beslissingen te maken. Nu is het geen energie waar we continue door geprikkeld worden, anders zal ons leven een flinke chaos zijn als we elke dag het roer om willen gooien, maar die ons langzaam helpt om verandering te weeg te brengen.

Tijdens de komende retrograde fase van vijf maanden zal de uitwerking van Uranus een tikkeltje anders zijn. Waar we normaal gesproken nadenken over hoe we de wereld om ons heen een andere invulling willen geven, gaan we tijdens de retrograde juist nadenken wat we aan ons zelf willen veranderen. Welke patronen moeten we doorbreken om een stabieler leven te creëren? Omdat Uranus in retrograde zal gaan in het sterrenbeeld Stier, zullen we merken dat we de neiging hebben om ons te verzetten tegen de veranderingen die moeten gebeuren. De koppigheid van Stier zorgt ervoor dat het nadenken over veranderingen voor onrust zal zorgen omdat het je uit je comfort zone zal halen. Een teken om goed op te letten, want als het oncomfortabel wordt dan zit je in ieder geval in de juiste richting. Naast de algemene uitwerking van Uranus retrograde, zal elk sterrenbeeld ook een eigen aandachtspunt hebben voor de komende vijf maanden. In de Talkies horoscoop September gaan we daar alvast mee aan de slag.

Ram
20 maart t/m 19 april

Nu Uranus retrograde je bewuster zal maken van de hunkering naar stabiliteit in je soms chaotische leven, wordt je je ook bewuster van hoe makkelijk geld wegvliegt. Zeker in deze dure tijd… Tijd om veranderingen aan te brengen in je uitgavenpatroon, minder spontaan leven en meer geld reserveren voor later. Daarnaast is dit ook een goed moment om te kijken naar andere carrièremogelijkheden waar je een betere beloning voor je werk kan krijgen.

Stier
20 april t/m 20 mei

De fase van Uranus de komende maanden maakt je bewuster van de angsten die je hebt om de controle te verliezen. Als echte Stier ben je opzoek naar stabiliteit en weten waar je aan toe bent, terwijl we allemaal weten dat het leven helaas niet zo voorspelbaar is als dat je graag zou willen. Tijd om je angsten onder ogen te komen, want leven in een façade van ‘controle houden’ is stressvoller dan met de flow van het leven mee te gaan.

Tweelingen                                                                                                         
21 mei t/m 20 juni

Als echte flierefluiter dans jij door het leven. Uranus zal je de komende maanden aan het denken zetten over de diepere zaken van het leven, waardoor jij je bewuster van het leven zal worden. Grote kans dat je ineens spirituele tekens ziet, sterker zal dromen of meer interesse in yoga zal hebben. Meditatie brengt je gedachten tot rust als het je even teveel wordt en helpt je daarbij ook om jezelf open te zetten voor het onderbewustzijn.

Kreeft
21 juni t/m 22 juli

Als echt mensenmens zal Uranus je de komende maanden bewust maken van de rol die je hebt voor anderen. Niet alleen voor de mensen om je heen ben je goed, maar je zal ook meer gaan nadenken over de rol die je voor anderen op de wereld kan spelen. Een fijne rol waar jij je goed in voelt, omdat jouw zachte kant hierbij een groot talent zal zijn.

Leeuw
23 juli t/m 22 augustus

Carrière. Niet je meest favoriete woord, maar de rebelse planeet Uranus laat je er de komende maanden toch sterk over nadenken of het niet tijd is om veranderingen te gaan maken. Werk speelt een belangrijke rol in onze samenleving en aangezien je meer dan 1/3 van de dag daar besteed mag je daar best wat eisen aan stellen. Wellicht tijd om te gaan kijken of jij je werk meer digitaal kan doen zodat je meer kan genieten van de wereld om je heen? #digitalnomad

Maagd
23 augustus t/m 22 september

Ondanks je nuchtere instelling is het Uranus die je de komende weken laat proeven aan nieuwe avonturen die op je levenspad gaan komen. Je hebt behoefte aan verandering en mentale prikkels, wat misschien oncomfortabel voelt omdat het betekent dat je leven omgegooid gaat worden. Let it go en durf te dromen van nieuwe avonturen, hoe spannend die ook zullen zijn.

Ook superster Beyoncé haar sterrenbeeld is Maagd. Een Maagd is perfectionistisch, attent, aardig maar ook kieskeurig. Maagden weten heel goed wat ze willen en kunnen daarom ook heel goed knopen doorhakken.

Weegschaal
23 september t/m 22 oktober

Komende maanden zullen best confronterend voor je worden. Uranus retrograde zorgt er van nature al voor dat we meer naar binnen keren en kijken naar persoonlijke veranderingen, maar voor jou als Weegschaal zal je 10 stappen verder gaan. Een flinke spiegel wordt je voorgehouden wat ervoor kan zorgen dat je het mentaal soms best lastig krijgt. Deze spiegel is niet als straf, maar om te reflecteren op de blokkades die voor jezelf hebt opgebouwd. Tijd voor verandering in je manier van denken en gedrag.

Schorpioen
23 oktober t/m 21 november

Als Schorpioen waardeer je vrijheid, maar nu Uranus licht zal werpen op je relaties ga je ook nadenken over de vrijheid en betekenissen van de relaties die je bent aangegaan. Niet alleen op het gebied van liefde, maar ook op gebied van vriendschap en familie. Wie helpen je verder in het leven en wie probeert je in hetzelfde hokje klein te houden? Tijd om keuzes te maken en wellicht verandering aan te brengen in de band die je met sommige mensen hebt.

Boogschutter
22 november t/m 21 december

Tijd om na te denken hoe goed jij voor jezelf zorgt. Uranus laat ons nadenken over stabiliteit en voor jou als Boogschutter zal er extra aandacht zijn voor je gezondheid, welzijn en dagelijkse gewoonten. Verandering in je eet- en sportgewoontes kunnen noodzakelijk zijn, net als het verwijderen van stressfactoren die je dagelijks tegenkomt of het zoeken van nieuwe hobbys om je gedachten te verzetten.

Steenbok
22 december t/m 19 januari

Als echt aardeteken wordt je soms gezien als houten hark, een tikkeltje saai en vooral praktisch ingesteld. Alhoewel deze eigenschappen gewaardeerd worden in vriendschappen (iedereen weet wat ze aan je hebben) voelt het voor jou alsof het tijd is om jezelf op te spicen. Uranus laat je zien en ervaren dat er meer in het leven is, tijd om muziek, creativiteit en romantiek meer te omarmen. Niet alleen fijne afwisseling, maar ook zal het helpen als uitlaatklep voor je emoties.

Waterman
20 januari t/m 18 februari

Familie is iets wat je krijgt, maar niet wat je kiest. Alhoewel dat is hoe het ons wordt aangeleerd. In de praktijk weten we dat familieleden niet altijd het beste met je voor hebben en dat je van sommige meer afstand moet bewaren. Deze retrograde fase van de rebelse planeet zal je nieuwe inzichten geven in de familiebanden en maakt je bewust dat het tijd is voor verandering. Geen gemakkelijke tijd, want het kan best voor wrijving gaan zorgen.

Vissen
19 februari t/m 20 maart

Energie is alles. Als zorgzaam sterrenbeeld lees je de energieën van anderen makkelijk af en zie je al snel of het goed gaat met iemand, of dat iemand een dikke knuffel nodig heeft. Deze zorgzame kant zal door Uranus extra versterkt worden nu je bewuster zal worden van onbewuste communicatie. Extra fijn om banden met de mensen om je heen te versterken.