Talkieshoroscoop

Januari: experimentele liefde

Venus wordt in de astrologie gezien als de planeet van liefde en plezier en heeft daarbij invloed op de manier waarop we naar de liefde kijken en hoe goed we voor onszelf zorgen. Vanaf 2 januari tot het eind van de maand verblijft liefdesplaneet Venus in Waterman, een sterrenbeeld die haar uitdaagt om meer te experimenteren en onze cheeky kant te omarmen. Hierdoor kunnen we dus komende maand een experimentele energie verwachten rondom onze relaties. Perfect dus om de feestdagendip tegen te gaan.

Waterman is een echte vrije geest en zorgt er daardoor voor dat we meer open staan voor alle facetten rondom onze relaties. Hierdoor staan we niet alleen meer open voor anderen, maar ook voor nieuwe ervaringen waarbij de focus ligt op het verbreden van onze relatie en onszelf. Vrijheid is hierbij belangrijk, niet dat dit een vrijbrief is om zonder overleg met anderen te daten, maar wel om de liefde in een breder geheel te zien en jezelf open te stellen voor nieuwe ontwikkelingen of speeltjes. Daarnaast hebben we een sterkere behoefte aan diepgaande gesprekken in plaats van oppervlakkige zaken, waardoor alle singles meer behoefte hebben aan het ontmoeten van iemand met inhoud los van alleen een leuk uiterlijk. Het kan wel lastiger zijn om je emotioneel aan iemand te binden omdat je door Venus in Waterman minder in contact staat met je emoties, maar juist meer met je brein.

Naast dat we allemaal de algemene invloed van Venus op ons liefdesleven zullen merken, heeft elk sterrenbeeld een eigen aandachtspunt voor komende maand. Deze lees je in de Talkies horoscoop!

Ram
20 maart t/m 19 april

Naast dat je in een meer experimentele fase komt rondom je relaties, sta jij ook meer open voor het ontmoeten van nieuwe mensen. Waar je normaal gesproken graag op je eigen eilandje zit, zie je komende tijd juist de voordelen in van het ontmoeten van anderen. Een goede tijd dus om te werken aan je sociale netwerk, omdat het je niet alleen nieuwe ideeën maar ook kansrijke samenwerkingen kan opleveren.

Stier
20 april t/m 20 mei

Nu Venus in Waterman niet alleen invloed gaat uitoefenen op je relaties, maar ook op je carrière, zorgt het ervoor dat je in je carrière meer inzet gaat tonen waardoor je meer ideeën hebt die je graag uit zou willen werken. Waar je soms vastgeroest zit in je eigen comfortzone zorgt deze plaatsing de komende maand er juist voor dat jij je open gaat stellen voor alternatieve ideeën. Perfect dus voor de sleur die je ervaart op werk, want je zit weer vol goede moed.

Tweelingen                                                                                                         
21 mei t/m 20 juni

De open minded energie, die we allemaal ervaren dankzij Venus die de komende weken in Waterman staat, is een energie die jij erg fijn vindt. Daardoor merk jij dat jouw nieuwsgierigheid nog meer geprikkeld wordt. Deels brengt dit een rusteloosheid met zich mee omdat je bang bent om ervaringen te missen, maar daarnaast helpt het je ook met het herontdekken van relaties waardoor je nog dieper met elkaar kan connecten.

Kreeft
21 juni t/m 22 juli

Komende maand is het niet jouw favoriete maand als het gaat om relaties. Een onderwerp dat bij jou sowieso al gevoeligheden oproept omdat het je onzeker kan maken. Nu je minder sterk die emotionele verbintenis voelt dankzij de Watermanenergie, gaan bij jou alle radartjes draaien waardoor je kans loopt in een emotionele rollercoaster te belanden. Heb vertrouwen in relaties en durf vooral het gesprek aan te gaan als er onzekerheden zijn die omhoog komen.

Leeuw
23 juli t/m 22 augustus

Nu Venus de komende weken in Waterman staat, word jij nog bewuster van jouw aandeel in relaties. Als sterrenbeeld met een warm hart die het graag iedereen naar zijn zin maakt, helpt Waterman je juist om nu te gaan focussen op de mensen die echt belangrijk zijn. Je kan niet iedereen pleasen, het is dus tijd om extra aandacht te besteden aan de diepere connectie met mensen die er echt toe doen. Een goed gesprek waarbij je vooral luistert naar de ander zal jullie in deze tijd zeker goed gaan doen.

Maagd
23 augustus t/m 22 september

Dat liefde niet alleen draait om onze relaties met anderen, ga jij de komende weken ervaren. Nu Venus vier weken lang in Waterman blijft staan, wordt jij je bewuster van de liefde die je voor jezelf hebt. Of eigenlijk mist, want je bent vrij hard voor jezelf. Niet alleen in de verwachtingen die je voor jezelf schept, maar ook in wat jij je jezelf gunt. Tijd dus om jezelf extra in het zonnetje te zetten en jezelf ook de ruimte gunnen om fouten te maken.

Weegschaal
23 september t/m 22 oktober

Venus in Waterman brengt jou op een geheel nieuw level van het uiten van je liefde, want door de creatieve invloed van Waterman krijg jij weer meer plezier in de liefde. Je wordt hierdoor speelser en legt de nadruk meer op jezelf, waardoor jouw partner niet de enige is die geniet. Een fijne verandering die ervoor zorgt dat jij de prioriteit meer bij jezelf legt, een les die je zeker vaker mag meenemen in het leven.

Schorpioen
23 oktober t/m 21 november

Normaal gesproken ben je best een gesloten boek, maar de komende weken daagt Venus in Waterman je uit om je meer open te stellen naar de mensen om je heen. Niet alleen omdat het ervoor zorgt dat anderen je op een nieuwe manier ontdekken, maar ook omdat het zorgt voor meer connectie met de mensen waar je om geeft. Die connectie vindt jij al belangrijk en daarom zullen de komende vier weken extra waardevol zijn als je tijd doorbrengt met mensen die er toe doen. Bij voorkeur bij je thuis, omdat dat de plek is waar jij je het meest op je gemak zal voelen.

Boogschutter
22 november t/m 21 december

De avontuurlijke energie die Venus in Waterman met zich meebrengt is er een waar jij je goed bij voelt. Van nature ben je ook positief en open ingesteld waardoor deze overgang niet wereldschokkend voor je gaat zijn. Daarentegen versterkt het juist jouw open geest en zorgt het ervoor dat je relaties gaat verdiepen door het voeren van gesprekken waarbij jij uitgedaagd wordt om meer het achterste van je tong te laten zien.

Steenbok
22 december t/m 19 januari

Normaal gesproken ben je in de liefde een stabiele rots, een waar mensen altijd van op aankunnen. Maar nu Venus de komende weken in Waterman staat, ga jij een avontuurlijkere kant van jezelf ontdekken. Niet alleen omdat je meer ideeën hebt, maar ook omdat jouw zelfvertrouwen dankzij de warmte van Venus een extra boost krijgt. Tijd om uit je saaie, praktische schulp te kruipen en te laten zien tot wat voor capriolen jij allemaal in staat bent.

Ben jij net als Sienna Miller een Steenbok? Steenbok is aantrekkelijk, wijs, intelligent, vastberaden, gedisciplineerd, verantwoordelijk, betrouwbaar en heeft een scherpzinnig gevoel voor stijl en smaak. Steenbokken zijn ambitieus en moeten altijd iets hebben om achterna te gaan dat hun leven betekenis geeft.

Waterman
20 januari t/m 18 februari

Met liefdesplaneet Venus die een hele maand lang in jouw sterrenbeeld staat, sta jij eens echt lekker in het zonnetje. Je voelt nog meer liefde voor jezelf en viert dit graag door jezelf te verwennen met iets nieuws, in de vorm van een cadeau of een nieuwe kledingkast. Aangezien jij geen saai sterrenbeeld bent, zal ook jij hiermee meer de grenzen gaan opzoeken. Daarnaast zorgt deze energie er niet alleen voor dat jij lekker in je vel zit, maar ook dat jouw relaties een stuk soepeler verlopen. Erg fijn.

Vissen
19 februari t/m 20 maart

Komende vier weken zullen op het gebied van liefde niet jouw favoriete weken zijn, omdat de koele kant van Waterman ervoor zorgt dat jij de emotionele connectie mist. Iets wat voor jou erg belangrijk is, waardoor de kans op de loer ligt dat je teveel gaat twijfelen en meer afstand van je relaties neemt. Blijf hierbij communiceren met de mensen om je heen zodat jij jezelf niet teveel gaat vervreemden