Horoscoop juni

Maanden van intuïtie en spiritualiteit

De Talkieshoroscoop is lekker vernieuwend, geen horoscoop die jou gaat zeggen dat je de liefde van je leven gaat ontmoeten, maar wel een horoscoop die jou aan het denken zal gaan zetten met elke maand een andere invalshoek op basis van jouw sterrenbeeld. Niet alleen voelen we de zomer naderen in mei, maar voelen we ook dat het geluk ons toelacht dankzij Jupiter, planeet van optimisme!

Sinds 2011 staat Neptunus al in Vissen, een sterrenbeeld waar deze planeet zich zeker wel thuisvoelt. Komende maanden gaat Neptunus in retrograde van 28 juni tot 3 december, een lange periode waarin we nieuwe kansen krijgen om verdieping te zoeken in onze spiritualiteit en psyche. Neptunus is niet alleen een Romeinse god van de zee, maar ook een planeet met een belangrijke rol binnen de astrologie. In de astrologie speelt Neptunus een rol in onze onderbewustzijn en spiritualiteit. Waar andere planeten een vrij duidelijke invloed hebben, is die van Neptunus juist subtiel. Elke veertien jaar verhuist Neptunus naar een ander sterrenbeeld waardoor zijn invloed een vrij algemene en langzame uitwerking heeft. Hij geeft ons in deze jaren nieuwe inzichten in dromen die we hebben, houdt ons illusies voor die ons teleur kunnen stellen, maar laat ons ook zien waar we kunnen groeien als we bewuster worden. We worden een stukje gevoeliger en leren ook voorbij ons ego te kijken, wie zijn we zonder alle materialistische spullen en social media? Elk jaar gaat Neptunus in retrograde, een fase waarbij de planeet ten opzichte van aarde een omgekeerde beweging maakt. Deze optische beweging heeft ook invloed op de uitwerking van de planeet. Tijdens de retrogradefase van Neptunus keren we extra naar binnen waardoor we meer open staan voor de inzichten die Neptunus ons wilt leren. Extra belangrijk dus om komende maanden bewuster te worden van je gedachten en de tekens die we niet zouden moeten negeren. Een meditatie kan je hierbij helpen om meer inzichten in je onderbewustzijn te krijgen en ook de stress van het dagelijks leven te verlagen. Wat de subtiele invloeden zijn die jij van Neptunus kan verwachten, lees je in je eigen persoonlijke horoscoop!

Ram

20 maart t/m 19 april

Komende maanden ga jij vrij fijn op de nieuwe periode die komen gaat. Net als voorheen voel jij je best op je gemak als je alleen bent en vertrouw je extra sterk op je eigen kunnen. Je intuïtie is sterker dan normaal waardoor het voelt alsof alles op zijn plek valt bij de keuzes die je maakt. Lekker bezig, Ram!

Stier

20 april t/m 20 mei

Waar je van nature al graag in gezelschap van anderen begeeft tijdens het levensgenieten, ga je nu merken dat je extra behoefte hebt aan het versterken van vriendschappen. Je kiest je vrienden bewuster op de energie die ze brengen en ook op de spirituele connectie die je samen voelt. Als nuchtere Stier klinkt zweverig, maar eigenlijk brengt Neptunus je de kans om vooral naar je hart te gaan luisteren.

Tweelingen                                                                                                     

21 mei t/m 20 juni.

Waar je van nature flexibel bent en graag plannen last minute wijzigt, brengt Neptunus je de komende tijd extra uitdaging. Het maken van keuzes voelt lastig omdat jij richting en discipline bent kwijt geraakt. Hierdoor loop je kans dat losse eindjes niet afkomen en dat gaat je in de problemen brengen. Zie het als een les waar je bewust op kan in spelen.

Mary-Kate Olsen en Ashley Olsen, foto: ANP/Evan Agostini

Ben jij net als de Olsen Twins een Tweelingen? Dan herken je je misschien in de volgende eigenschappen: Tweelingen is charmant, geestig, energiek, inventief, slim, veelzijdig en een meester in gevatte opmerkingen. Een Tweelingen is communicatief en steeds bezig met kennis vergaren, je bent een echte denker, een ware filosoof. De behoefte aan verandering is groot, saaiheid is de grootste vijand. Een Tweelingen voelt zich op z’n best bij opwinding en gezonde spanning, is ongrijpbaar en vermijdt confrontaties.

Kreeft

21 juni t/m 22 juli

Als echt gevoelsmens ga jij de komende maanden extra in je kracht staan. Door de retrogradefase van Neptunus voel je extra verbinding met je gevoel, intuïtie en spiritualiteit waardoor je een fijne flow krijgt. Je wordt creatiever, zit lekkerder in je vel en hebt behoefte om je te verdiepen in nieuwe onderwerpen. Cursussen genoeg om je kennis uit te breiden…

Leeuw

23 juli t/m 22 augustus

Je werkt hard en de vruchten werpen zich ook af waardoor je een sterke behoefte voelt om te delen.  Een fijne manier om mensen die dichtbij je staan, dichter naar je toe te trekken. Alhoewel zomertijd vaak een moment is waar je veel nieuwe mensen ontmoet, heb je nu juist extra behoefte om diepe connectie te zoeken. Besteed daarom extra aandacht aan familie en vrienden en deel de liefde met elkaar.

Maagd

23 augustus t/m 22 september

Nu de retrogradefase aanbreekt ga je in jezelf sterker afvragen waar de problemen in je relaties liggen, zowel vriendschappelijk, collegiaal als in de liefde. Het naar binnen keren dankzij de retrogradefase zorgt ervoor dat je met je neus op lastige feiten wordt gedrukt, waardoor je het soms best lastig kunt hebben.

Weegschaal

23 september t/m 22 oktober

Waar Neptunus invloed uitoefent op onder andere intuïtie, ervaar jij juist de komende tijd mogelijk meer last van je gezondheid, zowel lichamelijk als mentaal. Deels komt dit door de disbalans die je ervaart in werk/privé waardoor stress snel de overhand krijgt. Tijd dus om extra aandacht te besteden aan manieren om stress te laten afvloeien, bijvoorbeeld met een wekelijkse yogales.

Schorpioen

23 oktober t/m 21 november

Door de retrogradefase van Neptunus wordt je gedwongen om in jezelf te keren, maar hierdoor verlies je het contact met de buitenwereld. Je ervaart het mogelijk als lastig om aandacht te besteden aan anderen of jezelf te uiten. Dit kan voor je partner best lastig zijn, omdat de romantiek hierdoor niet bepaald vloeit.

Boogschutter

22 november t/m 21 december

De fase die de komende maanden aanbreekt laat je op een andere manier kijken naar de relatie die je hebt met je familie en het gezin. Deels heb je de neiging jezelf volledig te offeren voor mensen die dichtbij je staan, maar ook tegengesteld afstand te houden van familie omdat jij je niet begrepen voelt. Tijd om naar binnen te keren en na te denken waar de gevoelige snaren liggen.

Steenbok

22 december t/m 19 januari

Neptunus spaart je helaas niet. Je uiten vind je al lastig als nuchter sterrenbeeld, maar door het aanbreken van de retrograde fase kunnen de komende zes maanden extra lastig zijn. Je voelt je hierdoor niet begrepen en door de emoties die opspelen is het lastig om je gevoelens te uiten. Grote valkuil voor je mentale gezondheid ligt op de loer…

Waterman

20 januari t/m 18 februari

Door je impulsiviteit ben je van nature al een slechte spaarder en komende tijd gaat daar extra aandacht aan besteed worden. Het leven is al duurder waardoor je onverwachte klappen slecht op kan vangen. Kijk daarom niet alleen naar manieren om wat extra geld te sparen, maar ook naar een extra inkomstenbron. Vinted en Marktplaats kunnen een uitkomst voor je zijn.

Vissen

19 februari t/m 20 maart

Nu je door de retrogradefase van Neptunes naar binnen gaat keren, ervaar je een nog sterkere behoefte aan spiritualiteit en verandering in je leven. Emoties kunnen lastig zijn waardoor je spirituele basis extra belangrijk voor je zal zijn. Gelukkig weet jij prima hoe je door deze wateren moet navigeren en weet je ook dat je creativiteit nu extra lekker gaat.