Maartje Derksen

My golden lifestyle rules

Maartje Derksen geeft met haar bedrijf Master in Happiness haar eigen recept voor geluk door: hoe je met alles wat er nú is gelukkig kunt zijn en nog meer geluk kunt leren creëren, aantrekken en ontdekken. Wij leren van Maartje’s tips, tools en handvatten die heel gemakkelijk en direct toepasbaar zijn met snel merkbaar resultaat! 

Leef je eigen tuintje

Oftewel: ben lekker onvoorwaardelijk en echt jezelf. Durf jezelf te zijn, te laten zien, helemaal, zonder opgebouwde muren, zonder masker, zonder al te veel je sensoren naar buiten gericht. Je kunt nooit leuk of goed genoeg zijn voor iedereen. Dus ben lekker je leuke zelf. Daar word je veel gelukkiger van. En vertrouw erop dat het je helpt om zo via natuurlijke selectie vanzelf te ontdekken wie er dan passend is in jouw leven. 

Geniet!

Maakt niet uit waarvan. Van genieten krijg je energie. Genieten doe je van dingen die jíj leuk vindt, die bij jou passen. Genieten laadt op en soms helpt genieten ook om even te ontladen. Durf ook te genieten van dingen die niet per se het stempel ‘gezond’ hebben. Want genieten an sich is ook onwijs gezond voor je. Neemt niet weg dat een over het algemeen gezonde levensstijl ook echt een aanrader is.

Laat de vorm los

Hecht je minder aan hoe jij, je leven, je werk, je partner, je relatie, je vriendschappen, je huis, je haar, je buik, je benen, eruit zouden moeten zien. Want als de realiteit dan anders is dan jij bedacht had, voelt het meteen als niet gelukt. Hoe meer je de vorm loslaat en open kijkt naar wat er precies nu wél is, hoe makkelijker het gaat lukken om precies dát te gaan waarderen.

Hou woest veel van jezelf

Hou van jezelf alsof je leven ervan afhangt. En ja, dat meen ik echt. Het doet wonderen. Stel je toch eens voor dat degene met wie jij de meeste gesprekken per dag hebt fakking dol is op jou. Hoe heerlijk zou dat zijn! Nou, dat gebeurt dus wanneer jij van jezelf houdt. Want in en met jezelf heb je de meeste ‘gesprekken’. Ben je eigen grootste supporter. Hoe? Zeg zoveel mogelijk lieve, leuke, fijne, supporting dingen tegen jezelf. Je gaat het uiteindelijk vanzelf geloven.

Zorg voor jezelf

Zelfzorg is niet per se mediteren of een massage of slapen of rust of sporten of gezond eten. Als je mediteert, omdat je denkt dat het moet of hoort is het misschien wel juist geen zelfzorg. Wat zelfzorg is kun je aan de buitenkant niet zien en scheelt per moment, per persoon. Leer jezelf de hele dag door de vraag stellen: wat is nu zelfzorg, wat is nu helpend? Dus niet: waar heb ik zin in? En dus wel: wat helpt mij verder in het leven?

Leer meer van jezelf dan van een ander

Een ander kan nog moeilijker dan jij bedenken of jou vertellen wat goed voor jou is! Ontdek het lekker zelf. Ben nieuwsgierig naar jezelf. Ga het leuk vinden om jezelf elke dag en door elke ervaring beter te leren kennen. Zo worden zelfs je irritaties leuk. Want in elke irritatie zit waardevolle informatie over jou.

Neem jezelf en het leven niet al te serieus, je overleeft het toch niet

Alles is tijdelijk. Je leven, je successen, je ellende, je pijn, je schoonheid. Zonde dus als je blijft wachten op beter of probeert vast te houden wat er nu is. Het leven gaat vooruit. Ga lekker mee vooruit. Durf fouten te maken en ga het steeds leuker vinden om daarvan te leren. Het maakt je ook een chiller en milder mens, heerlijk!

Lach

Lachen is leuk, gezond en het is moeilijker om met een lach op je gezicht iets negatiefs te denken. Dus zet gewoon een lach op je gezicht. Ook al is-ie in eerste instantie nep. Blijf lachen en maak er een gewoonte van om iedereen die je tegenkomt een lach te schenken. Zodra je een lach terugkrijgt wordt die van jou ook echt. Lachen is besmettelijk, je verspreidt dan gewoon een beetje geluk.

Standje bewonderen en waarderen

Ben minder bezig met je leven gladstrijken, ideaal maken, mooi maken, keihard naar al je doelen toewerken. Kijk gewoon eens naar wat er nú te waarderen en te bewonderen valt. Je wordt niet gelukkig van een ideaal leven. Je wordt gelukkig van heel veel fijne ‘nu-tjes’. Heel veel fijne nu-tjes ontdek je door heel bewust om je heen te kijken en jezelf steeds uit te nodigen om te zien wat je in wie en wat waardeert of bewondert. Vet leuk en je wordt er heel blij van.

In de diepte vind je je goud

Als je je uitdagingen anders gaat zien, worden ze veel minder erg of zelfs boeiend. Zelfs de ergste shit in je leven heeft ook gouden componenten in zich. Als je jezelf daaraan herinnert als het leven je even omverwerpt, wordt het misschien beter te doen. Ben bereid om ook de rijkdom in de ellende te vinden. In de diepte vind je je goud, in de hoogte shine je met je goud.

Foto Saskia Beek Fotografie