horoscoop

Oktober – reflectie

De Talkieshoroscoop is lekker vernieuwend, geen horoscoop die jou gaat zeggen dat je de liefde van je leven gaat ontmoeten, maar wel een horoscoop die jou aan het denken zal gaan zetten met elke maand een andere invalshoek op basis van jouw sterrenbeeld. Deze maand een extra verdieping op het gebied van reflectie en communicatie tijdens Mercurius retrograde.

Van 26 september tot 18 oktober staat Mercurius in retrograde, en alhoewel je die term vast al vaker hebt horen vallen, is het minder spannend dan het gemaakt wordt. Een aantal keer per jaar gaat Mercurius in retrograde, waar planeten normaal van oost naar west reizen door het heelal, maakt Mercurius een ommekeer. Ten opzichte van aarde lijkt het alsof Mercurius tijdens retrograde tegen de stroom in beweegt, en astrologisch gezien zal het ook zo gaan voelen. Want waar we normaal gesproken onszelf beter gaan uiten dankzij Mercurius, gaan we tijdens retrograde juist reflecteren, twijfelen, miscommuniceren en is het lastiger om nieuwe informatie te verwerken. Tijdens retrograde loopt alles net wat minder lekker, waardoor het kan voelen als een frustrerende periode. Daarnaast is dit ook nog eens de periode waarin oude bekenden, zoals vrienden of je ex ineens weer contact kunnen opnemen… Brace jezelf dus! Een periode waarin we meer gaan reflecteren en nieuwe lessen leren. Na 18 oktober is de retrograde voorbij en is het tijd om de lessen in de praktijk te gaan brengen.

Ram
20 maart t/m 19 april

Deze Mercurius retrograde valt precies in jouw huis van relaties. Een dubbel feest dus, want als einzelgänger mag je er zeker wat meer aandacht aan gaan besteden. Probeer daarom je ego meer aan de kant te zetten en te focussen op het gevoel van samen. En nog een tip voor komende periode is om eerst na te denken voordat jij je gedachten spilt, want met het vuur dat jij in je draagt kun je behoorlijk pittig uit de hoek komen als je niet oplet… 

Stier
20 april t/m 20 mei

Nu de Mercurius retrograde precies valt op jouw gebied van gezondheid, is dit het teken waar je op zat te wachten. Tijd om van de bank af te komen, want alhoewel de herfst perfect is voor Netflix met lekker eten, weten we allebei dat dat niet bepaald gezond is. Jouw liefde voor lekker eten zal zijn tol eisen, dus zorg voor een gezonde balans door wat vaker te sporten, de trap te nemen of even te gaan wandelen. Actiesporten passen niet bij een Stier, dus kijk eens naar rustige sporten zoals yoga!

Tweelingen                                                                                                         
21 mei t/m 20 juni

Tweelingen, het zal even een stukje minder gaan. Door de retrograde zal het uiten van jezelf een stuk lastiger zijn.  Je creativiteit is lager, het lukt niet om de spontaniteit te bewaren en je voelt het gewoon niet. Geen lekkere periode voor een flierefluiter als jij, maar na 18 oktober zal het je een stuk beter afgaan. Focus je daarom vooral op het doen van leuke dingen en onthoudt dat ook de retrograde weer voorbij gaat. Gevoelens zijn maar tijdelijk, want het zonnetje is al bezig met opkomen.

Kreeft
21 juni t/m 22 juli

Als echte thuisblijver zorgt de retrograde er de komende periode voor dat er wat struggles zullen zijn op het gebied van familie en thuis door het meenemen van werkstress. Met de winter die er aan komt, is het voor jou belangrijk om te werken aan je mentale weerbaarheid. Zorg daarom de komende tijd voor extra slaap en gezond eten om goed voor je mentale gezondheid te zorgen. Omring jezelf met familie waarbij jij je veilig voelt zodat je alle ruimte krijgt om jouw zorgen te uiten zodat je leert deze niet op te kroppen.

Leeuw
23 juli t/m 22 augustus

Door de retrograde van Mercurius kan je extra lastigheid verwachten op het gebied van communicatie en reizen. Nu is dat sowieso al de kernpunt van een Mercurius retrograde, maar deze valt nu precies in jouw gebied van communicatie en reizen. Jij als soms chaotische Leeuw mag daarom de komende tijd jouw agenda extra goed in de gaten houden en zorgen dat je op tijd van huis gaat zodat je alle vertragingen voor bent. Wees duidelijk in je communicatie en vermijd Whatsapp zoveel mogelijk, directe communicatie door te bellen werkt beter om misverstanden te voorkomen.

Maagd
23 augustus t/m 22 september

Nu de Mercurius retrograde ervoor zorgt dat we meer gaan reflecteren, is het aan jou om eens goed gaan nadenken over jouw zelfvertrouwen. Hoe weerhoudt jouw kritische blik om volledig jezelf te zijn en jouw krachten goed te benutten? Let eens op de gedachten die je zelf hebt, want grote kans dat het juist die gedachten zijn die jouw klein houden. Er zit veel meer kracht en zelfverzekerdheid in je dan je denkt, dus leer om het stemmetje die je klein houdt tegen te spreken. Want dat stemmetje die je klein houdt, heeft het vaker mis dan dat hij gelijk heeft!

Weegschaal
23 september t/m 22 oktober

Als Weegschaal is jouw kracht dat je flexibel bent en jezelf aanpast aan de mensen met wie je samen bent. Maar hiermee rijst wel de vraag, wie ben je eigenlijk? Ben jij de persoon die je bent als je met persoon A bent of juist wanneer je bij persoon B bent? De komende weken ligt jouw focus op het ontdekken van jouw identiteit en deze naar anderen uit te dragen. Een goed moment om dus na te denken hoe jij jezelf meer kan uitspreken om jouw eigen kracht te bewaken. Laat ze niet over je heen lopen, Weegschaal!

Schorpioen
23 oktober t/m 21 november

De komende weken draait het vooral om reflecteren, groeien en afscheid nemen. Niet de makkelijkste tijd omdat je wordt uitgedaagd te kijken naar jouw eigen aandeel en het tijd is om veranderingen aan te brengen. Mentaal zal dit veel van je vergen, waardoor je het lastig zal gaan vinden om jezelf te uiten. Neem dus vooral een stapje terug om jezelf niet verder te vermoeien en om te voorkomen dat je te stingy wordt als de irritaties hoog oplopen. Het laatste wat je nu wilt, zijn verhitte gesprekken…


Boogschutter
22 november t/m 21 december

Als Boogschutter ben je meer een individualist, maar de Mercurius retrograde laat jou extra diep nadenken over jouw omgang met vriendschappen en teamwork. Alhoewel het soms makkelijk is om het werk alleen te dragen, zal je verder komen als je het werk kan verdelen over je team. Kijk daarom eens verder naar de manier van communicatie, welke boodschap uit je en hoe draag je deze uit? Want wat er uit je mond komt, kan heel anders overkomen dan dat jij bedoeld had…

Steenbok
22 december t/m 19 januari

De planeet van communicatie zal je de komende weken uitdagen om na te denken over jouw carrière en jezelf te uiten over de plannen die je nog hebt. Met jouw langetermijnvisie heb je een duidelijk doel voor ogen en komende weken is het perfecte moment om je hierover uit te spreken. Wees niet het muurbloempje die de promotie mist, maar ga zelf actief aan de slag om je droom achter na te gaan. De wereld is vol mogelijkheden, zeker voor een harde werker zoals jij!

Waterman
20 januari t/m 18 februari

Helaas, komende weken zullen voor jou lastig voelen. Door de Mercurius retrograde vind je het lastig om je gedachten onder controle te krijgen. Waar normaal gesproken fantaseren en nadenken jouw sterke eigenschap is, lukt het nu niet om de creativiteit op te laten borrelen. Frustrerend, maar ook een goed moment om de frustratie de baas te worden. Ga bijvoorbeeld eens een rustige sport doen om je hoofd tot rust te brengen, of breng eens een paar dagen in de natuur door voor een frisse start!

Vissen
19 februari t/m 20 maart

Waar Mercurius de planeet van communicatie is, is het ook de planeet van gedachten. De retrograde valt precies op jouw gebied van mysterie en spiritualiteit waardoor jij je meer hierdoor aangetrokken zal voelen. Met jouw creativiteit is spiritualiteit een fijne uitlaatklep om jezelf in te verliezen na een lange dag werken. Boek daarom vooral die cursus manifesteren, volg yogalessen of creëer je eigen ritueel voor de volle maan.