Horoscoop december

Problemen in de liefde

De Talkieshoroscoop is lekker vernieuwend, geen horoscoop die jou gaat zeggen dat je de liefde van je leven gaat ontmoeten, maar wel een horoscoop die jou aan het denken zal gaan zetten met elke maand een andere invalshoek op basis van jouw sterrenbeeld. Nu de maand vol feestelijkheden, lichtjes en warme chocolademelk voor de deur staat draait het allemaal om gezelligheid en positiviteit. Dat het niet elke dag kerst is blijkt wel met de retrograde van liefdesplaneet Venus die ons te wachten staat. 

Retrograde, een woord dat je vast vaker voorbij hebt horen komen. Regelmatig gaan planeten in retrograde, een fase waarin ze ten opzichte van de aarde een achterwaartse beweging maken. Door de vreemde beweging ten opzichte van aarde wordt ook de astrologische uitwerking verstoord waardoor de dingen niet zo lopen zoals we ze graag zouden willen. Vanaf 19 december gaat Venus, planeet van de liefde, in retrograde voor een periode van bijna zes weken. Een lange tijd waarin je zal merken dat de uitwerking van Venus niet zo vlekkeloos loopt zoals je dat graag zou willen rondom de feestdagen…

Venus is de planeet van de liefde, kunst en financiën en beïnvloedt hierbij de manier waarop we met deze aspecten omgaan. Tijdens de retrograde staat ze in Steenbok, een koppig maar hardwerkend sterrenbeeld dat ervoor zorgt dat de planeet van de liefde serieuzer naar toekomstpartners kijkt. Door Steenbok willen we graag stabiliteit en zullen meer waarde hechten aan tradities. Op het gebied van je financiën kan het betekenen dat je de behoefte hebt om meer te sparen of te kijken of je meer financiën kunt binnen harken met toekomstige projecten. In de liefde betekent het dat we harder zullen werken voor onze relaties om deze serieuzer te maken. Geen wonder dat deze tijd ook wel cuffing season wordt genoemd.

Maar aangezien we tijdens de feestdagen te maken hebben met een Venus-retrograde zal het de komende zes weken niet zo soepel lopen op het gebied van liefde en je financiën… Alsof dat nog niet lastig genoeg is, staat deze periode er ook bekend om dat oude problemen weer op je pad kunnen komen, zoals je ex of een vervelende rekening. Al met al een periode vol uitdagingen, maar welke uitdagingen jouw sterrenbeeld specifiek nog kan verwachten lees je verder in de horoscoop! Handig om te weten wat er komen gaat, want voorbereiding is het halve werk…

Ram
20 maart t/m 19 april

Nu de Venus-retrograde precies valt in jouw gebied van carrière wordt je aan het denken gezet of jouw huidige functie nog wel bij je past. Rond je werk loopt het niet helemaal soepel waardoor je in een lastig parket zit. Respect moet op de werkvloer aanwezig zijn, maar waardering voel je niet altijd. Tijd om eens bij andere bedrijven te kijken, want er zullen vast andere bedrijfsstructuren zijn die beter bij jouw talenten aansluit.   

Stier
20 april t/m 20 mei

Tijd om je horizon te verbreden, Stier. Nu de wereld aan het veranderen is, moeten ook koppige Stieren mee veranderen en de wereld door een nieuwe bril gaan zien. Jouw praktische visie is handig, maar er zijn nog veel meer visies die je op het juiste pad zullen zetten. Een mooie tijd om gedachten te wisselen met andersdenkenden om nieuwe oplossingen te vinden en jezelf open te stellen voor het onbekende. Boek die spirituele reis of cursus, want in het uitbreiden van je gedachten liggen meer antwoorden dan je denkt. 

Tweelingen                                                                                                         
21 mei t/m 20 juni

Waar je normaal gesproken houdt van flirten en losse contacten, merk ook dat jij het effect van cuffing season. Er is een sterkere behoefte aan diepgaandere gesprekken en meer passie in bed, vanuit jezelf of vanuit de wensen van je partner. Dat het niet vanzelf komt, is duidelijk. Tijd om dus jezelf meer bloot te geven en meer te leven vanuit je hart. Vergeet ook niet je aandelen te checken of om nieuwe investeringen te doen nu het financieel voor de wind gaat, wellicht het juiste moment voor duurzamere investeringen?

Kreeft
21 juni t/m 22 juli

Hoe sterk sta je op het gebied van romantiek, Kreeft? Venus-retrograde valt precies op jouw gebied van relaties en dan daarbij extra onzekerheid omhoog gaan brengen. Hierdoor zijn er meer wrijvingen in de relaties die je hebt, of zijn de dates die je hebt afgesproken helemaal niks. Eerdere problemen voelen alsof ze nogmaals kunnen gebeuren, maar weet dat niemand zit te wachten op oude koeien uit de sloot. Net als oude liefdes die opduiken, die kun je zeker beter in de sloot laten liggen…

Leeuw
23 juli t/m 22 augustus

Leeuw, het is tijd om beter voor jezelf te gaan zorgen. Niet alleen in de vorm van gezond eten, de trap pakken in plaats van de lift, maar vooral in de vorm van structuur. Dankzij Venus hervind je de liefde voor jezelf en wordt je op de feiten gedrukt dat jouw chaotische levensstijl niet handig is. Boek die personal trainer, want in tijden van stress en pandemie is het belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen. Minder stress en meer bewegen zal zorgen voor een beter immuunsysteem en een frisser hoofd.

Maagd
23 augustus t/m 22 september

Waar je normaal gesproken erg in je hoofd zit omdat je veel denkt en plant, zorgt de retrograde er de komende weken voor dat het makkelijker wordt jezelf te uiten. Je omarmt je creativiteit waardoor het makkelijker wordt jezelf te uiten. Creatieve expressie is ook zelfexpressie en dat zal zorgen voor een spark in de liefde. Versier die knappe ex of hervind de passie met je huidige partner. Zolang het maar speels is, want dan zal de liefde vanzelf gaan.

Weegschaal
23 september t/m 22 oktober

Geen zin om de deur uit te gaan om te socializen? Blame it on Venus retrograde! Voor alle Weegschalen zorgt de periode ervoor dat je meer een huismus wordt en jezelf graag terugtrekt. Alhoewel het niet goed voelt, is dit een periode waarin het belangrijk is om tijd voor jezelf te creëren om de lasten die je voelt te verwerken doordat de stress zich heeft opgebouwd. Self-care is nu extra belangrijk, dus wat dacht je van het boeken van een massage aan huis om de spanning in je lijf te laten afvloeien?

Schorpioen
23 oktober t/m 21 november

Tijd om je communicatie te verbeteren Schorpioen, want de periode van jezelf open stellen naar anderen is aangebroken. Venus-retrograde daagt je uit om meer te communiceren en je muren te laten vallen. Stel je open naar je partner door middel van diepe gesprekken om dichter tot elkaar te komen of flirt er op los tijdens een date. En mocht het er verhit aan toe raken, wees dan bewuster van hoe je overkomt als er problemen ontstaan. Die scherpe tong creëert namelijk eerder afstand dan een oplossing op zo’n moment.

Boogschutter
22 november t/m 21 december

Boogschutter en stijlgoeroe Hailey Bieber voor Superga

Met jouw impulsiviteit is het deze periode extra belangrijk om bewust te zijn van je financiën en een spaarpotje opzij te zetten, omdat de retrograde van Venus precies daar invloed gaat hebben. Check een keer extra of de rekeningen wel betaald zijn, let op je uitgaven en wees bewust van hoeveel kleding er al in je kast hangt. Die nieuwe garderobe heb je nu echt niet nodig, ook al hoop je er meer zelfvertrouwen mee te krijgen, wacht dus vooral op de sale die na de feestdagen zal komen…

Steenbok
22 december t/m 19 januari

Nu Venus in hetzelfde sterrenbeeld staat als jij, kun je vooral een uitwerking verwachten op het gebied van initiatief nemen en jezelf hervinden. Tijdens de retrogradeperiode zal je merken dat het lastig is om dingen uit handen te krijgen wat je als frustrerend zal ervaren. Zeker omdat jij een echte aanpakker bent ligt de uitdaging voor jou om jezelf niet van binnen op te vreten en je muren weer op te trekken. Daar wordt je voor anderen namelijk ook niet gezelliger van. Een periode om na te denken over de liefde die je voor jezelf hebt en het zelfvertrouwen weer te herpakken. 

Waterman
20 januari t/m 18 februari

Ondanks jouw optimisme, schuilt er een hoop shit in jouw onderbewustzijn die je goed verbergt. Helaas niet altijd, want door de retrograde zal je geconfronteerd worden met innerlijke problemen die je graag wegstopt. Een lastige periode staat je dus te wachten waarin je geneigd ben jezelf te saboteren door niet toe te geven dat het tijd is om voor mentaal werk. Het is tijd voor gezondere gedachten en denkpatronen, dus verdiep je eens in wat zelfhulpboeken die je de goede kant op zullen sturen.

Vissen
19 februari t/m 20 maart

Social media zijn handig om in contact te komen met anderen, maar zeer slecht voor het onderhouden van vriendschappen. Dankzij Venus-retrograde merk je dat je een stap extra moet zetten op het gebied van vriendschap om de connectie te behouden of gaat nadenken over de waarde van bepaalde vrienden. Het feit dat ze er voor je zijn geweest in een bepaalde periode, betekent niet dat ze nu nog steeds deel moeten uitmaken van jouw persoonlijke kring.

Tekst Maannomade