Horoscoop

Juli – GROEI

De Talkieshoroscoop is lekker vernieuwend, geen horoscoop die jou gaat zeggen dat je de liefde van je leven gaat ontmoeten, maar wel een horoscoop die jou aan het denken zal gaan zetten met elke maand een andere invalshoek op basis van jouw sterrenbeeld. We beginnen de nieuwe horoscoopreeks goed en zullen ons de komende maand gaan focussen op zelfontplooiing, omdat Jupiter (planeet van groei en geluk) ons de komende maanden aan het werk zal gaan zetten.

In de astrologie maakt Jupiter niet zomaar deel uit van het heelal, maar heeft het op ons invloed op de groei die we doormaken en de successen die op ons pad komen. En dan hebben astrologen het natuurlijk niet over de coronakilo’s, maar over de mentale groei, geluk en successen die we ervaren. Jupiter is een planeet met een goede boodschap, want hij laat ons zien hoe we ons leven nog optimaler kunnen invullen door open te staan voor veranderingm maar ook hoe we onze talenten beter kunnen inzetten. Maar net als met het leven bestaan de lessen niet alleen maar uit optimisme, want tijdens de gebruikelijke retrograde fase van Jupiter gaan we meer reflecteren, onszelf beter leren kennen en krijgen we nieuwe levensinzichten.

Vanaf 20 juni tot half oktober zal een periode aanbreken waarin we onbewust meer gaan focussen op onszelf, dankzij Jupiter die zijn invloed op ons uitoefent. Een mooi moment om niet alleen te realiseren welke patronen jij moet doorbreken waar jij jezelf mee tegenhoudt, maar ook om opnieuw de kracht en optimisme in jezelf te ontdekken. Zo kan het zijn dat je in deze maanden realiseert welke angsten een grote rol spelen in je leven en hoe je deze kan overwinnen. Daarnaast brengt Jupiter ons ook dieper bij het geloof, ongeacht je geloof zullen we de komende maanden leren dat we allemaal onderdeel zijn van een groter geheel. Niet alleen maar onze natuurlijke egoïstische kijk, maar bijvoorbeeld ook de rol die we spelen voor anderen. Maanden waarin je dus jezelf en het leven opnieuw kan herontdekken en ons laten zien waar we in het leven nou echt naar op zoek zijn.

Alhoewel Jupiter een algemene astrologische invloed heeft, vind de mogelijkheid tot groei en ontwikkeling per sterrenbeeld op een ander gebied plaats. Check daarom jouw sterrenbeeld voor een diepere betekenis en ontdek waar de kansen (onder andere Tweelingen en Leeuw!) of lessen (onder andere Ram, Kreeft en Maagd) voor jou de komende maanden zullen liggen.

De Kreeft is eigenlijk alles wat past bij een échte royal: plichtsgetrouw, ambitieus, gedisciplineerd, beschermend, meevoelend en respectvol. Prinses Diana voldoet perfect aan deze karaktereigenschappen.

Ram – 20 maart t/m 19 april

Lieve Ram, de komende maanden liggen jouw mogelijkheden tot groei op het gebied van samenwerkingen en vriendschappen. Met jouw vurige en passievolle karakter ben je goed in het doppen van je eigen boontjes, maar daardoor ontloop je onbewust de mogelijkheid tot het vormen van succesvolle samenwerkingen of langdurige vriendschappen. De komende maanden word jij daarom door Jupiter uitgedaagd  om te reflecteren op jouw rol in het onderhouden van vriendschappen en de netwerken die je opbouwt. Alhoewel het kan voelen als een flinke spiegel die je wordt voorgehouden, liggen hierdoor wel grote mogelijkheden in het vizier op het gebied van expansie en inspiratie. Stel jezelf dus open voor die nieuwe samenwerking, want alhoewel jij het alleen vast sneller had gekund, zal het aangaan van samenwerkingen wel weer nieuwe deuren voor je gaan openen.

Stier – 20 april t/m 20 mei

Lieve Stier, de komende maanden liggen jouw mogelijkheden tot groei op het gebied van discipline en carrière. Laten we vooropstellen dat je van nature een levensgenieter bent en daarbij extra geniet van de natuur en rust. Alhoewel dit erg helend is voor jezelf, kan deze rustige houding er wel voor zorgen dat je kansen misloopt in je carrière omdat je niet de stap extra zet of doordat je het risico niet durft te nemen. Een goed realisatiemoment dat Jupiter je zal leren is dat ook jij als veilige Stier buiten je comfortzone moet kijken, in het diepe moet gaan springen en de touwtjes uit handen durven te geven. Niet alleen omdat het goed zal zijn voor je persoonlijke ontwikkeling, maar vooral omdat het doormaken van deze groei kansen op het financiële gebied kunnen bespoedigen, bijvoorbeeld in de vorm van een salarisverhoging of nieuwe investeringen.

Tweelingen – 21 mei t/m 20 juni

Lieve Tweelingen, de komende maanden liggen jouw mogelijkheden tot groei op het gebied van kennis en het nemen van risico’s. Voor jou als nieuwsgierig aagje en flexibele flirt betekent het dat je de komende maanden geen lastige maanden te wachten staan. Jij staat al open voor het opdoen van nieuwe kennis en het nemen van risico’s is je niet onbekend, want dankzij jouw veranderlijke instelling spring je wel vaker plots in het diepe als die optie toch beter aanvoelt. Hierdoor ontstaan fijne maanden waarin je jouw krachten weer herontdekt en meer zelfvertrouwen zal ontwikkelen. Ervaar je nog veel onrust in je hoofd, dan zullen de komende maanden perfect zijn om jezelf open te stellen voor spiritualiteit in de vorm van meditaties en yoga.

Kreeft – 21 juni t/m 22 juli

Lieve Kreeft, de komende maanden liggen jouw mogelijkheden tot groei op het gebied van loslaten en het omarmen van negatieve gebeurtenissen. Van nature staat dit eigenlijk niet in jouw woordenboek, want jij neemt niet alleen gevoeligheid mee, maar ook de gebeurtenissen die jou hebben gevormd tot wie je bent en waar je nu staat. Dit waren geen makkelijke lessen, maar deze zullen een eitje zijn in vergelijking tot de lessen die je de komende maanden staan te wachten. Dankzij Jupiter zullen de emoties die je wegschuift harder blijven terugkomen tot jij de les leert dat je aandacht moet besteden aan wat er van binnen in je omgaat en moet leren loslaten. Want alhoewel je graag de controle houdt, zullen de lessen die je de komende maanden leert jouw mentale gezondheid gaan belonen. 

Leeuw – 23 juli t/m 22 augustus

Lieve Leeuw, de komende maanden liggen jouw mogelijkheden tot groei op het gebied van relaties. Als warme optimist die het iedereen graag naar zijn zin maakt, zullen deze maanden daarom comfortabel gaan voelen want het zullen geen nieuwe lessen zijn die je zal gaan leren. Daarentegen zal jij je comfortabeler voelen in de rol die je inneemt binnen relaties, zowel op het gebied van liefde als binnen je professionele netwerk want Jupiter leert je dat jouw kracht ligt in de warmte en liefde die je uitstraalt. Een fijne ontwikkeling, want door deze extra bevestiging zal het de komende maanden makkelijker zijn om jezelf te uiten. En alhoewel de horoscoop begon dat dit geen standaard liefdeshoroscoop zal worden; zal de extra zelfvertrouwenboost je ook meer liefde gaan geven, in welke vorm dan ook.

Maagd – 23 augustus t/m 22 september

Lieve Maagd, de komende maanden liggen jouw mogelijkheden tot groei op het gebied van zowel lichamelijke als mentale gezondheid. Niet helemaal jouw straatje, want jouw innerlijke kritische stem is behoorlijk straffend voor jouw ego. Harde lessen daarom, want Jupiter zal je de komende maanden laten realiseren dat je maar één lichaam en één geest hebt waar je beter voor zal moeten zorgen. Tijd dus om extra beweging in te plannen, bijvoorbeeld door tijdens je lunch extra zonnestralen mee te pakken. Niet alleen goed om je stappenteller bij te werken, maar ook om jezelf mentaal uit het werk te plaatsen en beter te kunnen relativeren. En durf een bezoek te plannen aan een psycholoog of coach om te leren om te gaan met je emoties, in plaats van deze onder het tapijt te schuiven. Harde lessen de komende maand, maar wel met een mogelijkheid om een gezonde basis te creëren voor meer liefde voor jezelf.

Weegschaal – 23 september t/m 22 oktober

Lieve Weegschaal, de komende maanden liggen jouw mogelijkheden tot groei op het gebied van zelfexpressie. Als Weegschaal ben je het liefst ten alle tijden Zwitserland. Je bent goed in het afwegen van beslissingen en meningen van anderen voordat je overgaat tot het maken van beslissingen, maar Jupiter zal je de komende maanden laten inzien dat dit grijze gebied ten koste gaat van je hart. Niet letterlijk, maar wel figuurlijk want niet alleen zorgen het rationeel nadenken, en jezelf wegcijferen voor anderen ervoor dat je jouw eigen essentie voorbijgaat. Tijd om daarom vaker aan je eigen belangen te denken en na te gaan waar jouw passie ligt, want het leven is te kort om niet je hart te blijven volgen. Dankzij de groei die je de komende maanden doormaakt leer je niet alleen beter naar jezelf te luisteren, maar ook om opener te communiceren over je eigen behoeften en om voor jezelf op te komen. Dat mag best.

Schorpioen – 23 oktober t/m 21 november

Lieve Schorpioen, de komende maanden liggen jouw mogelijkheden tot groei op het gebied van familie. Geen gemakkelijk onderwerp misschien, omdat je geneigd bent voor jezelf te zorgen. Door je individualistische kijk op de wereld en het gevoel dat je er alleen voor staat, duw je de belangrijke mensen in je omgeving weg. Alhoewel dit ervoor zorgt dat je niet over je problemen hoeft te praten, zorgt deze gecreëerde afstand onbewust voor veel onrust in je hoofd. Van nature voelen we ons veiliger in het gezelschap van anderen en dat geldt ook zeker voor de solidaire Schorpioen. Jupiter zal je de komende maanden een positievere insteek geven rondom familie en de vriendschappen die jouw fundament vormen. En wanneer je je hiervoor open stelt zal je beloond worden in de vorm van meer zelfvertrouwen omdat je de lasten niet langer zelf hoeft te dragen.

Boogschutter – 22 november t/m 21 december

Lieve Boogschutter, de komende maanden liggen jouw mogelijkheden tot groei op het gebied van communicatie. Als vurige avonturier ben je niet bang om jezelf te durven uitspreken, zeker als het gaat om jouw idealen. Een zeer duidelijke manier om je eigen grenzen aan te geven, maar niet altijd handig omdat deze botheid ook mensen het harnas in jaagt of kwetst. Jupiter zal je daarom de komende maanden laten inzien dat er ook andere manieren zijn om je mening en boodschap over te brengen. De komende maanden zijn daarom een goed moment om jezelf te verdiepen in manieren van communiceren, bijvoorbeeld door het lezen van boeken of luisteren van podcasts, want de lessen van Jupiter zijn in staat je grote kansen te leveren in de vorm van leiderschap of nieuwe initiatieven die op je pad kunnen komen.

Steenbok – 22 december t/m 19 januari

Lieve Steenbok, de komende maanden liggen jouw mogelijkheden tot groei op het gebied van zelfvertrouwen. Als harde werker ben je geneigd je te focussen op de doelen die je wilt behalen. Alhoewel het je veel profijt oplevert omdat jij elke klus kan klaren, leveren de teleurstellingen die op je pad komen toch een knauw aan je zelfvertrouwen waardoor je in de negativiteit kan blijven hangen. Als fijne tegenhanger leert Jupiter je de lessen om jezelf niet te straffen als het niet lukt en om positief te blijven. Zeker dat laatste zal niet makkelijk zijn als je geneigd bent de lat hoog te leggen, maar de positieve visie zal je leren om je eigen talenten in een ander daglicht te zetten.

Waterman – 20 januari t/m 18 februari

Lieve Waterman, de komende maanden liggen jouw mogelijkheden tot groei op het gebied van vertrouwen hebben in jezelf. Je bent een goede teamspeler en houdt van samenwerkingen maar leiderschap en initiatief nemen is iets waar Jupiter je de komende maanden aan laat werken. Niet alleen zal het goed zijn voor het teamverband, maar ook voor jouw creatieve flow die beter zal gaan stromen. Laat vooral komende tijd vaker je stem horen bij samenwerkingen en durf te staan voor de plannen die je al een tijdje hebt laten liggen, want Jupiter zal je mooie kansen bieden voor een frisse start!

Vissen – 19 februari t/m 20 maart

Lieve Vissen, de komende maanden liggen jouw mogelijkheden tot groei op het gebied van loslaten. Alle emoties die je voelt en de signalen die je feilloos aanvoelt zijn een handige antenne voor je, maar kunnen je behoorlijk verward maken. Zoveel prikkels die je hoofd blijven vullen, zorgen ervoor dat je niet altijd de concentratie hebt om de taken echt af te maken. Jupiter zet je daarom de komende maanden aan het werk om te werken aan het afstand nemen van lastige gevoelens die blijven overheersen, maar ook ervaringen uit het verleden. Elke dag is een nieuwe dag om helemaal zelf in te kleuren, dus waarom de oude lasten blijven mee trekken? Niet alleen fijn om meer rust in je hoofd te creëren, maar ook omdat daardoor kansen zullen ontstaan op het gebied van je carrière.

Tekst Maannomade