No wine today

Werk aan gewoontes in plaats van goede voornemens

Elk jaar, zo vlak voor het einde van de decembermaand, maakt zo’n tachtig procent van de mensen goede voornemens. Na een kalenderjaar is het tijd om de balans op te maken en voor jezelf de koers voor het nieuwe jaar te bepalen. Goede voornemens maken hoort daarbij. Minder drinken staat standaard in de top tien van goede voornemens. Vaak krijgt dit voornemen vorm in deelname aan Dry January. Heeft dit zin, en: hoe hou je het vol?

Minderen met alcohol wordt steeds normaler. Bewuster drinken komt langzaam uit de taboehoek, het wordt steeds meer mainstream om eens een tijdje je drankje te laten staan. Het wordt ook steeds leuker en makkelijker om een alcoholpauze te nemen met initiatieven als No Wine Today, de opkomst van alcoholvrije slijterijen en het toegenomen aanbod alcoholvrije drankjes. BN’ers als Bas Smit nemen regelmatig een alcoholbreak omdat ze zich hier ontzettend goed bij voelen. 

Van gimmick naar werken aan je gewoontegedrag 

Geweldig dat zoveel mensen zichzelf een kickstart van het nieuwe jaar geven, vinden ook Merel en Judith. En waarom dan niet tegelijk met jouw mindset aan de slag gaan zodat je ook na die dertig dagen profijt hebt van je inspanningen? Zonde toch dat de meeste mensen het als gimmick zien en toeleven naar het moment dat ze wel weer die fles kunnen opentrekken? 

Bij No Wine Today is de alcoholbreak geen doel op zich maar een middel om bewustere keuzes te maken. Hierdoor drink je na jouw alcoholpauze bewuster en dus stukken minder. En dat levert je heel veel voordelen op. Je slaapt beter, voelt je energieker, haalt meer uit je dagen. Dat is een cadeau voor body & mind. Dit kan al in dertig dagen, je breekt met je gewoontegedrag en werkt aan jouw mindset ten opzichte van alcohol. 

Creëer nieuwe goede gewoontes in plaats van voornemens 

Slechts 17 procent van de mensen houdt hun goede voornemens vol. Na drie weken zijn de meeste voornemens gesneuveld, wat we massaal betreuren op Blue Monday (de derde maandag in januari).

Merel en Judith: ‘Houd je voornemens realistisch, doe het samen met een ander en neem het serieus! Creëer nieuwe, goede gewoontes die beklijven in plaats van de jaarlijkse goede voornemens die weer verdwijnen. Dat doen wij door mensen te begeleiden naar een gezondere, bewustere lifestyle. In onze programma’s breek je met jouw gewoontegedrag en leer jij jezelf nieuwe, gezondere gewoontes aan. Win-win!’

Over No Wine Today

No Wine Today is een lifestyleplatform op gebied van conscious drinking met als missie in 2022 100.000 mensen bewuster te maken van hun keuze voor een drankje. Sinds januari 2020 biedt No Wine Today feelgoodprogramma’s waarbij deelnemers 10, 30 of 63 dagen dry gaan. Dagelijks krijgen de deelnemers unieke content en toegang tot succestools die bijdragen aan die bewustwording rondom het eigen drinkgedrag gebaseerd op effectieve principes uit de neurowetenschap. 95 procent van de deelnemers geeft aan na deelname blijvend bewustere keuzes te maken.