Horoscoop januari

Zorgzame aandacht

De Talkieshoroscoop is lekker vernieuwend, geen horoscoop die jou gaat zeggen dat je de liefde van je leven gaat ontmoeten, maar wel een horoscoop die jou aan het denken zal gaan zetten met elke maand een andere invalshoek op basis van jouw sterrenbeeld. Nu we het nieuwe jaar begonnen zijn, brengt de astrologie onze aandacht naar onze innerlijke vrouwenkracht, ook als je een man bent!

Ceres is een dwergplaneet, net als Pluto, en heeft een moederende functie op ons. Een onzelfzuchtige planeet die zich graag inzet om voor anderen te zorgen, maar die zichzelf daarbij niet vergeet. De planeet van (self-)care dus die ons ook laat inzien wat we waard zijn. Daarnaast is Ceres die ons laat inzien dat het leven in seizoenen verloopt, van start tot eind, want alles is maar tijdelijk. De mensen in ons leven zullen maar tijdelijk deel uitmaken van ons bestaan, verdriet dat je hebt zal op den duur overgaan en natuurlijk ook de slechte dag die je doormaakt. Hoe zwaarmoedig het leven soms aanvoelt, Ceres laat ons zien dat ook de slechtste dagen over zullen gaan in dagen vol overvloed en zonneschijn. Het enige dat we nodig hebben is liefde van onszelf, van anderen en een dikke zak geduld.

Vanaf eind december tot begin februari staat Ceres in Stier en voelt zich thuis in dit comfortabele sterrenbeeld. In dit sterrenbeeld voelt de moederplaneet zich thuis en stabiel waardoor we ons goed in ons vel voelen. We voelen onze kracht en zijn extra alert op het ontwikkelen van onze talenten waarbij we minder gevoelig zijn voor prikkels of onzekerheden van buitenaf. We weten wat we waard zijn, ongeacht wat een ander vindt. De nuchtere werking van Stier zorgt ervoor dat we onze emoties niet te hoog oplopen en we er voor anderen kunnen zijn als ze ons nodig hebben. Naast de algemene uitwerking die deze krachtige planeet op ons heeft, heeft ieder sterrenbeeld ook nog een specifieke uitwerking! Waar jouw aandacht de komende weken heen zal gaan, lees je onder jouw eigen sterrenbeeld.

Ram
20 maart t/m 19 april

Nu de moederende planeet in Stier staat, zijn we ons bewuster geworden van onze financiën. De komende maand gaan we daarom extra aandacht besteden aan ons inkomen en het creëren van een stabiele financiële toekomst. Een goed moment om een financieel adviseur in te schakelen, nieuwe investeringen te doen of spaarplan in te zetten!

Stier
20 april t/m 20 mei

Ceres, planeet van (self-)care maakt ons bewuster van onze persoonlijkheid en laat ons inzien dat we ook voor onszelf moeten gaan zorgen. De liefde die we aan anderen geven, verdienen we ook zelf. Tijd dus om minder hard voor jezelf te wezen en massage of beauty treatment in te plannen voor na de lockdown. Let wel op je voeding, je zal komende tijd namelijk ook extra genieten van lekker eten.

Tweelingen                                                                                                         
21 mei t/m 20 juni

De selfcareplaneet maakt ons komende tijd duidelijk dat het belangrijk is beter voor onze mind te zorgen. Alhoewel je vaak eindeloze energie  hebt, zijn de afgelopen maatregelen mentaal drainend geweest. Tijd om dus wat vaker te mediteren, zelf op de rem te trekken of om hulp van een professional in te schakelen als het teveel is. Ieders emmer loopt weleens over.

Kreeft
21 juni t/m 22 juli

Als zorgzaam teken is deze planeet jou op je lijf geschreven en zal met jouw grote hart de komende maand de focus op vriendschappen liggen. Je beseft je steeds meer dat vrienden de familie is die je hebt gekozen. Er staat je dus een fijne periode te wachten waarin je verder zal bouwen op vriendschappen die al in je leven zijn of nieuwe mensen zal leren kennen.

Leeuw
23 juli t/m 22 augustus

Als sterrenbeeld vol vreugde geniet jij optimaal van het leven, maar dat heeft natuurlijk consequenties van zaken die minder aandacht krijgen. Ceres zal jou daarom komende maand helpen om extra aandacht te besteden aan jouw levensdoel of je carrière. Let wel op dat dit je onder druk zal zetten als je geen werkprivébalans kunt houden.

Maagd
23 augustus t/m 22 september

Door de nieuwe maatregelen voelt het leven zelfs voor jou als meest nuchtere sterrenbeeld saai, maar de plaatsing van Ceres zorgt ervoor dat je het leven weer opnieuw wilt ontdekken. Je hebt meer interesse in nieuwe (vak)gebieden, pakt nieuwe onderwerpen snel op of plant je eerstvolgende reis. Je wilt een nieuwe invulling en door de nieuwsgierigheid zal je die zeker gaan vinden. Denk aan een open mind, ook als het spannend aanvoelt.

Weegschaal
23 september t/m 22 oktober

Weegschalen, het is tijd voor intimiteit! Nu de zorgzaamste planeet van het heelal in jouw gebied van intimiteit en taboe staat, ga jij all-in in het ontdekken van nieuwe manieren om intiem te zijn. Zowel op het gebied van seksualiteit als nieuwe manieren van verbintenis met de mensen die dichtbij je staan. Je bent op dit vlak de komende tijd zeker geen muurbloempje, want je durft steeds meer spannende dingen te ontdekken. Een tantracursus past perfect bij deze ontdekkende energie. 

Schorpioen
23 oktober t/m 21 november

Als Schorpioen ben je voor anderen vaak een mysterie, maar niet voor de personen die het meest dichtbij je staan. De focus voor de komende weken ligt op het gebied van relaties en jezelf durven open te stellen. Instinctief voel je de gevoelens van anderen nu sterker aan en heb je meer aandacht voor de liefde. Een fijne tijd voor je huidige relatie of een kans om een nieuwe vlam te ontdekken die jou als nieuwe muze zal gaan zien.

Boogschutter
22 november t/m 21 december

Jouw passie gaat ver, maar dankzij Ceres ligt jouw passie komende tijd bij werk. Het vuur dat je in je draagt gebruik je nu niet als strijdbijl, maar om voor anderen een warm bad te zijn. Je zal je hierbij bijvoorbeeld extra inzetten om te helpen als de druk hoog is, of collega’s extra ondersteunen door middel van een goed gesprek. Niet alleen nu, maar ook later in het jaar zal jouw inzet zeker gewaardeerd worden.

Steenbok
22 december t/m 19 januari

Steenbok Michelle Obama
Foto: Netflix

Tijd om extra aandacht te besteden aan jouw innerlijke kind! Zorgzame planeet Ceres helpt je om weer het plezier te hervinden nadat jij je zo hebt ingezet voor je verantwoordelijkheden. Een mooi moment om te investeren in nieuwe spelletjes, een nieuwe hobby of sport of om wat spannends te ondernemen. Daarnaast heb je extra aandacht voor (jouw) kinderen, waardoor je ook zelf weer opleeft. Tijd om het leven minder serieus te gaan nemen, Steenbok.

Waterman
20 januari t/m 18 februari

Waar je meestal lekker uitgaand bent, heb je de komende weken extra veel behoefte aan thuis. Niet dat je door de huidige maatregelen echt een keuze hebt, maar wel een goed moment om dus je inrichting op te frissen. Tijd om dus de interieurwinkels of tuincentra eens te gaan bezoeken. Ben je nog opzoek naar een huis, dan is de komende maand een goede maand om te investeren in een nieuw droomhuis!

Vissen
19 februari t/m 20 maart

Normaal gesproken ben je meer een binnenvetter, maar planeet Ceres zal je de komende weken helpen om jezelf te uiten. Niet alleen in jouw eigen communicatie, maar ook om het luisterende oor te zijn die anderen nodig hebben. Daarnaast voel jij je de komende tijd ook fijner in groepen waar je aansluiting bij zal vinden. Fijn om samen met anderen te delen wat er dwars zit of de ideeën die je nog hebt.