glamoureus kamperen

5 redenen voor een Glampingvakantie in het laagseizoen

Glamping, oftewel glamoureus kamperen, wordt steeds populairder. Vergeet het traditionele kamperen; in plaats van slapen op een luchtbed in een tent verblijf je in een luxe accommodatie die van alle gemakken is voorzien. Het voordeel is dat je naast een comfortabel verblijf geniet van alle voordelen van een luxe camping resort, met volop activiteiten voor de kinderen waar ze de hele dag kunnen spelen in een veilige omgeving. Nu de drukte van de zomer bijna voor de deur staat, is dit hét perfecte moment om de voordelen van een Glampingvakantie in het voor,- en naseizoen te ontdekken. Vijf redenen!

1. Minder druk
In het laagseizoen zijn de wegen, bestemmingen, toeristische attracties en de Glamping-resorts zelf minder druk. Dit betekent minder file op de weg, geen lange wachtrijen bij bezienswaardigheden en meer ruimte en rust op de resorts zelf. Perfect voor wie even wil ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Het Gardameer en haar prachtige omgeving is al jarenlang een geliefde vakantiebestemming onder de Nederlandse gezinnen. In het hoogseizoen kan het hier dan ook behoorlijk druk zijn. Maar als je in het voor -en naseizoen reist, kun je in alle rust volop genieten van de Italiaanse zon. Ook zijn de weersomstandigheden vaak perfect voor leuke activiteiten, zoals watersporten, wandelen, fietsen, klimmen of een heerlijke boottocht. De 4 Glamping Resorts van Vacanze col Cuore bij het Gardameer, elk met zijn eigen charme, bieden een fijne uitvalsbasis om dit gebied te ontdekken. Daarnaast zijn het heerlijke resorts om na te genieten van de dag, terwijl de kinderen hun laatste energie kwijt kunnen bij één van de vele voorzieningen speciaal voor de kids.

LEES OOK: VIJF COMFY OUTFITS VOOR IN HET VLIEGTUIG

2. Aangenamere temperaturen
Het weer in het laagseizoen, vooral in het voorjaar, is vaak milder en aangenamer. Er is minder kans op extreme hitte, wat ideaal is voor buitenactiviteiten zoals wandelen, fietsen en sightseeing. Het klimaat in Toscane is heerlijk in het voorseizoen, de zon schijnt volop en de temperaturen zijn aangenaam. De natuur staat in het voorjaar vol in bloei. Ontdek het schilderachtige binnenland van Toscane of ontspan aan de Toscaanse kust tijdens een heerlijke vakantie op het Orlando in Chianti Glamping Resort of het Vallicella Glamping Resort

3. Ideaal voor gezinnen met jonge kinderen
Voor gezinnen met kinderen die nog niet naar school gaan, is het laagseizoen perfect. De rustigere omgeving zorgt voor een ontspannen sfeer waarin kinderen veilig kunnen spelen en ouders kunnen ontspannen.

4. Voordeliger tarief
Een van de grootste voordelen van vakantie vieren in het laagseizoen is dat de tarieven lager zijn. Hierdoor kun je genieten van luxe Glamping accommodaties tegen een voordeliger tarief. .

5. De natuur op zijn mooist
De natuur is vaak het mooist in het laagseizoen. In het voorjaar geniet je van bloeiende bloemen en groene landschappen. Dit zorgt voor een schitterende omgeving waarin je kunt ontspannen en tot rust kunt komen. Hiervoor hoef je de grenzen niet over te steken, ook in Nederland kun je genieten op het Papillon Country Resort.