al reisplannen voor het nieuwe jaar zo reizen we in 2020

this is the future

Al reisplannen voor het nieuwe jaar? Zo reizen we in 2020

De reiswereld is voortdurend in beweging en dat is in 2020 niet anders. Hoewel de bewustwording rondom het reizen groeit, is het populairder dan ooit. Want volgens velen is ‘Travel the only thing you buy that makes you richer’. Toch veranderen de wensen en behoeftes. Van eco-bewust reizen tot vliegschaamte. Woorden die je om de oren vliegen. Maar wat betekenen ze precies en wat zijn de belangrijkste trends van dit jaar op het gebied van reizen? 

1. Guilt-free reizen
Het prachtige QO in Amsterdam is een goed voorbeeld van eco-friendly overnachten. Je hoeft je dus niet schuldig te voelen als je hier een nachtje verblijft. Het hotel maakt namelijk een combinatie van luxe en sustainability. Zo heeft het QO onder andere een overstap gemaakt van wegwerpen naar hergebruiken wat terugkomt op verschillende manieren. Ten eerste worden er zoveel mogelijk natuurlijke en bestaande bronnen gebruikt. Bijzonder zijn bijvoorbeeld de 100% gerecyclede tapijten, afkomstig van visnetten. Daarnaast beschikt het hotel over een kas met een volledig functionerend, zelfvoorzienend en zelfregulerend ecosysteem. Hier worden groenten, fruit en kruiden verbouwd die als ingrediënten gebruikt worden voor duurzaam eten in bijbehorende restaurants, waaronder Persijn. Bye bye schuldgevoel!

2. Grand vacation
Heb je kids en stiekem behoefte aan een momentje voor jezelf? Schakel dan opa of oma in. Want aankomend jaar gaan steeds meer opa’s en oma’s erop uit met de kleinkinderen. En zoiets levert mooie voordelen op. Naast dat de kleinkinderen een fantastische tijd hebben met hun grootouders, voelt de oudere generatie zich hierdoor ook een stuk jonger. Daar komt bij, dat vaders en moeders dan een momentje voor zichzelf of elkaar hebben. Een win-win-win situatie dus. De grand vacation kan absoluut een actieve vakantie of avontuurlijk weekend weg zijn, want vandaag de dag zijn grootouders gemiddeld een stuk vitaler dan voorheen. Een uitgelezen bestemming hiervoor is hotel blooming in Bergen. Dankzij de bosrijke omgeving met duin en zee in de buurt, is dit de perfecte plek om te fietsen, te wandelen en te klimmen. Extra gezellig zijn de familiekamers met stapelbedden voor de kids. Perfect om oude herinneringen op te halen en nieuwe te creëren!

3. Bleisure & remote working
Op afstand werken. Sommige mensen hebben het geluk om als digitale nomaden te kunnen werken over de grens. Afgelegen plekken met een sterke WiFi-verbinding zijn de perfecte spot om je uren te schrijven. Naast deze flexibele groep zijn er ook veel zakelijke reizigers die in het buitenland moeten zijn voor hun werk. Wel zo prettig dat je dan ook beschikt over een plek met voldoende ruimte waar je lekker kunt werken. Geen wonder dat steeds meer mensen fan zijn van apart hotels – kort voor appartment hotels – waarbij het comfort van thuis gecombineerd wordt met de luxe van hotelservice. Bij hotel BOAT&CO in Amsterdam is elke kamer uitermate geschikt om op afstand je job te doen. Geen zin om je kamer te verlaten en in je comfy outfit te werken? Maak dan een lunch in je eigen keuken. Toch nog even eruit? Schuif beneden aan bij de lange werktafel in restaurant Vessel. Wie weet ontmoet je iemand die je inspireert. Gecombineerd met een gezonde dosis vrije tijd en je hebt het perfecte recept voor een bizcation.

4. Langzamer reizen & undertourism
Door een constante druk om iets te missen of ergens niet bij te kunnen zijn, worden veel mensen geleefd door hun agenda. In 2020 komt hier verandering in. Slow motion is nu al het woord van het jaar. We gaan rustiger aan doen en ook het reizen verloopt langzamer en bewuster. Volgend jaar blijven we langer op één plek, maken we gebruik van langzame(re) vervoersmiddelen en hebben we minder verwachtingen. Laat je verrassen door wat de omgeving brengt en laat die planning eens los. Dus pak de fiets of maak een wandeling in de buurt en vermijd de standaard routes. Dit is ook meteen een geschikte manier om het massatoerisme te vermijden. Iets wat voortkomt uit de undertourism trend. Naast rustigere vakanties komen hier ook andere voordelen bij kijken, denk bijvoorbeeld aan het beschermen van het milieu. In plaats van massaal een kant op te gaan, is het net zo interessant om een andere kant op te gaan. Een mooi voorbeeld is het Overijsselse Dalfsen. In dit onontdekte stukje Nederland ligt hotel Mooirivier omgeven door prachtige rustgevende natuur. Hello city escape!

5. Vliegschaamte
En at last but not least. Vliegtuigen zorgen voor een ontzettend groot deel van de CO2-uitstoot. Daarom gaan mensen steeds meer op zoek naar alternatieven om eco-friendly te reizen. Want waarom het vliegtuig pakken als er ook genoeg te ontdekken valt in eigen land? Stap dus die trein in richting Den Haag voor een heerlijke citytrip. Want daar – midden in het centrum – vind je hotel Des Indes. Een eye catcher die bijna niet te missen is. Dit paleisje wordt omringd door luxe winkelstraten, musea en theaters. Kortom: genoeg te beleven dus!

 Welke bestemming zet jij volgend jaar op je lijstje?