diepgang en connectie

Dé nieuwste reistrend: ‘transformative traveling’

In een wereld waarin we vaker wel druk zijn dan niet en persoonlijke groei steeds hoger in het vaandel staat, neemt transformative traveling een heuse vlucht. De nieuwe reistrend is meer dan een ‘traditionele’ vakantie en draait om meer diepgang, connectie met de bestemming en lokale mensen én het resetten van jezelf dat – inderdaad –  leidt tot een persoonlijke transformatie. Hoe doe je aan transformative traveling?

Wat is transformative traveling?

Transformative tourism gaat verder (lees: dieper) dan enkel ontspannen en sightseeing. Bij transformatief reizen draait het om op jezelf reflecteren, maar ook om de verschillende culturen en omgevingen beter te leren begrijpen die je tegenkomt. Zo transformeer je niet alleen de manier waarop je reist, maar óók wie jij bent als persoon. 

Voor de conscious reiziger

Deze vorm van toerisme wordt steeds populairder bij een groeiende groep bewuste reizigers die op zoek zijn naar ervaringen die bijdragen aan hun persoonlijke ontwikkeling. Denk aan spirituele retraites, vrijwilligerswerk, culturele uitwisselingen en natuurgerichte trips die voldoende ruimte bieden voor reflectie én leren. 

LEES OOK: DIT HOTEL OP MALLORCA IS EEN ABSOLUTE MUST GO!

De bestemming voor transformative traveling

Ben je op zoek naar een perfecte plek voor persoonlijke groei, maar waar je tegelijkertijd óók bijdraagt aan een betere wereld? Op het Caribische eiland Aruba vind je een verstopt paradijs dat geheel is ingericht op transformative traveling: het Bucuti & Tara Beach Resort. Dit romantische zen-resort ligt pal aan zee en is alleen daarom al een droombestemming, maar heeft een speciaal op maat gemaakt wellnessprogramma. Hoe werkt dat? Voor je verblijf vul je een uitgebreide vragenlijst in, zodat je persoonlijke doelen en wensen ook écht vervuld kunnen worden. Of je nu op zoek bent naar innerlijke rust, fysieke gezondheid of spirituele groei, Bucuti & Tara zorgt ervoor dat je de reiservaring krijgt die precies bij jou past. Van Qigong-les tot mindfulness-wandelingen en van yogales tot zelf Aloe Scrub maken. Een heus mini-retreat op maat dus!