bucketlistwaardig

Dit zijn de meest gastvrije plekken van Nederland 

Om het voor iedereen gemakkelijker te maken om de meest gastvrije pareltjes te vinden, maakt Booking.com voor de twaalfde keer de tien meest gastvrije steden in Nederland bekend. Den Burg mag zich dit jaar met trots de meest gastvrije bestemming van Nederland noemen. Friesland staat dit jaar ook in de schijnwerpers en is een van de meest gastvrije regio’s ter wereld. Aan de hand van 309 miljoen geverifieerde beoordelingen wereldwijd en als erkenning voor het leveren van uitstekende service en gastvrijheid, ontvangt een recordaantal van 1.48 miljoen reispartners een Booking.com Traveller Review Award 2024. Hieronder vallen 12.487 accommodaties in Nederland.

Naast een bucketlistwaardige wereldwijde lijst wordt ook in Nederland onze hospitalitysector goed beoordeeld. Nadat afgelopen twee jaar de Zeeuwse kust de eerste plek wist te veroveren, verovert nu het grootste Waddeneiland van Nederland de lijst. Texel, beroemd om zijn uitgestrekte stranden, gezellige dorpen en prachtige duinen, is niet alleen een ideale plek om te ontspannen, maar biedt ook een overvloed aan activiteiten. Of je nu met het gezin Ecomare bezoekt, naar het strand gaat om te kiten of strandzeilen, of een middagje strandjutten kiest, er is voor ieder wat wils. Het is dan ook geen verrassing dat Den Burg, De Cocksdorp en De Koog schitteren in de top 10-lijst van meest gastvrije steden in Nederland. Met verse vis uit de Noordzee, lokale lekkernijen van boerderijen en een verfrissende Skuumkoppe is een bezoek aan dit Waddeneiland in 2024 een must.

Meest gastvrije steden in Nederland

Bestemmingen moesten ten minste vijftig accommodaties hebben op Booking.com om te worden opgenomen in deze lijst en werden gerangschikt op – in verhouding – het hoogste aantal awardwinnaars per bestemming.

 1. Den Burg
 2. De Cocksdorp
 3. Middelburg
 4. Noordwijk
 5. Zoutelande
 6. Schoorl
 7. Katwijk aan Zee
 8. De Koog
 9. Oostkapelle
 10. Otterlo

Friesland wereldwijd erkend

De meest gastvrije plekken op aarde tonen dit jaar een breed scala aan wereldwijde bestemmingen. Van retraites in de Alpen, het bewonderen van het Noorderlicht in Lapland tot misschien wel de legendarische Elfstedentocht in ons eigen Friesland, deze regio’s zullen het komende jaar de beste service garanderen aan reizigers van over de hele wereld. 

Meest gastvrije regio’s ter wereld

Een regio moest minimaal 200 in aanmerking komende accommodaties hebben op Booking.com om te worden opgenomen in deze lijst en werden gerangschikt op het hoogste aantal award winnaars als percentage van het totale aantal accommodaties in een regio. Elk land kon slechts één keer worden opgenomen. 

 1. Perthshire, Verenigd Koninkrijk
 2. Penghu, Taiwan
 3. Boyacá, Colombia
 4. Trentino – Alto Adige, Italië
 5. Los Lagos, Chili
 6. Erongo, Namibië
 7. Otago, Nieuw-Zeeland
 8. Lapland, Finland
 9. Asturië, Spanje
 10. Friesland, Nederland