Zomer in NL

Dit zijn de meest geliefde badplaatsen van Nederland op Insta

Om het zomergevoel optimaal te vieren is een bezoekje aan het strand wel zo lekker. Ken jij alle Nederlandse stranden eigenlijk al? Er zijn er toch wel wat. We hebben voor je uitgezocht wat de meest geliefde badplaatsen van Nederland zijn op Instagram. De hitte is nu opkomst. Ga je mee strandhoppen de komende dagen?

Even uitwaaien, we hebben het allemaal nodig. Al helemaal na zo’n warrige tijd. Velen brengen de zomer door in eigen land. Om het zomergevoel optimaal te vieren is een bezoekje aan het strand wel zo lekker. Holidu, de zoekmachine voor vakantiehuizen, heeft voor je uitgezocht wat de meest geliefde badplaatsen van Nederland zijn op Instagram. Nederland heeft een lang uitgestrekte kust van wel 523 kilometer. Zo’n 353 kilometer ligt aan de Noordzee-kant en de rest aan de Waddenzee en Westerschelde. De hitte is nu in opkomst! Ga je mee strandhoppen de komende dagen? (Houd wel het nieuws in de gaten voor eventuele waarschuwingen als het strand te vol is.)

1. Scheveningen #631.606

De pier, het reuzenrad; het heeft natuurlijk allemaal zijn flair. En een goede verbinding zo vanuit de stad. Het strand bij Scheveningen heeft dit jaar voor de tiende keer de Blauwe Vlag toegekend gekregen, dat is een kwaliteitsteken van het water en je kunt rekenen op een opgeruimd strand. Verkoeling nodig? Bij zo’n zeventig strandtenten kun je hier lekker lunchen of een drankje halen. Zomers zijn honden hier helaas niet welkom, van 15 mei tot 1 oktober kun je je viervoeter weer meenemen.

2. Texel #523.298

Op Texel strijk je heerlijk neer op een uitgestrekt dertig kilometer wit zandstrand! In het hoogseizoen zijn er badmeesters aanwezig en de reddingsbrigade houdt ook een oogje in het zeil. Op veel strandgedeeltes mag je hond mee en lekker los lopen. Misschien heb je wel kans om de zeehondjes te spotten vanuit je ligstoel!

3. Terschelling #219.489

Heerlijk fietsend door de duinen kom je al snel op het lange brede strand van Terschelling. Je vindt er ook het karakteristieke Drenkelingenhuisje. Het strand heeft veel strandpaviljoens voor een fijne lunch en een zomerse cocktail. Het eiland bestaat voor bijna tachtig procent uit natuurlijke duinen!

4. Ameland #184.005

Het strand van Ameland heeft dit jaar voor de 21ste keer een Blauwe Vlag gekregen, dit staat voor een opgeruimd strand met goede kwaliteit zwemwater. Voor een snackje en een drankje kun je terecht bij een van de paviljoens, bijvoorbeeld bij Paviljoen Sjoerd. Er zijn zo’n vijf surf- en kitesurfscholen op Ameland, een lesje waard dit jaar? Er zijn ook genoeg parkeermogelijkheden bij het strand.

5. Vlissingen #168.949

Lekker flaneren langs de langste boulevard van Nederland. Bij deze havenstad aan de Westerschelde zie je de grote schepen zo voorbij trekken. De boulevard is dan ook de hotspot voor een mooi Instagramfotootje. Voor een drankje kun je terecht bij strandpaviljoen Kaapduin.

6. Domburg #119.887

@_connie_s

Niet ver van Vlissingen vind je de fijne badplaats Domburg. Het zuidelijke Zeeland heeft waarschijnlijk de meeste zonuren, dus daar zit je in de zomer wel goed. Naast het strand is ook het stadje erg leuk. Verdeeld over het strand zijn verschillende reddingsposten gestationeerd. Je hond mag zich hier trouwens ook helemaal uitleven!

7. Vlieland #118.534

Het vierde Waddeneiland in deze ranking, Vlieland. Een waanzinnig mooie badplaats, die omgeven is door prachtige natuur. Het strand is in 2018 en 2019 uitgeroepen tot het schoonste strand van de Waddeneilanden. Om te zorgen dat de sterke stromingen iets afnemen zijn er op verschillende plaatsen strekdammen te vinden aan het strand. Als er genoeg wind staat kun je hier ook blokarten op het strand!

8. Egmond aan Zee #74.390

@patricia888

Neem je vlieger en je schep mee en klap je strandstoel hier heerlijk uit. Achter de duinen ligt een prachtig vissersdorpje, met op de uitkijk een witte vuurtoren. Vanuit Egmond aan Zee ben je ook zo in Alkmaar of Bergen aan Zee, en als je er meerdere dagen wilt verblijven heb je verschillende mogelijkheden voor een uitstapje.

9. Kijkduin #74.276

@ChadMiller

Niet alleen Scheveningen, maar ook de badplaats Kijkduin is erg populair. Een mooi strand waar je voor kitesurfen aan het juiste adres bent! Of zoek een heerlijk plekje in de duinen voor een fijn uitzicht. Naast de gezellige strandhuisjes en paviljoens is het een strand om lekker van het zonnetje te genieten.

10. Hoek van Holland #69.183

@christinagram84

Beachvolleybal, een speeltuin of paardrijden; activiteiten genoeg op het strand. Er staan veel mooie strandhuizen voor een super verblijf. Bij het deel “Het Grote Strand” vind je de meeste strandpaviljoens, kom je nou juist voor het surfen of kitesurfen, dan kun je beter naar het “Hoekse strand”-deel. Overdag mag je je hond hier in de zomermaanden helaas niet meenemen.