Do as they do

Dit zijn dé skioorden waar de sterren de piste afknallen

Nog in de markt voor een wintersportvakantie en dol op sterrenspotten? Dan moet je op deze vijf plekken zijn. Het ligt er natuurlijk net een beetje aan wat voor wintersport-type je bent. Hang je uren bij de après-ski, dan is de kans dat je een A-lister tegen het lijf loopt natuurlijk kleiner dan als je de Michelintenten van het dorp afstruint. Hoe het ook zij: de sterren hebben wat te kiezen, qua mooie skioorden. Dus do as they do en boek een toplocatie voor luxe in de tiefschnee.

Klosters (Zwitserland)

Een van de beroemdste celebrity-enclaves in de winter, dit dorpje in Graubünden. Hier komen politici, royals en acteurs bijeen voor een beetje fun in the sun, wintereditie. Koning Charles, Julia Roberts, Bono, Johnny Depp, Harry en Meghan… noem ze maar op, ze skiën in Klosters. Goed voor wie van een iets klassiekere vibe houdt. Charles en Camilla zijn naar verluidt dol op Hotel Walserhof.

Courchevel (Frankrijk)

Dat er twaalf Michelinrestaurants in één resort zitten, zegt eigenlijk alles. Courchevel, in Les Trois Vallées is een oase van luxe op 1850 meter hoogte. George en Amal komen er graag, net als Will en Kate en de andere royal family van Groot-Brittannië, de Beckhams. Je vindt ze bijvoorbeeld bij Hotel L’Apogée, of bij een van die fine dining-restaurants natuurlijk.

Aspen (Colorado)

De Europese pistes staan er goed op in Hollywood, maar natuurlijk willen ze soms ook dichterbij huis skiën. Dan staat Aspen met stip op één als hotspot van de sterren. Want luxe, levendig en met heerlijk veel sneeuw. Niet voor niets kopen de echte groten der aarde hier graag een buitenverblijfje. Kunnen ze regelmatig een weekend op en neer. Hebben ze er geen eigen huis, dan checken ze in bij The Little Nell, een hyperluxe hotel. Iedereen van Beyoncé tot Paris Hilton en Elle Macpherson heeft er geslapen, dus dan weet je dat je goed zit.

Lech (Oostenrijk)

Sinds jaar en dag de plek waar onze eigen koninklijke familie de latten onder bindt, dus een ideale plek om WA, Máxima, Amalia, Alexia, Ariane maar ook Beatrix en Mabel tegen te komen. Zij overnachten vaste prik in Gasthof Post, want met de familie die dat runt was prins Bernhard al bevriend. Dus wil je een beetje Oranje-watchen, dan boek je daar zeker een avond een tafeltje.

Verbier (Zwitserland)

Een hotspot voor wie van een uitdaging houdt, want Verbier staat bekend om spannende pistes en een levendig nachtleven. Niet voor niets heeft het zijn eigen W Hotel: dit is niet je oma’s skioord. Iedereen van Madonna tot Barack Obama komt er graag, en Leonardo DiCaprio schijnt er al zijn liefjes mee naartoe te nemen. Hij slaapt vaste prik in The Lodge, maar mocht dat je te duur zijn dan kun je altijd een tafeltje boeken bij restaurant La Vache. Een celebrity-hotspot sinds zanger James Blunt er mede-eigenaar werd.

Tekst Claudia Witteveen