#THEPARISFILES

Hotel du Louvre: een comfortabel hotel aan de Rue de Saint-Honoré

Jaaaa Parijse adresjes om naar uit te kijken voor als het straks weer mag! Shop je graag in de Rue Saint-Honoré en ben je op zoek naar een centraal slaapadresje? Hotel du Louvre grenst aan de bekende winkelstraat waar je alle grote luxe merken kunt vinden. Doordat Hotel du Louvre bij een groot keten van hotels hoort weet je bij aankomst al ongeveer wat ervan kunt verwachten. Na een grondige verbouwing van twee jaar heropende het hotel in 2019 zijn deuren.

Het vijfsterrenhotel is met zijn 164 kamers en suites groot van formaat te noemen en heeft een sterke focus op food & beverage. De kamers en suites hebben een mooi uitzicht op de Rue de Rivoli, Opera of de Comédie Française en zijn bijbehorende funky metrostation. Qua interieur heeft het hotel gekozen voor zachte pastelkleuren met af en toe een uitschieter als een blauwe bank van velours. De badkamers zijn voorzien met badproducten van het uit Grasse afkomstige Fragonard.

De meest kostbare en spectaculaire suite is de Pissarro suite met vrij uitzicht op Opera en marmeren badkamer. De suite is vernoemd naar de schilder Camille Pissarro die hier vroeger woonde en schilderde.Hoogtepunt van het hotel is de Brassie du Louvre-Bocuse. De Brasserie werd opgericht door het management van legende en chef-kok Paul Bocuse. De inmiddels overleden Franse chef-kok stond bekend om zijn klassieke cuisine waarin hij niet schroomde om zijn gerechten rijkelijk met boter te arroseren. In de stylish brasserie kunnen er gerechten worden besteld zoals onder andere de klassieke gegratineerde uiensoep, Poulet de Bresse of de Sole Meunière van 600 gram die aan tafel wordt gefileerd.

Qua desserts raden wij de luchtige wafels aan of de Baba au Rhum die met een fles Havana club komt. Wil je na het diner nog graag nagenieten van een lekkere cocktail? Officine du Louvre dient s’avonds als sfeervolle bar en overdag kun je er lekker brunchen.

Tip: ben je van plan om in Brasserie Bocuse te lunchen of dineren? Ga dan voor de signatuurgerechten die al járen volgens dezelfde receptuur worden bereid. 

Tekst Marina de Massiac
Beeld Hotel Du Louvre by Hyatt