Don't judge a book by its cover

In Londen? Hier geniet je van een panoramisch uitzicht op de stad

Als het gezegde ‘don’t judge a book by its cover’ van toepassing zou zijn, dan is dat bij het Londense hotelconcept Treehouse wel het geval. Het kleine zusje van 1 Hotel Mayfair heeft op het eerste gezicht niets weg van een hip lifestylehotel, maar wie verder kijkt dan het saai ogende flatgebouw dat zich pal tegenover het chique hotel The Langham bevindt, en de lift naar boven neemt, treedt binnen een paar seconden binnen in de wereld van het dynamische Mexicaanse restaurant Madera.

Treehouse, het Amerikaanse hotelconcept is gevestigd aan de Langham Place in de buurt Marylebone, een chique, centraal gelegen buurt waar kleine boetieks te vinden zijn en goede horeca als St. John, Ottolenghi, Daylesford en Granger & Co. De 95 kamers zijn allen functioneel en rustiek ingericht met veel houtaccenten. Het hotel is vormgegeven als ‘City Hotel’ en heeft dan ook jammer genoeg geen spa of fitnessruimte.

Live entertainment, taco’s & tostaditas

Wie liever verblijft op een plek waar er meer voorzieningen aanwezig zijn, maar toch op een leuke en toegankelijke manier kennis wil maken met de skyline van Londen doet er goed aan om te brunchen, lunchen of dineren in het in-house restaurant. Madera, het kleine zusje van het in Los Angeles gevestigde Tosca Madera serveert Mexicaanse klassiekers als taco’s, de welbekende Mexicaanse snacks als tostaditas en guacamole, maar zo ook signatuurgerechten als kip, rund of garnalen gereserveerd op lavastenen. Op dinsdag en vrijdag vindt er live entertainment plaats, wat inhoudt dat vuurspuwers hun kunsten aan dinerende gasten tonen. Elke dinsdag vindt er ook tussen twaalf uur ’s middags en negen uur ’s avonds Taco Tuesday plaats. Je kunt dan voor 35 pond onbeperkt taco’s bestellen met verschillende toppings, waaronder ook vegetarische en veganistische opties. 

LEES OOK: BENNIES IN AMSTERDAM HEEFT HAAR DEUREN GEOPEND

Tekst Marina de Massiac