#THEPARISFILES

Maison Albar le Vendome, een gloednieuw vijfsterrenhotel in Parijs

Op zo’n vijf minuten lopen van de grote warenhuizen Galeries Lafayette en Printemps bevindt zich het luxe hotel Maison Albar le Vendome. Het hotel opende op 14 februari dit jaar, maar kreeg door de lockdown maar kort de tijd om gasten te verwelkomen. Het hotel is onderdeel van de keten Maison Albar, dat inmiddels over zes locaties beschikt in binnen- en buitenland. De antieke bruine gevel van het hotel herinnert passanten aan de oude bestemming van het pand, namelijk Le Lyon d’Or, een oud cabaret, restaurant en hotel ineen.

Het glamourachtige interieur lijkt niet op de klassieke Franse stijl die je in veel Parijse hotels tegenkomt. Het hotel is wat meer flashy en kleurrijk ingericht met luxueuze en moderne materialen. Interieurarchitect Fabien Roque van Roque Interieurs voorzag de 51 kamers en suites van gouden lampen en salontafels, marmeren badkamers, een gouden kunstwerk aan de muur en dikke zachtgrijze gordijnen. In het (tijdelijke) restaurant kan coronaproof de digitale OMB – Oh My Breakfast – kaart worden gescand voor het ontbijtmenu nadat men heeft plaatsgenomen in een van de gezellige blauwgouden nisjes. Met het chique bestek van het Portugese Cutipol kan in een romige Omelette à la tomate worden geprikt die vergezeld is door een versgeperste grapefruitsap en een café au lait.

Highlight van het hotel is de 350 vierkante meter tellende spa in de kelder met zijn rainforest shower, kleine maar fijne zwembad, hammam, jacuzzi én attente service. Tip: neem bij het bezoeken van de spa de trap in plaats van de lift. De oude mozaïekstenen dateren uit de tijd dat het pand nog onderdak bood aan een Russische bank en dat is wel een omweg waard, en ach, als je er dan toch bent; waarom dan niet aan de Joseph Perrier-champagne in de patio van het hotel?

Tekst Marina de Massiac
Beeld Maison Albar hotels