#THEPARISFILES

Oui oui Paris: zes très fun et chic brasseries om naar uit te kijken!

Waar te beginnen als je een grote stad bezoekt waar er op elke hoek van de straat wel een café of restaurant te vinden is? Talkies selecteerde de meest gezellige en mooiste brasseries van de lichtstad. Of je nu op zoek bent naar luxueuze verfijnde gerechten of juist naar iets laagdrempeligs: hiér moet je zijn!

Brasserie Bellanger

Deze funky ogende brasserie bevindt zich niet ver van Gare du Nord, het start- en eindpunt van de Thalys. De gemengde buurt kende voorheen weinig hippe eetadresjes, maar sinds de gentrificatie van de buurt trekt het tiende arrondissement steeds meer mensen vanuit de rondomliggende buurten. Het hippe en gezellige decor past geheel bij de jonge ondernemer spirit van de eigenaars Charles Perez en Victor Dubillot, die voor ogen hadden om een betaalbare brasserie te openen. Op de kaart staan klassiekers als poireaux vinaigrette, oeufs mayonnaise, tartare en de meest verrukkelijke Paris-Brest, maar je kunt er s’avonds ook terecht voor een goed glas wijn of een cocktail met een plateau kraakverse oesters.

Le Choupinet

Heb je weleens een Parijs’ terras met allerlei teddyberen voorbij zien komen op je Instagram feed? Le Choupinet gebruikt op het moment zijn teddyberen om de social distancing regel te kunnen handhaven, maar nieuw zijn de zachte beren niet. Al sinds de opening  dienen de grote knuffels als mascotte van de gezellige brasserie die zich aan een drukke straat bevindt in het zesde arrondissement. De kippetjes  aan het spit zijn erg populair als hoofdgerecht en de artichaut vinaigratte trekt menig Parisienne hiernaartoe. De desserts worden hier verzorgd door toppatissier Carl Marletti en het sorbetijs komt van de creatieve ijsmaker Fruttini.

Fouquet’s Paris

De luxueuze brasserie is misschien wel de meest bekende high-end brasserie ter wereld. Het ruime restaurant bevindt zich aan het bijna altijd drukke Avenue des Champs-Elysées en biedt uitkomst voor de internationale clientèle die graag een vorkje wil prikken in veilige, maar smaakvolle gerechten. Een voordeel ten opzichte van andere brasseries is dat je hier lekker ruim kunt zitten en daardoor toch wel iets comfortabeler zit. Op de kaart tref je populaire gerechten aan als salade niçoise, escargots de Bourgogne, salade caesar en fish & chips. Voor net dat beetje extra kunnen er twee soorten kaviaar uit de Dordogne of Sologne worden besteld. Het veganmenu is naar Parijse standaarden best ruim te noemen met zijn zeven opties, en de desserts van de ervaren patissier Nicolas Paciello zijn een bezoekje waard.

La Rotonde de la Muette

Het zestiende arrondissement is misschien niet een buurt waar je veel boeiende attracties en toeristen zult vinden, maar het is wel een buurt met veel locals. De buurt staat bekend om zijn chique inwoners en ruime appartementen. La Rotonde de la Muette is een high-end brasserie die door het Amerikaanse architectenduo Roman& Williams onder handen werd genomen. Je kunt hier ontbijten, lunchen én dineren. Op de kaart staan gezonde keuzes als de chic poke bowl, green prince juice en verse fruitsalades, maar zo ook  sappige entrecote met huisgemaakte friet en haricot verts, en een stevige tarte tatin met vanille-ijs. Leuk detail is dat de brasserie zich op drie minuten lopen van Rue de Passy bevindt. Je kunt hier goed shoppen én de nieuwste vestinging van foodwalhalla La Grande Epicerie de Paris bezoeken.

Le Grand Café Fauchon


Fauchon L’hôtel opende op de begane grond een luxe brasserie met een terras waar een gemend publiek op afkomt. De lunch trekt voornamelijk een zakelijk publiek aan, maar tijdens het ontbijt of diner zul je veel hotelgasten tegenkomen. Het personeel bedient zijn gasten in een vrolijk gekleurde polo, en garandeert een lunchtijd van maximaal 45 minuten als je voor de ‘menuexpress´ kiest. Tijdens de glam’hours van 17.00 tot 19.00 uur kun je lekker aan een glas champagne nippen onder het genot van onder andere brioche met wat foie gras of gerookte eendenborstplakjes. Het signatuurdessert van de glamorous brasserie is de Bisou-Bisou, een rood glanzend gebakje in vorm van mooi gevormde lippen.

Brasserie du Louvre – Bocuse

De Brasserie Bocuse is de eerste brasserie van de Bocuse groep in Frankrijk buiten Lyon. De inmiddels overleden kooklegende Paul Bocuse werd bekend door zijn destijds innovatieve manier van koken. Zijn cuisine is calorierijk en klassiek te noemen en bevat een hoog comfort food gehalte. Het roodgekleurde terras heeft een mooi uitzicht op de Comédie-Française en de binnenzaal is met zijn prachtige make-over een fijne plek om te lunchen of dineren. Voor diegene die (nog) niet van Bocuse zijn kookkunsten hebben kunnen proeven in Lyon biedt de Brasserie du Louvre-Bocuse uitkomst bij een bezoekje aan Parijs!

CREDITS 
Tekst: Marina de Massiac