LANG LEVE DE KUNST

Van Amsterdam naar Londen: art’otel London Hoxton is geopend

art’otel heeft zijn tweede spectaculaire Britse hotel art’otel London Hoxton geopend. Het hotel biedt een unieke hotelervaring waarbij kunst, design en gastronomie worden gecombineerd.

art’otel London Hoxton is gelegen in het hart van Londen. Het is de ideale bestemming voor bezoekers om de hoofdstad te verkennen. Het hotel ligt aan Rivington Street, dicht bij metrostation Old Street, op slechts een steenworp afstand van de City of London, Liverpool Street Station, de nieuwe Elizabeth Line en alle grote luchthavens.

D*Face

Net als Atelier van Lieshout in art’otel Amsterdam doet, wordt art’otel London Hoxton tot leven gebracht door D*Face, een van de meest productieve hedendaagse stedelijke kunstenaars van zijn generatie. In samenwerking met Eyal Shoan van de bekroonde interieurontwerpstudio Digital Space, toont D*Face kunstwerken in alle slaapkamers en openbare ruimtes, waarbij alles wordt samengesteld. Van originele grootschalige sculpturen en muurschilderingen tot op maat gemaakte details. Kenmerkende kunstenaar D*Face staat centraal in het concept en ontwerp van het hotel. D*Face heeft veel van de kunstwerken van het hotel gemaakt, waaronder een bijzondere installatie in de lobby.

LEES OOK: VIJF COMFY OUTFITS VOOR IN HET VLIEGTUIG

Op kunst geïnspireerde kamers en suites

Het hotel beschikt over 357 op kunst geïnspireerde kamers en suites, allemaal met een uniek uitzicht op de skyline. Er zijn 48 luxe suites, perfect voor gezinnen en voor mensen die op zoek zijn naar een grotere ruimte om Londen te verkennen. Waaronder een adembenemende D*Face Masterpiece Suite van 196 m² die later dit jaar verschijnt met enkele van de meest benijdenswaardige 360°-uitzichten van Londen. Op de begane grond en eerste verdieping kunnen gasten The Brush Grand Café bezoeken, een Grand Café, Lounge & Cocktail Bar die de hele dag geopend is met de allerbeste Europese specialiteiten, cocktails en een eigen buitenterras – ideaal om buiten te dineren. Uniek is dat het hotel ook een luxueus en ultramodern auditorium met 60 zitplaatsen heeft, perfect voor openbare filmvertoningen en product lanceringen; dit alles zorgt voor een werkelijk gedenkwaardige art’otel-ervaring en opent de ruimte voor een divers publiek. Het hotel beschikt ook over uitstekende recreatiefaciliteiten met een binnenzwembad, een sauna, een stoombad en een fitnessruimte. Een spectaculaire skyline-sportschool op de 26e verdieping volgt eind 2024, evenals een luxe spa met vier behandelkamers.