Bourgondisch genieten bij Bodon

Als je écht culinair wil genieten in hartje Amsterdam met uitzicht op de Amstel, dan ga je naar het klassiek franse restaurant bodon, la grande brasserie in het apollo hotel. Hier wordt uitsluitend gewerkt met de beste producten en meest verfijnde technieken. Alles voor een optimale smaakbeleving!

Ambacht, daar draait het allemaal om bij Bodon. Al bij binnenkomst word je verrast door de stijlvolle, elegante inrichting. Tikje frans, tikje glamour – we houden ervan. In de open keuken worden met de grootste zorg verrassende gerechten bereid. Zo brengt het restaurant een ode aan de Canard à la Presse, een klassiek gerecht waarbij de saus met cognac aan tafel wordt bereid. Heerlijk voor de winterse dagen. Maar ook de steak tartare, escargots de bourgogne of tournedos rossini; verrukkelijk! Proef ook zeker de crèpes suzette die aan tafel worden bereid. Perfect om het diner mee af te sluiten.

Wat de sfeervolle inrichting betreft ; interieurdesigner Will Erens is het genie achter het ontwerp van zowel het hotel als het restaurant. Hij hee gekozen voor een mix van stijlen geïnspireerd op de jaren ‘20 tot en met de jaren ’70. Denk daarbij aan Art Nouveau, Art Deco en Palm Springs. Er zijn maar liefst 110 zitplaatsen. Verdeeld over verschillende intieme zithoeken kijk je uit over de Amsterdamse grachten, een prachtig gezicht – zowel overdag als ’s avonds. Wil je voorafgaand aan je diner nog een aperitief doen? Dat kan goed in ‘the living room’ dat grenst aan Bodon. Deze stijlvolle lounge is ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat open voor ontbijt, een Franse High Tea of om heerlijk te relaxen met een cocktail of aperitief. Ja, we hebben een nieuwe favo hotspot!