Dress up

Draag jij je kerstoutfit ook maar één keer?

Ieder jaar gaan we massaal op zoek naar een nieuwe, speciale kerstoutfit die vervolgens na één keer dragen weer achter in de kast verdwijnt. Zonde van het geld én de mooie outfit. Dat vindt ook Maxine Hassing, oprichter van kledingverhuurwebsite My Dressoir. Hier kun je je partyoutfit namelijk ook gewoon huren. Zo kun je tijdens de feestdagen voor een fractie van de originele prijs iedere kerstborrel, kerstdiner en oud & nieuwfeestje schitteren in een andere designeroutfit, zónder dat je daar iets nieuws voor hoeft te kopen. Een duurzaam en fashionable alternatief!

Een speciale gelegenheid, zoals een bruiloft of kerstdiner, vraagt om een bijzondere outfit. Er wordt dan vaak gekozen voor kwalitatieve merken, met een hogere prijs als gevolg. Maxine: ‘Toch worden duurdere kledingstukken, zoals designerjurken – in tegenstelling tot meubels, huizen en auto’s – niet als een waardevol eigendom gezien. De afgelopen jaren begonnen we met het huren van huizen, auto’s en apparatuur. Dus waarom niet een gezamenlijke, online kledingkast?’ In de VS is het onder vrouwen in grote steden al jaren gebruikelijk om kleding voor bijzondere gelegenheden te huren. Miljoenen vrouwen gebruiken het Amerikaanse platform Rent the Runway. My Dressoir maakt huren nu ook voor de Nederlandse vrouw mogelijk. Door te huren kun je op een bewuste manier genieten van een ‘nieuwe’ outfit, terwijl er minder wordt geproduceerd en weggegooid.

Geen stress over je outfits

De gezellige maar o zo drukke decembermaand komt steeds dichterbij en daarmee lopen de voorbereidingen én de kosten op. De kerstboom optuigen, boodschappen doen, cadeaus kopen en natuurlijk de zoektocht naar speciale outfits voor alle etentjes en borrels tijdens de feestdagen. Gemiddeld kopen Nederlanders zo’n 46 nieuwe kledingstukken per jaar, terwijl er ook vijftig ongedragen in de kast blijven hangen en dat is zonde. Maxine hoopt deze trend dit jaar te doorbreken met My Dressoir. So, let’s rent!

‘Door designeroutfits te huren kun je op elke gelegenheid een andere outfit aan en bespaar je ook nog eens veel geld. Daarnaast hoeven huurders de drukke winkelstraten niet in, want de gekozen designerjurken en -jumpsuits worden gewoon thuisgestuurd.’

Maxine Hassing founder van My Dressoir