duurzame collectie van alpaca loca

lekker warm

Duurzame collectie van Alpaca Loca

Alpaca Loca brengt een nieuwe collectie uit die is gemaakt van alpacawol. In de Knitted Collection zitten gebreide mutsen, wanten en sokken, maar ook geweven sjaals van honderd procent baby alpacawol. Dit soort wol wordt ook wel het ‘goud van de Andes’ genoemd. Duurzame en diervriendelijke producten die je de komende winter(s) warm gaan houden.

De producten van Alpaca Loca worden gemaakt van alpacawol uit Ecuador en zijn ontworpen in Amsterdam. Het merk heeft westerse ontwerpen met een traditioneel tintje. In de basiscollectie van Alpaca Loca zitten luxe sjaals en plaids. Alle producten hebben een eerlijke prijs, waarmee Alpaca Loca laat zien dat duurzaamheid niet duur hoeft te zijn.

Alpacawol is warmer dan schapenwol en zachter dan kasjmier. Daarnaast is het wol water- en vuilafstotend en prikt niet. Het wol is fairtrade en diervriendelijk verworven. Omdat de winters in het Andesgebergte erg koud zijn, hebben alpaca’s een dikke vacht nodig.

De sjaals, plaids, mutsen, handschoenen en sokken van Alpaca Loca worden door wolwevers gemeenschappen in het Andesgebergte geproduceerd. Door de eerlijke lonen die de boeren hieruit werven is het mogelijk om een beter bestaan op te bouwen.