Lucky No.13

Lois Jeans neemt je mee op reis door het verhaal van Lucky No.13

‘Dertien is voor ons geen vervloekt nummer, maar een geluksgetal‘. Dit seizoen transformeert Lois het bijgeloof en gaan ze op zoektocht naar geluk. Collectie No.13 is een verkenning van niet-vertelde verhalen en een najaging van het wonderbaarlijke. Lois neemt je mee op een reis door het verhaal van Lucky No.13, waar je een gevoel van warmte ontdekt vol klassieke details en op western geïnspireerde hoofdstukken.

Lois Jeans is een merk met een Spaans temperament, dat sinds de jaren zestig bekend staat om haar iconische, sexy fits en flares. Geboren in 1962, op het hart van de dansvloer, was Lois het eerste jeansmerk die de wereld veroverde. Haar originele, modieuze jeans werden gedragen door invloedrijke mode-iconen, artiesten en muzikanten. Inmiddels heeft Lois haar wereldberoemde fits en flares opnieuw geïntroduceerd en deze zijn net zo iconisch en sexy als vanouds. Lois vindt haar oorsprong in Valencia, maar was vastbesloten om de wereld te veroveren. Nu, jaren later, doet Lois dit met een dubbel paspoort; het merk noemt naast Valencia, ook Amsterdam en Milaan haar thuis. De eerste winkel aan de Amsterdamse Gerard Doustraat, ‘Galería Uno’, heropende haar deuren in 2020 en introduceerde daarmee haar winkelconcept ‘Casa Lois’. Hoewel de stad een essentiële rol speelt in de ontwikkeling van het merk, is Lois altijd trouw gebleven aan haar Spaanse DNA die tot op de dag van vandaag voelbaar is in alle uitingen.

Lucky No.13

Het thema geluk is verweven in elk element van de collectie, waardoor er een gevoel ontstaat dat zowel authentiek als uniek is. No.13 kenmerkt zich door het frisse kleurpalet, bestaande uit weelderig groen, contrasterend rood met blauw en een balans van natuurlijke tinten. Speciaal geproduceerde stoffen als zacht merino wol en garbadine twill, zijn omgevormd tot verfijnde silhouetten. Grijs gewassen denim en subtiele distressed details geven de collectie een chique, maar hedendaags esthetiek. Van opvallende statement suits tot de iconische fits; de sets van dit seizoen representeren alles waar Lois voor staat.