dochter van Jane Birkin

Lou Doillon is het nieuwe gezicht van het Cartier Baignoire horloge

Lou Doillon, de dochter van Jane Birkin, is het nieuwe gezicht van het prachtige Baignoire horloge van Cartier. De Franse artiest en groot stijlicoon combineert een stijlvolle elegantie met een charismatische vrije geest. Voor het nieuwe ontwerp van de Baignoire, sluit Doillon met haar mindset perfect aan bij de spirit van het Maison. Het Baignoire horloge maakt dit jaar zijn comeback met een miniatuur kast, terwijl de afgeronde armband is vergroot en naadloos versmelt met de gouden wijzerplaat. Deze samensmelting van strakke lijnen, precieze vormen en nauwkeurige verhoudingen creëeren een perfecte balans en geven het horloge de look en feel van een sieraard.

‘Cartier maakt al heel lang deel uit van mijn familie en mijzelf. Om liefde en speciale gelegenheden te vieren! Voor mijn achttiende verjaardag gaf mijn moeder mij zelfs een Cartier Baignoire horloge. De elegantie en finesse van de saffier, de soberheid van de wijzerplaat en de tijdloosheid van de vorm trekken mij enorm aan in dit design.

Lou Doillon

ZIE OOK: DEZE KLASSIEKERS STEEKT CARTIER IN EEN NIEUW JASJE

Lou Doillon

Cartier Baignoire

De geschiedenis van het Baignoire horloge neemt je mee door Cartier’s iconische watch making stijl. Na de vierkante vorm van het Santos horloge in 1904 en het gedurfde ontwerp van de Tortue in 1906, creëerde het Maison in 1912 een horloge met een rechthoekige kast en afgeronde  uiteinden. Het concept bleef evolueren tot 1958, met een ‘gebogen ovaal’ horloge, waarvan de licht ronde kast perfect bij de contouren van de pols paste. Dit was de eerste verschijning van het horloge dat in 1973 de naam ‘Baignoire’ kreeg. Met kenmerkende details als volume, bol-vorig kristal, een wijzerplaat met Romeinse cijfers en een gladde gouden band, is het horloge meerdere keren verschenen in een aantal variaties. Het nieuwe model is verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen:

Voor de eerste nieuwe versie wordt de ovale-vorm van het horloge getransformeed in een flexibele armband die makkelijk om de pols te schuiven is. De tweede nieuwe versie heeft een elegante look en feel met een geel gouden glans van de lunettte, die contrasteert met een zwarte lakleren of geheel gouden band. De nieuwe modellen zijn verkijgbaar in rosé-. geel- of witgoud. Ook is er een model bezet met diamanten. Deze bezit dezelfde gebogen kast, die zo dicht mogelijk om de pols valt.

Cartier was juwelier voordat het een horlogemaker was, hierdoor vervaagt een Cartier-horloge vaak de grens tussen deze twee fundamentele ambachten om het beste van beide te combineren. Deze combinatie heeft geresulteerd in het strakke en geraffineerde ontwerp van de mini Baignoire. De combinatie van een armband met een zuivere lijn en een miniatuur wijzerplaat zonder teveel toevoegingen, geeft een esthetische verwijzing naar het erfgoed van Cartier en de sublieme touch. Zo wordt de mini Baignoire een waar sieraad.

Marie-Laure Cérède, Creative Director van juwelen en horloges

ZIE OOK: ZIEN: DE HERUITGAVE VAN DE CARTIER TANK FRANÇAISE

cartier.com